Süleyman Soylu: Kahvaltı veremediğimiz yerler var, çay şeker terlik eşofman istiyoruz

Deprem bölgesi Hatay Kırıkhan’da konuşan Süleyman Soylu’nun “Kahvaltı veremediğimiz yerler var. Çay şeker istiyoruz. Eşofman terlik ihtiyacı var. Özellikle hayır sahiplerinden vatandaşlarımızdan bu tür destekler istiyoruz” sözleri tepki çekti.

soylu kahvaltı veremediğimiz

Video aşağıda – Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde AFAD’a ait lojistik merkezinin deposunda inceleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kahvaltı verdiğimiz yerler, veremediğimiz yerler var. Kahvaltılık ürün, çay-şeker istiyoruz. Çocukların ve büyüklerin terlik, eşofman ihtiyaçları var” dedi.

Süleyman Soylu ne demişti?

Önceki gün “Vatandaşlarımızın seferberlik halinde ilk günkü gibi devam etmeleri en büyük muradımızdır” diyen, Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullanmıştı:


– En büyük temennimiz, en büyük talebimizdir. Birinci talep altını çizerek söylüyorum kuru gıda kolisidir. İkinci talep hijyen ve kişisel temizlik ürünleridir. Bütün bunlar önümüzdeki sürecin en temel ihtiyacı olarak değerlendirilmektedir. Üçüncü ihtiyaç bahar geldi, yaz geliyor, özellikle evlerini barklarını bırakan vatandaşlarımızın şuanda geçici barınma merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımızın veya kiraya çıkacak vatandaşlarımızın, çocukların özellikle bahar ve yazlık kıyafete ihtiyaç var.

“Terlik eşofman ihtiyaçları var”

– Rica ediyoruz ikinci el giysiyi vatandaşlarımız buralara göndermesinler. Daha sonraki ihtiyaçlarımız var. Takdir edersiniz ilk günlerde depremzedelerimiz çorba içtiler, bazen öğle yemeklerini öyle gerçekleştirdiler. Ama bizim görevimiz onları çadır ve geçici barınma merkezlerinde mümkün olduğunca standartlarını yükseltmek.

– Kahvaltı verdiğimiz yerler, veremediğimiz yerler var. Kahvaltılık ürün, çay şeker istiyoruz. Özellikle hayır sahiplerinden vatandaşlarımızdan bu tür destekler istiyoruz. Yine çocukların ve büyüklerin terlik eşofman ihtiyaçları var. Yine bunun yanı sıra ise en önemlisi ise çocuk, kadın ve erkek iç çamaşırı. Burada bu ihtiyaç biraz daha devam edecek gibi. Seferber olan vatandaşlarımızdan taleplerimiz bunlardır.

Siyasetçilerden tepki

Soylu’nun bu sözlerine Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay ile CHP Milletvekili Veli Ağbaba tepki gösterdi.


Soylu’nun açıklamasını alıntılayan Barış Atay, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

– Devleti aciz göstermeye çalışan bu tür insanlara itibar etmeyiniz!

– İlk günden bu yana Kızılay’ı ayrı Afad’ı ayrı bağış alıyor. Canlı yayında 100 milyarın üzerinden para topladılar. Hala çıkmış çay, şeker, eşofman istiyor her şeye muktedir (!) efendiler. Cinnet geçireceğiz!

Veli Ağbaba ise “Peki, depremden sonra toplanan onca yardım parasına ne oldu. Hani vatandaşlarımızın hiç bir sıkıntısı yoktu” dedi.

“115 milyar lira toplandı. Bu para nerede?”


Deprem bölgesi için ‘terlik’ isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Baş Danışmanı Nuşirevan^Elçi, “Madem vatandaşımıza kahvaltılık verilemiyor, terliğe, eşofmana ihtiyaçları var; devletimizin kurumları bu ihtiyaçları karşılayamıyor mu? Türkiye Tek Yürek adıyla düzenlenen bağış kampanyasında bir gecede 115 milyar lira toplandı. Bu para nerede?” diye sordu.

Erdoğan: Deprem bölgesine sel olup aktık


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.