Yılbaşı hindisi fiyatları uçtu: Hindi budu bile 500 lira!

31 Aralık akşamı evlerinde mütevazı bir yılbaşı sofrası kurmak isteyenler market fiyatları karşısında şaşkınlık yaşıyor. Hazır pişirilmiş yılbaşı hindisi fiyatı 470 TL’den 1300 TL’ye yükseldi! Hindinin budu bile 500 TL’den satılıyor.

yılbaşı hindisi

2023’ü karşılamaya günler kala alışveriş için sokağa çıkan halk fiyatları görünce şok üstüne şok yaşıyor. Günlük hayatta hem kırmızı hem de beyaz ete hasret vatandaş, yılbaşı gecesi bile bu lezzetlerden mahrum kalacak.

Kuruyemiş fiyatları çıldırdı!


  • Geçen sene 95 TL olan ekstra karışık kuruyemişin kilosu 155 TL’ye,
  • 140 TL olan Antep fıstığının kilosu 300 TL’ye,
  • Tuzlu fıstığın kilosu 35 TL’den 75 TL’ye çıktı.

Türkiye’de de oldukça popüler olan, bir dönem yılbaşı sepetlerinin içini süsleyen, ithal bir markanın 360 gramlık sütlü çikolatası 35 TL’den 88.50 TL’ye yükseldi.

Daha çok çocuklara hediye edilen 50 santim uzunluğundaki 300 gramlık çikolatanın fiyatı ise 30 TL’den 80 TL’ye çıktı.

“4x1litre” olarak satılan gazlı içeceğin fiyatı 19.95 TL’den 40 TL’ye yükseldi. Bir litre karışık meyve suyu 7.5 TL’den 22 TL’ye çıktı.

Hazır pişirilmiş yılbaşı hindisi fiyatı 470 TL’den 1300 TL’ye yükseldi

Zincir marketler tarafından sipariş alınan ve pişirilmiş olarak teslim edilen, bir kilo kestaneli iç pilavla birlikte sunulan 7-8 kişilik doldurulmuş hindi geçen yıl 470 TL’ye satılırken, bu yıl aynı ürünün fiyatı 1300 TL oldu.

200 TL’ye satılan ve yarım kilo kestaneli iç pilavla birlikte sunulan 2-3 kişilik yılbaşı hindisi budunun bu yılki fiyatı ise 500 TL…

Mandalinanın kilosu 10 TL’den 17 TL’ye, elma 10 TL’den 15 TL’ye, portakal 6 TL’den 15 TL’ye, narın kilosu 9 TL’den 20 TL’ye çıktı.


Plastik yılbaşı ağaçlarının fiyatı da enflasyondan nasibini aldı: 90 santimlik ağaç 40 TL’den 80 TL’ye; 120 santimlik ağaç 70 TL’den 150 TL’ye; 150 santimlik ağaç 190 TL’den 350 TL’ye yükseldi. (Sözcü)

2022’de ilk kez gerçekleşen 12 olay


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.