Gizemli şekilde kaybolan insanlar: Başlarına ne geldiği yıllar sonra bile çözülemedi!

Brian Shaffer bir bara girdi, bir daha çıkmadı. Brian’ı ortadan kaybolması, barın halka açık başka bir giriş veya çıkışı olmadığı için polis için özellikle şaşırtıcıydı. Amy Lynn Bradley cruise gemisinde ortadan kayboldu. Eilean Mor Deniz Feneri bekçileri 1900’de üç bekçi de arkalarında hiçbir iz bırakmadan, gizemli bir şekilde ortadan kayboldu ve bir daha hiç görülmedi. 3 yaşındaki Madeleine McCann tatil köyünde uykuya yattığı odada kayboldu. Jamison ailesi 2009’da ortadan kaybolmadan kısa bir süre önce, baba Bobby Dale kilise papazını ziyaret etmiş ve evlerinin perili olduğunu iddia etmişti.

kaybolan insanlar

Gizemli şekilde ortadan kaybolan insanlar: Başlarına ne geldiği yıllar sonra bile çözülemedi!

Brian Shaffer

brian shaffer

Ohio Eyalet Üniversitesi’nde tıp öğrencisi olan Brian Shaffer 31 Mart 2006 gecesi bahar tatilinin başlangıcını kutlamak için arkadaşlarıyla dışarı çıkmıştı. Shaffer bir süre sonra barda arkadaşlarından ayrılınca, arkadaşları onun eve döndüğünü düşünmüşlerdi. Ancak, barın girişine yakın bir güvenlik kamerası, 1 Nisan sabahı saat 2’den hemen önce Shaffer’ın iki kadınla konuştuğunu ve ardından bara yeniden girdiğini kaydetmişti. Bara giren ama bir daha dışarı çıkmayan Shaffer o andan sonra ne görüldü ne de kendisinden haber alındı. Vaka çok geçmeden ulusal medyanın ilgisini çekti.


Shaffer’ın ortadan kaybolması, barın halka açık başka bir giriş veya çıkışı olmadığı için polis için özellikle şaşırtıcıydı. Polis, Shaffer’ın o gece kendisine eşlik eden bir arkadaşından şüphelenmişti ve Shaffer’ın arkadaşı yalan makinesi testlerine girmeyi reddedince şüpheler daha da arttı. Shaffer’ın başına ne geldiği bugün bile bilinmiyor ve kimilerine göre hayatta olduğu ve yeni bir kimlik altında başka bir yerde yaşadığı da tahminler arasında.

Amy Lynn Bradley

Brian Shaffer

Amy Lynn Bradley, 23 yaşındayken Royal Caribbean International’a ait yolcu gemisi Rhapsody of the Seas’de ortadan kayboldu. Mart 1998’in sonlarında, Karayipler gezisi sırasında gemi Curaçao’ya giderken kaybolan Bradley’e bugün bile ne olduğu bilinmiyor.

23 Mart 1998 Pazartesi günü gece yarısından sonra, Amy ve küçük kardeşi Brad dans etmek için gemideki gece kulübüne gitmişti. Kamera kayıtları, Brad’in kamarasına Amy’den önce döndüğünü gösteriyordu. Geminin kamara kapısı kayıtları, Brad’in kamarasına saat 3:35 civarında girdiğini ve Amy’nin de beş dakika sonra onu izlediğini gösteriyor. İkili yatmadan önce biraz sohbet etmişti.

Amy’nin babası Ron, sabah 6.00 civarında uyandığında kızını kontrol etmek için daha önce uyuduğu balkondan kayıp olduğunu fark etti. Yetkililer, Amy’nin kaybolduğu konusunda bilgilendirildiğinde, Hollanda Antilleri Sahil Güvenlik ekipleri, çevredeki sularda ve seyir hatları boyunca dört günlük bir arama yaptı ancak sonuç alamadı. Amy’nin ortadan kaybolmasından sonraki yıllarda, Amy’nin bir insan kaçakçılığı çetesine satıldığı hakkında teorilere yol açan bazı yeni kanıtlar ortaya çıktı.

Eilean Mor Deniz Feneri Bekçileri

Eilean Mor

15 Aralık 1900 tarihinde gerçekleşen bu vakada, Thomas Marshall, James Ducat ve Donald McArthur adındaki üç adam, İskoçya’daki bir adada bulunan Eilean Mor deniz fenerinde görevleri başındaydılar. Ancak üçü de arkalarında hiçbir iz bırakmadan, gizemli bir şekilde ortadan kayboldu ve bir daha hiç görülmedi.


Deniz fenerinde bir şeylerin ters gittiğine dair ilk kayıt, 15 Aralık 1900’de Archtor gemisinin deniz fenerinin ışığının yanmadığını belirttiği zamandı. Bir deniz feneri yardım gemisi 20 Aralık’ta adaya ulaşmaya çalıştı ancak kötü hava koşulları nedeniyle başarısız oldu. Daha sonra fenerdeki görevi devralacak olan Joseph Moore küçük bir tekneyle adaya doğru yola çıktı. Fenerin giriş kapısını kapalı hâlde buldu. Deniz fenerinde bekçilerin kullandığı yatakların toplanmadığını, mutfak duvarındaki saatin durmuş olduğunu, mutfak masasının yemek için hazırlandığını ve bir sandalyenin devrilmiş hâlde durduğunu fark etti. Tek yaşam belirtisi kafesinde ötüp duran kanaryaydı.

Yapılan soruşturmalarda üç adamın akıbetine dair her şey cevapsız kaldı ve olayın cinayet olduğuna dair bir kanıt da bulunamadı.

Madeleine McCann

Madeleine McCann

Üç yaşındaki Madeleine McCann 3 Mayıs 2007 akşamı, Portekiz’in Praia da Luz kentindeki bir tatil köyünde kayboldu. Küçük kızın anne babası sadece 55 metre uzaklıktaki bir restoranda arkadaşlarıyla yemek yerken, Madeleine de 20.30’da giriş katındaki dairede uykuya yatırılmıştı. Anne baba akşam boyunca belirli aralıklarla Madeleine’i kontrol etmişti. Ta ki annesi Kate saat 22.00’de Madeleine’in odadan kaybolduğunu fark edene kadar. Olayla ilgilenen Alman savcılar onun kaçırıldıktan sonra öldürüldüğüne inansa da, Madeleine’in başına ne geldiği ve nerede olduğu asla öğrenilemedi.

Jamison Ailesi

Jamison

Jamison ailesi 2009’da ortadan kaybolmadan kısa bir süre önce, baba Bobby Dale kilise papazını ziyaret etmiş ve evlerinin perili olduğunu iddia etmişti. Günler sonra Jamison, karısı Sherilynn ve altı yaşındaki kızları Madyson ortadan yok oldu.

Ailenin kayıp olduğu bildirildiğinde takvimler 8 Ekim 2009’u gösteriyordu. Polis kamyonetlerini birkaç gün sonra buldu ve kamyonetin içinde ailenin kimlikleri, cüzdanları, telefonları, evcil köpekleri ve 32.000 dolar nakit para aynen duruyordu.

Jamison’lar kaybolduklarında maluliyet çekleri topluyordu ve polis bu kadar parayı ancak uyuşturucu alıp satmaları durumunda elde edebileceklerine inanmaya başladı. Dolayısıyla Jamison’ların ters giden bir uyuşturucu anlaşmasında öldürülmüş olabileceğini düşündüler, ancak eğer uyuşturucu tacirleriyle görüşmeye gitmişlerse neden yanlarında kızları ve köpeklerini almış olduklarını merak etmeye başladılar. Ayrıca arabada bulunan her şey Jamison’ların arabadan uzun süre ayrı kalacaklarını düşünmediklerini gösteriyordu. Nitekim 16 Kasım 2013’te bir gelişme yaşandı.


Ailenin aracının bulunduğu yerden üç mil ötede, bir grup avcı iki yetişkin ve bir çocuğa ait iskelet kalıntıları keşfetti. Adli tıp uzmanları bunların Jamison ailesine ait olduğundan emin olsa da, cesetlerin ölüm nedeni belirlenemedi.

IQ puanı 110 üstünde olanlar sosis çalan köpeği bulabiliyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.