İsimler kaderimizi nasıl etkiler?

İsmimizdeki harfler kaderimizi nasıl etkiliyor? Hangi harfler hayatın hangi alanlarında bir yetkinlik yaratabiliyor?

İsimler kaderimizi nasıl etkiler? (Röportaj: Mercan Özgür)
İsimler kaderimizi nasıl etkiler? (Röportaj: Mercan Özgür)

Mercan Özgür’ün kitabı “İsmin Kaderini Nasıl Etkiliyor?” isimlerin enerjisi üzerine. Harflerin tanımları nasıl bu kadar karakterlerimiz ile tutarlı olabilir ki?

Röportaj: Mercan Özgür

İsimlerin enerjisi üzerine bir kitap yayınladınız. Ve bu çok ilginç bir konu. Hangi kaynakların ışığında araştırmalarınızı sentezlediniz?


Mercan Özgür: Önemi unutulmuş, unutturulmuş bir konu isimler ve kaderimiz mevzu… Ben bir yandan batı kültürünü, bir yandan doğu mistisizmini araştırdım. Tüm araştırmalarımın merkezine ve kitapta ifade gücü alanıma KURAN’ın ışığını koydum. Oradan feyiz aldım oradan beslendim. Onun dışında İslamiyet öncesi ve İslamiyet sonrası Türk geleneklerindeki isimler konularını inceledim.

Bunun örneğin tarihimizde bir geçmişi var mı acaba? 

Mercan Özgür: Vakti gelince bir isim daha vermek veya ismini tamamen değiştirmek uygulanan bir yöntemdi. Anadolu’da çok hastalanan çocuklara; ismi ağır geldi deyip yeni isim verilmesi de çokça rastlanan bir uygulamadır. Hz. Muhammed  de isim değiştirirdi.

İsimler kaderimizi nasıl etkiler?

İsim değiştirmekteki amaç nedir peki? 

Mercan Özgür: İsim değiştirme olayının özünde yatan derin sebep, kötü enerjiyi o kişiden ve kaderinden veya o köy, kasaba, semtten uzaklaştırarak yeni gelen isimle kaderini, pozitif enerji çekim alanını açmak.

Diğer kültürlerde de aynı bulguya rastlanılıyor mu?

Mercan Özgür: Evet. Çok eski çağlardan beri isimlerin önemli olduğu ve kaderimize tesir ettiğine inanılırdı. Kadim Mısır uygarlığında, Roma’da, Atlantis’te, Orta Asya Türk Devletlerinde, Hz. Muhammed döneminde… Ve daha pek çok uygarlık ve çağda bu konuyu çok özel yer vermiştir.

Harflerin etkilerine bir giriş yaparsak, sormak isterim hangi harfler hayatın hangi alanlarında bir yetkinlik yaratabiliyor?

Örneğin L, İ, B, P, harfleri sanat, tasarım, güzellik alanlarında etkin olabilirken; Ş, S, K, H, D, A, E, U harfleri taşıyan isimler liderlik, iş dünyası, yöneticilik, girişimcilik alanlarında etkin olabilmektedirler.

Mercan Özgür: Bunu bir tablo ışığında göstermek sanırım daha iyi olacaktır.

Harfler ve Değerleri Tablosu:

HARF

RAKAMI

ELEMENTİ

GEZEGENİ

ÖZELLİĞİ

A

1

Hava

Mars

Öncü

B

2

Su

Venüs

Sezgisel

C/Ç

3

Ateş

Merkür

Canlı

D

4

Toprak

Ay

Üstün güçler

E

5

Hava

Merkür

İletişim

F

6

Ateş

Güneş

Patron

G

7

Su

Merkür

Dirençli

H

8

Toprak

Satürn

Statü/para

I/İ

9

Nötr

Venüs

Duygusal

J

1

Hava

Jüpiter

Parlak/kaprisli

K

2

Su

Plüton

Kariyerli

L

3

Ateş

Venüs

Sanatsal

M

4

Toprak

Ay


Ticari Zeka

N

5

Hava

Merkür

Sağduyulu

O/Ö

6

Ateş

Ay

Azimli/bencil

P

7

Su

Venüs

Kendinden emin

Q

8

Toprak

Jüpiter

Meşgul

R

9

Nötr

Merkür

Akıllı

S/Ş

1

Hava

Satürn

Güçlü/üretken

T

2

Su

Neptün

Hayalperest

U/Ü

3

Ateş

Jüpiter

Temkinli

V

4

Toprak

Uranüs

Devrimci/asi

W

5

Hava

Güneş

Gururlu

X

6

Ateş

Merkür

Değişken

Y

7

Su

Satürn

Başına buyruk

Z

8

Toprak

Neptün

Araştırmacı/zeki

Harflerin sırası ve tekrarı önemli mi peki?

Mercan Özgür: Elbette önemlidir. İsmin başında ve sonunda yer alan harfler hayatımızı daha derinden etkiler. Ve isim içinde tekrar eden bir harfin etkisi tek bir harfe göre kat kat artar.

İsminizdeki her harf karakterinizi yansıtır. Ancak bulundukları konumlar etkilerini değiştirebilir. İsminizin (doğum anında aldığınız adın) ilk harfi karakteriniz üzerinde en güçlü etkiye sahiptir. Hayatta fırsatlara olan yaklaşım şeklinizin tarzını bu harf belirler.

Mercan Özgür

Kişiler isimlerinin baskın veya eksik enerjilerini tespit edip, bunu dengelemek veya bir özelliği yükseltmek için kendilerine nasıl bir iyilik yapabilirler?

Mercan Özgür: Kendini tanımakla başlayabilirler işe… Kitabımı okuduklarında bunu çok açık bir şekilde öğrenecekler. Hangi yönleri baskın; nelerde zorlanmışlar; hayatta neleri eksik deneyimlemişler; hayat dersleri neler; amaçları ve idealleri ile hayat gerçekleri arasındaki çelişkiler neler… Tüm bunlar isimlerinin içindeki harf enerjilerini ve kader sayılarını bulmalarıyla cevap bulacaktır. Kendilerindeki eksikliği keşfettiklerinde belki ikinci bir isim alarak veya mevcut ismini tamamen değiştirerek yepyeni bir kadere yelken açabilirler.

Örneğin benim ismim ve soy ismim; Burçin. Elinizdeki verilere göre, hangi özelliğim daha baskın veya en çok neye ihtiyaç duyabilirim? Kısa bir analiz yapmak ister misiniz?

Mercan Özgür: Elbette. Sizde yoğun olarak sağ duyu ve duyarlılık enerjisi var. Toplumun hayrına işler yapabilir; söz sahibi olabilirsiniz. Ama bazı konularda ve koşullarda oldukça içinize kapanık ve sessiz olduğunuzu söyleyebilirim.

B ile başlayan N ile biten isminiz size bu özelliği getiriyor. Daha açık ve atılgan olmanızı sağlayacak olan A, S… gibi harfler isim ve soy isminizde eksik mesela. Sessiz ve derinden ilerliyorsunuz. Ağır adımlarla da olsa uzun vadede başarılı olursunuz. Ama hayatınızda biraz daha harekete ihtiyaç duyuyorsunuz.

Tüm bunların yanı sıra inanılmaz zengin bir iç dünyanız ve duyarlılığınız var. Duygusallığınız; yaratıcı enerji ve yazım yeteneği ile birleşince oldukça estetik, şairane yazılar yazıyorsunuz. İletişim ve ifade yeteneğiniz çok başarılı. Bir diğer yandan gizemli bir diğer yandan da asi ve devrimci bir ruh taşıyorsunuz. Ama bunu pek belli etmiyor olabilirsiniz.

Kesinlikle doğru. Ve Şaşırtıcı. Aileler aynı bakış açısı ile çocuklarında olması istedikleri özelliklerin titreşimini açacak isimler tercih etmeye başlayabilirler mi? Bir öngörünüz var mı?

Mercan Özgür: Elbette. Dilerlerse bu mümkündür. Sonuçta ismimiz kaderimizi birebir etkiliyor. Buradan şu veya bu ismimler daha iyidir gibi bir genelleme yapmak istemiyorum. Bir çocuğa isim verirken soyadı da çok önemli bir etkiye sahip.

Anne baba adından ve hatta daha eski atalardan gelen isimlerin enerjileri de derin etkiler yapıyor onun üzerinde. Bu nedenle bir çocuğa isim verirken konuyu güzelce öğrenmek ve iyi bir harman yapmak etkili olacaktır.

Uzman birinden destek almak daha da güvenilir bir yöntemdir. Ya da tüm bunları bir yana bırakıp belki zor da olsa o çocuğa zor olan kaderi yaşatacak ismi, sezgilerinizle size iletildiği hali ile alıp kabul edip kullanacaksınız. Şunu her zaman hatırlayalım ki zorluklar çok geliştiricidir. Yeter ki mayamız sağlam olsun.


Çok teşekkür ederim Mercan Hanım…

X Y ve Z kuşağı çocuklarının özellikleri neler?