140 Milyon Çocuk Okula Gitmemiş

UNICEF raporunu açıkladı ama ona rağmen yağmadı yağmur. “140 milyon çocuk okula gitmemiş.”, “270 milyon çocuk sağlık hizmetlerine ulaşamıyor.”; Geç kaldı su damlaları geç kalan önlemlerin parçasıymışçasına… Geç kalınıyor, dünya nereye gidiyor?

Yeni bir yılla beraber umutlarımız, sevgilerimiz, yaşamlarımız… Yaşanmışlıklar ve yaşanacak olanlara baktığımız zaman belki kendi yaşamımız kendi başına toz pembe görünebilir lakin toplum ve dünya olarak sonumuzu hiç de iyi görmüyorum..!

140 milyon çocuk okula gitmemiş çocuklar çocuk

Düşüm’de gördüğüm hayali düşmeden önce yaşadıklarımla topladım, karşıma siz çıktınız çocuklar.. Halâ hiç unutulmamış anı ve güzellikleriyle kendi çocukluğum… Eskiler yenileri şanslı sayar… Oysa ben eskileri…. Neden mi?


Gecikti yağmur… Gökyüzünün ağlaması için bir sürü nedeni var oysa. Vurulanlar, düşenler, yananlar, ağlayanlar, itilenler, işkence görenler, zorla satılanlar, suçsuzlar, güçsüzler… Çıkarlar üzerine kurulan siyasi tutumlar, parasal dengeler, küreselleşme, güçkavgaları…Ve bunların arasında çocuklar..

270 milyon çocuk sağlık hizmetlerine ulaşamıyor

Gecikti yağmur… UNICEF raporunu açıkladı ama ona rağmen yağmadı yağmur. “140 milyon çocuk okula gitmemiş.”, “270 milyon çocuk sağlık hizmetlerine ulaşamıyor.”; Geç kaldı su damlaları geç kalan önlemlerin parçasıymışçasına.. Geç kalınıyor, dünya nereye gidiyor.? Devlet olmanın yapısı ve gereğince halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeli birileri. Ki özellikle çocukların.. Bugün bir devlet, ülke sınırları içerisinde köylere okul yaptıramıyor, öğretmen gönderemiyorsa “ben varım!” demesi boşadır. Yokuz aslında hiçbirimiz. Çünkü çocuklarımızı yok sayıyoruz.


6 milyon çocuk sakat kaldı ya da yaralandı

Gecikti yağmur… “Çatışmalarda 6 milyon çocuk sakat kaldı ya da yaralandı.”; “2 milyondan fazla çocuk silahlı çatışmalar yüzünden öldü”… Yıkıyor. Yıkmaktan başka işe yaramıyor savaşlar. İşte elimizde bütün veriler ve tarih şahit. Vicdanı susmuşlar. Konuşmaya yüzünüz var mı? Savaşlar, yıkımlar karşısında susmaktan başka çaresi yok insanın. Vaveyla… Feryatlar… Vaveyla…

Gecikti yağmur… “640 milyon çocuğun barınacak yeri yok…” Kim aldı onların elinden hayatlarını… Kim çaldı gaddarca para uğruna nefesleri, umutları, hayalleri… Şimdi kim anlayabilir terk edilen hayatların çaresizliklerini.? Kim..?


Yağmana gerek yok yağmur! Göz yaşlarımla sulayıp umutla besleyeceğim dünyayı. Yağma! Sen ki halkın temsilcisi geçinip halkını unutanların yandaşı… Yağma! Yağdığın topraklardan kan eksik olmadı binlerce yıldır… Yağma!