Aromaterapi çocukların öğrenme sürecine katkı sağlıyor

Çocukların öğrenme sürecini hızlandırmak için Aromaterapi’den faydalanabilirsiniz. Aromaterapi, sizi kokuların büyülü dünyasına davet ediyor…

Aromaterapi çocukların öğrenme sürecine katkı sağlıyor

Aromaterapi günümüzde özellikle Avrupa ülkeleri ve Amerika’da, doğal sağlık merkezlerinde, çeşitli kliniklerde, güzellik salonlarında çok yaygın olarak kullanılıyor. Aromaterapi yağlarıyla uygulanan masajlar özellikle Uzakdoğu ülkelerinde bir sektör haline geldi. Aromaterapiyi, sizi kokuların gücüyle canlandıracak, rahatlatacak ya da stresten arındıran bir çeşidi türü olarak tanımlamak olası.

Okullar açılırken de aromaterapi desteği

Okullar açılırken de okul dönemi içindeyken de herkes bir telaş içinde oluyor. Evleri yeni kâğıt ve mürekkep kokusu sarmış. Mis gibi. Beslenme çantaları hazırlanıyor bir yandan ve formalar.  Henüz kimse not telaşı içinde değil. Sadece tamamlanması gerekli olanlar gündemde.  Ben de tutup aromaterapi diyerek işleri karıştırmış oluyorum belki de. Merak etmeyin. Derdim telaşınızı strese çevirmeden rahatlatmak sizi.

çocukların dikkati okullar acilirken aromaterapi

Kokular size birçok konuda destek olabilir:

  • Anne-babaları sakinleştirerek, çocuklara huzur verdirebilir.
  • Çocukları başarı endişesinden, neşe enerjisine taşıyabilir.
  • Gerilim içinde geçen bir günden sonra rahatça uyutabilir.
  • Evinizin ortamını bakterilerden, virüslerden temizleyebilir.
  • Çocukların dikkatlerini arttırabilir.
  • Çocukların öğrenme sürecine katkıda bulunabilir.
  • Çocukların ellerini sentetik kimyasallardan kurtarıp, doğal bakteriyel koruma sağlayabilir.

Defter, kitap, kalem kadar bir evde bulunmasında yarar olacak ihtiyaç listesini veriyorum şimdi de.

Evler için: Bir aroma lambası. Hani şu altında mum yakılan, üstünde biraz sıcak su doldurup içine de kokularınızdan bir iki damla katacağınız bölüm bulunan lambalar. Yoksa telaş etmeyin. Küçük bir kaba sıcak su doldurup, kaloriferin üstüne, sobanın kenarına koyarak da içine kokulu yağ damlatabilirsiniz. Odanın havasını mikroplardan temizlemek için bir-iki damla keki yağı veya biberiye yağı veya lavanta yağı damlatabilirsiniz.  Bu kokular evde kediniz köpeğiniz varsa onlardaki pireleri de kaçırtacaktır.

çocukların dikkati okullar acilirken aromaterapi

Çocukların öğrenme sürecini hızlandırmak için: Aroma lambasına bir iki damla limon yağı veya gül yağa veya ıtır yağı veya biberiye damlatabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre gül yağı insan beyninin frekansını, öğrendiklerini hemen akılda tutacak, ezberletecek düzeyde tutuyormuş. Evde limon yağı kokusunda çalışan çocuğa sınava giderken, üstüne bir damla limon yağı damlatılmış mendil verin. Sınavda zorlanırsa, unuttuklarını hemen aklına getirir. Ben denedim çok işe yarıyor.

Yaşlıların hafızalarını güçlendirmek için: Aroma lambasında bir iki damla biberiye yağını tavsiye ederim. Kendi hafızanıza ihtiyaç duyduğunuzda da bu yağ mükemmel çalışıyor.

Stresinizi atmak ve rahat bir uyku için: Aroma lambasına bir iki damla, lavanta veya melisa yağı damlatın ve kendinizi uykunun rahat kollarına bırakın. Yastığınıza da damlatabilirsiniz.

Sabah banyosundan sonra bedeni canlandırmak ve güne hazırlamak için, cam sil şişeleri gibi içi boşalmış fıs fıs yapabileceğiniz bir şişe edinerek, içini temiz su ile doldurup, 100 ml suya beş damla gibi biberiye yağı ekleyin. Bedeniniz hala nemli iken bu sudan bedeninize sıkın. Canlandığınızı hissedeceksiniz. Bunu çocuklarınıza da yapabilirsiniz.

Gece yatarken, aynı şekilde bir şişe içine lavanta yağı ile hazırlayacağınız sprey sizi derin bir uykuya hazırlayacaktır.

çocukların dikkati okullar acilirken aromaterapi

Bu şekilde hazırlayacağınız küçük bir şişenin içine 20 ml 2 damlayı geçmemek şartıyla, biberiye, kekik, adaçayı, gibi yağlardan birini damlatırsanız, gün boyu ellerinize sıkarak, doğal olarak mikropların gelmesini engellemiş olursunuz.

Yağ alırken üzerindeki bilgileri dikkatle okuyun. Sentetik yağlardan kaçının. Reklam olmasın diye ve serbest rekabet kurallarına aykırı olduğu için isim veremiyorum ancak, bu yağları eczanelerden almanızı tavsiye edebilirim.

Aklınıza takılan özel bir soru olursa bana yazabilirsiniz. Bilmiyorsam da araştırır sizi yanıtlamaya çalışırım. Gününüzün kokusu güzel çıksın!

Bizi Öfkelendiren Çocuklar mı Yoksa ne?