Kripto piyasasında Trump etkisi: Bitcoin ve Ethereum yükselişte!

kripto vergisi

ABD’de başkan adayı Donald Trump’a düzenlenen suikast girişimi kripto piyasaları hareketlendirdi. Bitcoin ve Ethereum yükselişe geçti.

Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından Trump’ın seçimleri kazanma şansını artırdığına yönelik spekülasyonlar ile birlikte kripto paralarda yaşanan yükseliş bugün de sürdü.

Kripto paraların yükselişinde Trump’ın kendisini kripto yanlısı olarak konumlandırması etkili oluyor.

Temmuz ayı başında 4 ayın en düşük seviyesine gerileyen ve 60 bin doların altına inen Bitcoin, Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından dün yeniden 60 bin doların üzerine çıktı.


Yeni günde de yükselişini sürdüren Bitcoin, saat 9.30 itibarıyla yüzde 4,9 yükselişle 62 bin 998 dolardan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda Ethereum yüzde 4,54’lük yükselişe 3 bin 346 dolardan alıcı buluyor.

Ancak hâlâ Bitcoin, mart ayı ortasında gördüğü 73 bin 798 dolarlık zirvesinin yüzde 14,6 aşağısında hareket ediyor.

ABD Başkan adayı Donald Trump’a, Pensilvanya’da düzenlediği miting sırasında suikast girişimi düzenlendi.

Suikast girişimi sırasında bir kişi öldü, bir kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ayrıca Trump’a ateş eden kişinin de öldürüldüğü açıklandı.

Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, “İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum” dedi.


Piyasalar kapalıyken gerçekleşen saldırının ardından yatırımcılar bugünkü piyasa hareketlerini yakından izleyecekler.

Trump’a bir adım uzakta olan fotoğrafçı suikast girişimini anlattı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.