Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak

Kira sözleşmeleri artık e-Devlet (türkiye.gov.tr) üzerinden yapılacak. Hükûmet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan biri, kira sözleşmeleriyle ilgili olarak planlandı.

Kira sözleşmeleri

Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdi. Bakanlık bu kapsamda 2023-2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nı yürürlüğe koydu.

Maaş ödemelerinin tümü bankadan yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eylem planını, “Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz” sözleriyle açıkladı.


Plana göre, 2025 yılı sonuna kadar, kayıt dışılığın önlenmesi için 44 eylem tamamlanacak.

SEBZE-MEYVE İÇİN ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ

Sebze-meyve ticaretinde kayıt dışılığın önlenmesi için Hal Kayıt Sistemi’nin entegrasyonu sağlanacak. Başta gıda ürünleri için olmak üzere Ürün Takip Sistemi oluşturulacak…

Tütün ve alkol ürünleriyle akaryakıtta kaçakçılığın önlenmesi için yeni adımlar atılacak.

YENİ İSTİHDAM MODELİYLE İLGİLİ MEVZUAT

Plana göre, pandemi süreciyle birlikte yaygınlaşan esnek ve uzaktan çalışma başta olmak üzere yeni istihdam modelleriyle ilgili mevzuat yenilenecek. Bu modellerin kayıt dışı çalışmaya yol açması önlenecek.

ÜCRET ÖDEMELERİNİN TÜMÜ BANKADAN YAPILACAK

İşverenlerin tüm ücret ödemelerini bankalar aracılığıyla yapması için de düzenleme yapılacak.

KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRAN KAMU İHALESİNE GİREMEYECEK

Kayıt dışı işçi çalıştıranlar, kamu ihalalerine giremeyecek. Devlet teşviklerinden yararlanamayacak.

KARTLI VE DİJİTAL ÖDEMELERE TEŞVİK

Nakit kullanımının azaltılması için kartlı ve dijital ödeme yöntemleri teşvik edilecek.

Tarih verildi: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak

Bu kapsamda, kira sözleşmeleri de artık e-devlet (turkiye.gov.tr) adresi üstünden yapılacak.

Plana göre, karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmaları yürütmek üzere kira sözleşmeleri, elektronik ortamda düzenlenecek.


Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Ucuz kasko yaptırmanın püf noktaları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.