Depremin ardından Hatay’ın Antakya ve İskenderun’dan içler acısı öncesi ve sonrası fotoğraflar

Depremin ardından Hatay’ın Antakya ve İskenderun ilçelerinde içler acısı öncesi ve sonrası fotoğraflar…

hatay antakya iskenderun

6 Şubat günü sabaha karşı gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen çevre illerden birisi hiç tartışmasız Hatay oldu. Özellikle Antakya ve İskenderun ilçelerinin derinden sarsılarak enkaz altında kaldığı Hatay’ın deprem öncesi ve sonrası görüntüleri içinizi sızlatacak…

6 Şubat günü sabaha karşı Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve çevredeki 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem tüm ülkemizi derinden sarstı…


Depremden en çok etkilenen çevre illerden biri, yüzlerce binanın tahrip olduğu ve son aktarılan bilgilere göre 872 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Hatay oldu!

Büyük bir kısmı enkaz altında kalan Hatay’ın, özellikle İskenderun ile Antakya ilçelerinden içler acısı öncesi ve sonrası fotoğraflarını derledik.


İskenderun Limanı

iskenderun limanı

Antakya, Odabaşı Mahallesi’nde özel bir hastane

Antakya akademi hastanesi

İskenderun, Atatürk Bulvarı

iskenderun atatürk bulvarı

İskenderun, Muammer Aksoy Caddesi

İskenderun, Muammer Aksoy Caddesi

Antakya, Ayşe Fitnat Hanım Caddesi

Antakya, Ayşe Fitnat Hanım Caddesi

Antakya, Odabaşı Mahallesi’nde yıkılan bir apartman

Antakya, Odabaşı

İskenderun Limanı’nda yükselen su seviyesi

İskenderun Limanı

İskenderun ilçesinde bir taraftan kurtarma çalışmaları sürerken, depremden sonra deniz seviyesi yükselmeye başladı. Sahilden iç kısma doğru yaklaşık 200 metre su birikintisi oluştu.

Henüz 2019’da açılı yapılan lüks bir sitenin son hali

güçlü bahçe sitesi

Antakya’da Güçlü Bahçe sitesi, 3 yıl önce açılmıştı.

İskenderun’da yıkılan bir başka bina

İskenderun enkaz

İskenderun Devlet Hastanesi

iskenderun devlet hastanesi

İskenderun’da ki en büyük yıkımlardan biri merkezde bulunan eski SSK Hastanesi’nde yaşandı. Şu an Devlet Hastanesi olarak hizmet veren sağlık kuruluşunun yoğun bakım ve hasta servislerinin bölündüğü bölüm yerle bir oldu. Çok sayıda hasta ve sağlık personeli enkaz altında kaldı.

iskenderun devlet hastanesi
İskenderun Devlet Hastanesi

İskenderun, İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi

İskenderun

İskenderun, Tayfun Sökmen Caddesi

Tayfun Sökmen Caddesi

Antakya – Reyhanlı yolu

Antakya - Reyhanlı yolu

İskenderun, Latin Katolik Kilisesi

İskenderun, Latin Katolik Kilisesi

Antakya’nın ilk rezidansı, 12 katlı Rönesans Rezidans’ın son hali:

Antakya Rönesans Rezidans

Harbiye Mahallesi

Harbiye Mahallesi

İskenderun, Ulucami Caddesi

Ulucami Caddesi

İskenderun, Ulucami Caddesi

Ulucami Caddesi

Antakya, Odabaşı Mahallesi

Odabaşı

Antakya, Ekinci Mahallesi, Güneş Caddesi

Ekinci Mahallesi, Güneş Caddesi

İskenderun, İsmet İnönü Caddesi

İsmet İnönü Caddesi

Ulus Meydanı, Künefeci Heykeli

ulus Künefeci Heykeli

Antakya, Ulus Meydanı

hatay Ulus Meydanı

Hatay Meclisi

hatay meclisi öncesi sonrası


İsmail Saymaz, Hatay Meclisi’nin son görüntülerini paylaştı: Antakya’nın sembol binalarından olan Hatay Cumhuriyeti Meclis binası, hemen karşısındaki tarihi Ulucami ve künefecileriyle meşhur Saray sokağı artık yok.

 

Naci Görür’den yeni uyarılar: Bingöl Erzincan ve İstanbul’dan endişe ediyorum!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.