GPT-4o ücretsiz olarak erişime açıldı: Nasıl kullanılır?

GPT-4o ücretsiz

OpenAI, bugün tüm kullanıcılara GPT-4o yapay zeka modelini ücretsiz olarak sunmaya başladı. Artık metin, ses ve görüntü işlenebiliyor.

OpenAI, ChatGPT’nin yeni sürümü GPT-4o’yu herkes için ücretsiz erişime açtı. OpenAI X’te yaptığı paylaşımda bu süper yapay zeka modelini artık tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaya başladıklarını açıkladı.

OpenAI bugün X (Twitter) üzerinden GPT-4o yapay zeka modelini ücretsiz olarak tüm kullanıcıların erişimine açtığını açıkladı. GPT-4o, yapay zeka dünyasında çığır açan özelliklerle geliyor. Bu model, ses, metin ve görüntü üzerinde mantık yürütebiliyor.


Yani, sadece yazılı metinlerle sınırlı kalmayacak, aynı zamanda sesli komutlarınızı ve kamera görüntülerinizi de anlayıp yanıt verebilecek. Hatta, Siri gibi gerçek zamanlı konuşmalar yapabileceksiniz.

OpenAI, sadece GPT-4o’yu tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda ChatGPT’nin masaüstü uygulamasını da piyasaya sürdü. Artık ChatGPT’yi sadece tarayıcıda değil, masaüstünde de ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Masaüstü uygulaması sayesinde yazdığınız kodları analiz edebilir, görselleri yorumlayabilir ve gerçek zamanlı çeviri yapabilirsiniz.


GPT-4o, herkes için ücretsiz olsa da, premium kullanıcılar için bazı ekstra avantajlar da sunuluyor. Ücretsiz kullanıcılar, yeni özelliklerden faydalanabilecekler, ancak premium kullanıcılar gün içinde beş kat daha fazla istek yapma hakkına sahip olacaklar. Bu da daha yoğun kullanım gerektiren işler için büyük bir avantaj sağlıyor.

Bu yeni model, sadece sesinize değil, kameranızdaki görüntülere de yorum yapabiliyor. Örneğin, elinizde bir denklem mi var? Kameranızı açın ve ChatGPT’ye gösterin, size adım adım çözüm yolunu anlatsın. Ayrıca, duygusal durumları algılayabiliyor ve size daha kişisel bir deneyim sunabiliyor. Canlı konuşma özelliği sayesinde, cümlenizin bitmesini beklemek zorunda kalmadan gerçek zamanlı olarak müdahale edebilirsiniz.

Bir başka bir özellik ise gerçek zamanlı çeviri yapabilmesi. İtalyanca konuştuğunuzda, ChatGPT bunu anında İngilizce’ye çevirebiliyor veya tam tersi. Bu özellik, uluslararası iletişimde büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca, farklı ses tonları ve şarkı söyleme yeteneği ile daha doğal ve duygusal bir sesle iletişim kurabiliyor.


OpenAI GPT-4o yapay zeka modelini ücretsiz kullanabilmek için uygulama galerinizden ChatGPT’yi indirmeniz gerekiyor.

GPT-4o nasıl kullanılır?

  1. ChatGPT mobil uygulamasını açın ya da bilgisayarınız veya telefonunuzda ChatGPT adresine gidin.
  2. OpenAI üyeliğiniz varsa giriş yapın, eğer yoksa bu ekranda ücretsiz olarak yeni üyelik başlatın.
  3. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra GPT-4o’ü ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Kullanım limiti dolduktan sonra GPT-3,5’e otomatik geçiş yapılacak.
  4. ChatGPT Plus abonesiyseniz sayfanın üst kısmındaki açılır menüden GPT-4o’yu seçebilirsiniz.

ChatGPT GPT-4o modeli nasıl kullanılır?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.