Güne iyi başlamak isteyenlere 6 harika öneri

Güne iyi başlamak bütün gün kullanılacak enerjinin en önemli kaynağıdır. Alışkanlık haline getirilecek minik adımlar hem günün verimli geçmesine hem de kişinin kendisine daha fazla vakit ayırmasına olanak sunar.

Güne iyi başlamak

Güne iyi başlarsanız, günün devamında da benzer bir ruh halinde olursunuz. Yatağın doğru tarafından kalkmak günün geri kalanı için olumlu bir ton oluşturur. Sağlıklı yaşam uzmanlarından güne daha mutlu bir ruh haliyle başlamak için ipuçları…

Güne iyi başlamak isteyenlere 6 öneri:


Güne 1 bardak su ile başlayın

Su, hayat için vazgeçilmezdir ve sağlığa olan yararları tartışılmazdır. Uyku zamanında susuz kalan metabolizmayı uyandırmanın en güzel yolu, güne 1 bardak su ile başlamaktır. Güne 1 bardak su ile başlamak metabolizmanızın uyanmasını sağlamanın yanı sıra vücutta biriken toksinlerin de dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır.

Kahvaltıyı ihmal etmeyin

Dünyadaki tüm uzmanlar kahvaltının en önemli öğün olduğu konusunda birleşiyor. Kahvaltı uzun süren açlık sonrasında düşen kan şekeri seviyesini yükselterek, güne zinde ve enerjik başlamayı sağlar.

Sevdiğiniz bir şarkı ile güne başlayın

Araştırmalar, sabahları uyandığımızda müzik dinlemenin günü daha iyi hale getirdiğini ortaya koyuyor. Sevilen bir parçayı dinlemek, güne olumlu düşüncelerle başlamanın en iyi yöntemleri arasında yer alıyor.

Sabah ilk iş olarak zevkli bulduğunuz bir şeyle meşgul olun. Bu biraz bariz gelebilir, ancak genellikle gözden kaçırılır. Bazıları kahveyle güne başlamaktan, bazıları hafif esneme hareketleri veya kısa meditasyon yapmaktan, bazıları ilham verici bir podcast dinlemekten keyif alabilir.


Telaş halinde olmayın

Güne başlarken gözünüzü korkutmak veya gün içinde neler olabileceği konusunda endişelenmek yerine, gününüzün tam da istediğiniz doğrultuda gittiğini imgeleyin. Mümkün olduğu kadar fazla ayrıntı eklemek için kendinize izin verin ve sahip olmak istediğiniz güne sahip olmanın nasıl bir his olduğunu gerçekten fark etmenize izin verin.

Yapılan araştırmalar sabahları erken uyanan ve telaş halinde olmayan insanların gün içinde daha enerjik ve mutlu hissettiğini gösteriyor. Güne erken başlamak, yapılması gereken işleri ve aktiviteleri planlamak açısından fayda sağlamanın yanı sıra bütün güne pozitif etki ederek, kişinin kendine daha fazla vakit ayırmasına da katkı sağlar.

Telefon ve e-postalardan uzak durun

Mutlu bir sabah geçirmeniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, akıllı telefonunuzun alarmı yerine çalar saat kullanmaktır. Telefonunuzun alarmıyla uyanıp bildirimleri takip ettiğinizde, kendinizi hemen dışarının stresli etkisine maruz bırakmış olursunuz.

Telefon ve e-postalar hayatımızın bir parçası durumunda. Ancak kahvaltı yapmadan, tam olarak uyanamadan ve günü planlamadan telefonları, mesajları ve e-postaları yanıtlamak stresi artırıyor. O nedenle kahvaltı ve sabah bakımı rutinlerini tamamladıktan sonra telefonların ve maillerin yanıtlanması öneriliyor.

Günü planlayın


Günü planlamak sorumluluk duygusunu geliştirdiği gibi gün içinde tamamlanması gereken hedeflere ulaşmayı da kolaylaştırıyor. Planlama yaparak güne başlamak hem özgüvenin hem de enerjinin artmasını sağlıyor.

Sabah aç karnına kahve içmek zararlı mı? || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.