Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan “AHBAP’ın parasını iade edin” yorumuna “Bakarız” yanıtı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk canlı yayınında sunucu Ahmet Hakan’ın “AHBAP’ın parasını iade edin” yorumuna “Bakarız. Ona da bakacağız” yanıtını verdi.

Kızılay Başkanı

Video aşağıda – Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan çadır skandalında AHBAP’a çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay tartışılmaya devam ediyor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, çadırların AFAD’a ücretsiz verileceğini söylemesi üzerine aldığı AHBAP’dan aldığınız parayı iade edin yorumuna bakarız yanıtını verdi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk canlı yayınına katıldı. Depremzedelerin kullanımı için üretilen çadırların AHBAP’a satışının ortaya çıkmasının ardından eleştirilerin hedefi olan Kınık, Ahmet Hakan’a, çadırların AFAD’a ücretsiz verileceğini söyledi. Bunun ardından sunucu Ahmet Hakan’ın “O zaman AHBAP’ın parasını iade edin iş bitsin sorun çözülsün” sözlerini üzerine Kınık, “Bakarız, ona da bakarız” yanıtını verdi.


“Arkadaşları eleştirdim, refleksleri yanlış olmuş”

Gündeme bomba gibi düşen Cumhuriyet’ten Murat Ağırel’in haberiyle çadır satışı skandalı ortaya çıkan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Twitter’dan yaptığı ilk yaptığı açıklamalarda, “Ahbap’a çadırları maliyetine sattık. İşbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır.” ifadelerini kullanmıştı. Şimdiyse “Arkadaşları eleştirdim” dedi.

Kerem Kınık, çadırların satış sürecini şu sözlerle anlattı:


“AHBAP derneği Kızılay Çadır ve Tekstil’deki satış ekibine ulaşmış, yurtdışına ihraç için üretilmiş olan çadırlar için. Arakdaşlar demişler ki biz bunu içeriye sevk edelim, müşteriye izah ederiz. AHBAP’a verelim, verdiğimiz parayla üretimini tekrar yaparız demişler. İnsiyatif almışlar. Bana sorsalardı, CEO’larına sorsalardı kurumsal olarak vereceğimiz cevap şu olurdu, AHBAP böyle bir yardımda bulunmak istiyor tamam çok güzel ama bunun nakliyesine destek versin, çadırları sevk etsinler sonra bakarız derdim ben. Ama arkadaşlar inisiyatif kullanmışlar. Eleştirdim de arkadaşları, refleksleri yanlış olmuş.”

İşte o görüntüler:

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk yayınında ayrıca hükümeti de şu sözlerle eleştirdi:

  • Askerler zaten olağanüstü durum, afet için yetiştirilmiş insanlardır.
  • Afet operasyonunun içinde askeri konumlandırmazsanız yanlış yaparsınız.

https://twitter.com/caglarcilara/status/1630320063512293384

Haluk Levent: Kızılay’dan konserveyi de parayla aldık


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.