Haluk Levent: Kızılay’dan konserveyi de parayla aldık

AHBAP Derneği’nin kurucusu Haluk Levent, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından bölgedeki deneyimlerini FOX TV canlı yayınında anlattı: “Kızılay’dan konserveyi de parayla aldık.”

haluk levent ahbap

Video aşağıda – Kızılay’ın Ahbap’a çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından canlı yayında açıklama yapan Haluk Levent, “İnsanların acil ihtiyacı vardı, ben o çadırları almak zorundaydım. Sadece ben değil AFAD da Kızılay’dan çadır satın alıyor” dedi.

Kızılay’dan konserve gıda ürünü de satın aldıklarını ifade eden Levent, satışa yönelik eleştirilere “Bunların muhatabı ben değilim Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder, ben orasını bilemem” diyerek cevap verdi. Levent, Kızılay’dan satın alınan gıda ürünlerinin detaylarını ise Twitter’dan açıkladı.


Haluk Levent, AHBAP’ın ne kadar bağış topladığını açıkladı. Haluk Levent’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

• Okyanus ötesi hesapları “Devlet yok AHBAP var” yazmaya başladı. Bu nasıl bir kötülüktür? Biz bir derneğiz. Biz devletle nasıl yarıştırabilirsiniz?

• AFAD ile AHBAP’ı nasıl karşılaştırabilirsiniz? AFAD da bizim, AHBAP da bizim dedim. Fakat onu yanlış da anlayan oldu. Ama özellikle bazı hesaplar benim devletle çalışamamam için “Devlet yok, Haluk Levent var” dedi. Depremde can kurtaran biz değiliz. Biz devletin karşısında hiçbir şey değiliz.

Ne kadar bağış toplandı?

Haluk Levent, depremlerin ardından toplanan bağışlarla ilgili şu bilgiyi verdi:


• Bağışların tahmini 2,5 milyara kadar ulaştığını biliyorum. Bunun 600-650 milyon lirası hemen deprem bölgesine harcandı.

Kızılay’dan çadır satın alınması

AHBAP’ın Kızılay’dan çadır satın almasıyla ilgili konuşan Haluk Levent, şunları söyledi:

• Arkadaşlar internetten Kızılay’ın çadır sattığını görmüşler. İhracat yapılmak üzere 2050 çadırın hazır olduğunu öğrendik. 20 bin olsa satın alacağım. Fiyatı uygun mu? Uygun. 19 bin liraya alabildik. Artı KDV, artı nakliye, 22 bin liraya geliyor. Niye Kızılay’a isyan etmedin diyorlar. Bu benim işim değil, o anda insanlara destek olmak benim işim. AFAD da Kızılay’dan para ile alıyor.

“Kızılay’dan konserveyi de parayla aldık”

• 15250 adet çadır aldık. 2050’si Kızılay’dan, 13200 tanesi de başka firmalardan alındı. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay’dan.

• Kızılay’dan barbunya, konserve aldık. Muhatap ben miyim? Bir dakika bile önemli. Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder. Onu ben bilemem.

“Kızılay Lojistik’ten 30 bin adet gıda satın aldık”


Levent, canlı yayının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Kızılay’dan satın alınan gıda ürünlerinin detaylarını da açıkladı. Levent paylaşımında “Canlı yayın bitti. Açıklamaya zaman kalmadı. Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık. Canlı yayın sonuna denk geldi. Bilginize” ifadelerini kullandı.

Kızılay’ın çadır satışına tepkiler: Dağıtmak yerine satmayı beklediniz, öyle mi?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.