İngilizce Öğrenmek için Online İngilizce Kursunun Avantajları

İngilizce, günümüzün en işe yarar becerilerinden biri. İnternet sayesinde hızlıca globalleşen dünyada bu dil bize sayısız fırsat sağlıyor. Mesleğimiz ne olursa olsun, İngilizce sayesinde işimizi büyütebiliyor ya da kariyerimizi geliştirebiliyoruz. Peki, İngilizce öğrenmenin kolay bir yolu var mı? İnsan yetişkin olsa bile sıfırdan İngilizce öğrenebilir mi?

Online İngilizce Kursu

İngilizce, doğru yöntemlerle her yaşta öğrenilebilen bir dil. Peki, İngilizce öğrenmek için online İngilizce kursu iyi bir seçim mi? Eğer uluslararası tanınırlığa sahip, Avrupa Ortak Dilleri Çerçeve Programına (CEFR) bağlı bir müfredat sunan ve sertifikalı öğretmenlerle ders işleyen bir online kursu tercih edecekseniz, doğru yoldasınız demektir.

Online İngilizce Öğrenmek Denildiği Kadar Etkili mi?

İngilizce öğrenmek için iki noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle her gün pratik yapmanız ve bu pratikleri uygulamaya dökmeniz lazım. Bu İngilizce öğrenmenin en hızlı yolu, böylece 6 ay içinde İngilizcede orta seviyeye ya da çalışma hızınıza bağlı olarak ileri seviyeye gelmeniz mümkün. Tabii ki uzman desteğiyle.

Günümüzde online olarak her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Bu bilgiler içinde yanlış olanlar da var, doğru olanlar da. Yani online İngilizce öğreneyim derken, yanlış dil bilgisi kuralları ya da telaffuzlarla bozuk bir İngilizceye sahip olabilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken şey, online İngilizce öğrenirken kullanıcıları tarafından onaylanmış, bu alanda hizmet veren online kursları tercih etmenizdir.

Online İngilizce kursları, belirli bir müfredat üzerinden sizi İngilizce eğitmenleriyle online olarak buluşturan platformlardır. Bu noktada kimi kurslar sadece İngilizce konuşma üzerine yoğunlaşır, az sayıda kurs ise tüm İngilizce dil becerilerine yoğunlaşır: Okuma, yazma, konuşma, dinleme.

ingilizce kursu

Neden Online İngilizce Kursları Daha İyi?

Online İngilizce kurslarıyla öğrenmenin birçok avantajı var. Şimdi bu avantajlara maddeler şeklinde göz atalım.

  • Online İngilizce kurslarına internet aracılığıyla dünyanın her yerinden bağlanabilirsiniz. Bu da sizin için fiziki sınırların kalkması anlamına gelir. Geleneksel kurslara giderken harcayacağınız vakitten de tasarruf edersiniz.
  • Bazı online İngilizce kursları öğrencilerine 7/24 erişim sağlar. Bu da zamandan bağımsız olmanız demek. Yani istediğiniz zaman, gece veya gündüz, İngilizce çalışmak için vakit yaratabilirsiniz.
  • Online İngilizce kurslarında eğitim materyallerine ulaşmak çok kolaydır. Sadece online kütüphaneye giriş yaparsınız ve on binlerce kitaba sığabilecek bilgiler artık elinizin altındadır.
  • Online İngilizce kurslarında ana dili İngilizce olan eğitmenlerle karşılaşmanız, eğer doğru kursu seçtiyseniz, çok olasıdır. Böylece işin uzmanlarından doğru İngilizce telaffuzu öğrenir ve ayrıca halihazırda dilin her yönünü bilen ve onu günlük hayatında kullanan birinden eğitim görmüş olursunuz. Geleneksel kurslarda ana dili İngilizce olan eğitmenlerle karşılaşmanız düşük olasılıktır.
  • Online İngilizce kurslarında dil öğrenmenin en büyük avantajlarından biri de yabancı öğrencilerle birlikte öğreniyor oluşunuzdur. Böylece birçok farklı kültürün İngilizce aksanlarını duyarak kulaklarınızı bu versiyonlara alıştırabilirsiniz. Çünkü dünyada konuşulan İngilizcenin birçok aksanı var!

online ingilizceOnline İngilizce Kursu Tavsiyesi

Online İngilizce öğrenmenin avantajlarının pek çok olduğunu gördük. En önemli nokta, bize zaman ve mekan konusunda özgürlük tanıyor olması. Böylece kendi hızımızda, istediğimiz yerde ve dilediğimiz zaman İngilizce pratiği yapabiliyoruz. Yoğun bir iş temposunda çalışıyor olabiliriz ya da geleneksel kursların rutin programlarına uymak istemiyoruzdur, online İngilizce kurslarında çalışma saatlerimizi kendimiz ayarlayabiliriz.

Peki, hangi online İngilizce kursunu seçmeli? İngilizce öğrenmek için online İngilizce kursu tavsiyesi arıyorsanız, Open English’e göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Online İngilizce kursu Open English, sunduğu özelliklerle dünya genelinde İngilizce eğitiminin öncü kurumlarından biri.

Open English, CEFR temelli online İngilizce müfredatı sunan, bünyesinde 2000’den fazla ana dili İngilizce olan TEFL/TESOL sertifikalı öğretmen çalıştıran ve dünya genelinde 1,5 milyondan fazla kişinin İngilizce öğrenmek için tercih ettiği bir online kurs. Open English’in öne çıkan özellikleri ise şöyle:

  • 7/24 online canlı dersler ve konuşma sınıflarına sınırsız katılabilme
  • Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle dersler
  • Bireysel ve grup dersleri
  • Öğrenciye özel danışman
  • Hızlandırılmış mesleki İngilizce ders içerikleri
  • IELTS, TOEFL, TOEIC hazırlık
  • Telaffuz aracı gibi yenilikçi eğitim uygulamaları

İngilizce öğrenmek için günümüzün en çok tercih edilen online kurslarından Open English hakkında daha fazla bilgi almak için internet sayfasında yer alan iletişim formunu doldurabilirsiniz.

Open English Online İngilizce Kursu Güvenilir mi?

Open English, uluslararası bir şirket olarak tamamen güvenilir bir online kurstur. Dünya genelinde ofisleri bulunan online kurs, aynı zamanda kullanıcı deneyimi bakımından oldukça yüksek puanlara sahiptir. Müşteri memnuniyetini önde tutan online İngilizce kursu Open English’e gönül rahatlığıyla başlayabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.