IQ puanı 110 üstünde olanlar sosis çalan köpeği bulabiliyor!

Resimdeki köpeklerden bir tanesinin ağzında sosis var. Sosis çalan köpeği kaç saniyede bulabileceksiniz? Bu zekâ testi, psikanalizciler tarafından müşkül durumlarda hızlı görebilme ve çözümleyebilme yetisini ortaya çıkarmak için bir kısım katılımcı üzerinde denendi.

sosis çalan köpeği

Zekâ testine tabii tutulan 3 tane 100’er kişilik gruplar arasında resimde istenilen sosis çalan köpeği, IQ puanı 110 ve üzerinde olan kişiler 7 saniyede bulabildi. Kendinizi bu teste tabii tutmak için belirlenen süre içinde istenileni bulmak önem taşıyor.

Söz konusu IQ testinde sevimli hırsızı belirlemeyi zorlaştıran bir sürü sosis bulunuyor. Köpekleri dikkatlice inceleyen ise doğru köpeği buluyor. Optik illüzyon testlerinde seviyeyi belirleyen, istenileni bulmak değil istenileni belirlenen süre zarfında bulmaktır. Bilişsel zekâ ve görsel zeka üzerinde olumlu etkilere sahip olan optik illüzyon zeka testleri, uzmanlar tarafından her gün öneriliyor.


Sevimli hırsızı bulabildiniz mi?

Sevimli köpeği bulmanız 7 saniyeyi aştıysa bilişsel zekanızı geliştirmek adına bu tür testlere her gün yönelebilirsiniz. Resmin sağ alt tarafına bakın. Sadece kahverengi kaniş köpeğinin ağzında sosis olduğunu göreceksiniz. Bu görsel zekâ oyununda sosisi çalan köpeği tespit edebilenleri tebrik ediyoruz.


Cevap:

köpek cevap


Umarız bu zekâ oyununu çözerken eğlenmişsinizdir.

Çiçeklerin arasına girmiş arıyı bulabilir misiniz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.