Duruş ve oturuş şekliniz karakterinizi söylüyor!

Duruş ve oturuş şekliniz kişiliğiniz hakkında bilgi verdiğini biliyor muydunuz? İşte karakter özelliklerinizi açığa çıkaran kişilik testi…

Duruş kişilik testi

Hepimiz her zaman yürümenin ve dik durmanın önemli olduğunu biliyoruz, ancak bu herkesin her zaman yaptığı bir şey değil. Aşağıdaki üç duruş düşük benlik saygısını gösterir. Neyse ki, duruşunuzu düzeltebilir ve dolayısıyla kendi imajınızı geliştirebilirsiniz.

Psikologlar, duruşunuzun kişiliğiniz hakkında ne kadar çok şey söylediğini bilir. Kişiliğiniz ve özgüveniniz hakkında çok şey söylediğini belirtiyor. Psikologlar “Kişinin genel bütünsel gelişimi için her iki unsur da gereklidir” diyor.


Duruş şekliniz nasıl?

Kendinizi sık sık aşağıdaki duruşlarda buluyor musunuz? İşte kişiliğiniz hakkında söyledikleri.

Biraz kambur durmak

Sırtlarını asla tam olarak düzeltmeyen, ancak genellikle hafifçe kambur tutan insanlar, genellikle düşük özgüvene sahiptir. Psikologlar, “Kendine güveni düşük, çatışmaya ve kedere alışmış birini gösterir” diyor. Psikologlar, kendinize daima sırtınızı dik tutmayı öğretmenizi tavsiye ediyor. Bunu yoga ya da koşu gibi egzersizlerle de başarabilirsiniz. Her zaman kötü duruşunuzun farkında olun ki böyle bir şey olursa düzeltebilesiniz.

Yürürken sallanmak

Bazı insanlar yürürken sallanır, bu da vücudunuza denge sağlamaz. Psikologlar, “Bu duruş, çaresiz olan çok zayıf bir kişiliği gösteriyor” diyor. Bu, çok kararsız olan ve sürekli olarak her şeyi düşünen savunmasız bir kişi hakkındadır. Psikoloğa göre, sözde topraklama teknikleri postürü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu teknikler, siz nefesinize konsantre olurken ayaklarınızı yere sıkıca basmanıza yardımcı olur.

Kafası vücudundan önde olanlar

Huzursuzluk ve hiperaktiviteden muzdarip insanlar genellikle bu duruşu, başlarının vücutlarının geri kalanından daha önde olduğu bir pozisyonda alırlar. Bu insanlar doğal olarak meraklıdır, ancak aynı zamanda güvenilmezdir. Vücudun yapısı artık aynı hizada değildir, bu durum ağrı ve sızılara neden olabilir. Uzman Psikolog “Bu kişi sürekli olarak bilgi işleme üzerinde çalışıyor” diyor.

doğru duruş şekli

Bu duruşu sık sık tutan kişiler, duruşlarını iyileştirmelerine yardımcı olabilecek profesyonellere ulaşmalıdır. Uzman Psikolog, ayrıca insanlara zihinlerinde huzur yaratmak için düzenli olarak egzersiz yapmalarını ve koşmalarını tavsiye ediyor.


Peki genelde nasıl oturuyorsunuz?

Oturma şekli kişilik özelliklerinizle ilgili neler söylüyor? Genelde aşağıdaki duruş şekillerine göre siz nasıl oturursunuz?

oturma kişilik

A Pozisyonu oturuş

Bu şekilde oturan insanlar çok yaratıcı ve karizmatiktir. Spontane yapıları vardır ve aldıkları kararlar üzerinde çok uzun düşünmezler. Bu durum, sürekli olarak birtakım sorunlara neden olabilir, ancak doğal çekicilikleri, zor durumlardan kurtulmalarına yardımcı olacaktır. Bu insanlar hayatı bir macera olarak görürler ve yeni deneyimlere açıktırlar. Aynı zamanda çok popülerdirler ve kolayca yeni arkadaşlar edinirler, ancak bu ilişkilerin çoğu geçicidir.

B Pozisyonu oturuş

Bu pozisyonda oturan insanlar gerçek hayalperestlerdir. Zengin bir hayal gücüne sahiptirler ve hayallerinde tamamen kendilerinden geçerler. Çok anlayışlılardır ve diğer insanlarla kolayca iletişim kurabilirler, ancak bu nedenle bazen kendilerini arka planda tutabilirler. Çok iyi dinleyicilerdir ve kendi duygularıyla kuvvetli temas halindedirler.

C Pozisyonu oturma

Bu kişiler, konsantre olmak ve hareketsiz oturmak konusunda sıkıntı yaşayan karmaşa dolu insanlardır. Zihinleri daima hareket halindedir ve genellikle söyledikleri sözlerin muhtemel etkilerini düşünmeden konuşurlar. Kolayca sıkılırlar ve dikkat süreleri çok kısadır. Çok fazla uyaranın olduğu hızlı ortamlarda adeta parlarlar. İlişkilerinde, hızla ilgilerini kaybedebilirler ve dikkatlerini tekrar çekebilecek birilerine ihtiyaç duyarlar.

D Pozisyonu oturma

Bunlar genellikle rasyonel düşünen, zeki insanlardır. Dakik, düzenli ve tertiplidirler. Evleri genellikle gıcır gıcır temizlenmiş, derli topludur ve her şeyin kendine uygun bir yeri vardır. Biraz içe kapanıktırlar ve kendileriyle ilgili her şeyi kolayca açığa vurmazlar. Yine de çok dürüstlerdir ve dedikodu yapmaktan kesinlikle hoşlanmazlar. Her durumda serinkanlılıklarını korurlar ve bakış açılarını kolay bir şekilde kaybetmezler.

E Pozisyonu oturma


Bu kişiler, hedef odaklı insanlardır ve kariyerlerine son derece değer verirler. Kendileri için iddialı hedefler koymaya önem verirler ve daha azıyla asla yetinmezler. Kişisel bir düzeyde, örneğin sağlık ve sevgi söz konusu olduğunda, yine hedefler koymayı severler. Kendi görünümleri de dâhil olmak üzere her konuda mükemmeliyetçidirler. Bu durum bazen sahip oldukları şeyleri gözden kaçırmalarına neden olur, çünkü her zaman daha fazlasını arzu ederler.

Resimde birden fazla yüz var: Siz ilk hangi yüzü görüyorsunuz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.