‘Soma’ya bir destek de ben’den’ diyorsanız

Soma adını duyunca ya da okuyunca içimizin bu kadar sızlayacağı düne kadar aklımızda mıydı? Ama bugün, içimizi derinden sızlatan, her birimizi derinden sarsan facianın başlığı Soma!

'Soma'ya bir destek de ben'den' diyorsanız

Günlerdir gazete, dergi ve televizyonlarda haklı-haksız arayışının gündemden düşmediği ama bir süre sonra malum Türkiye’nin gündemi değiştikçe soğuyacak bir fenomen Soma maden faciası. ‘Kaza’ demenin içimize sinmediği, ihmal demenin bile yetersiz kaldığı,  insan değerinin ne yazık ki bilinmediği ülkemizde yüzlerce insanımız ne yazık ki bugün yaşamlarını yitirmiş durumdalar.

Yüzlerce yaralı yürek, masum çocuk, gözü yaşlı pek çok insan geride ömürleri boyunca bitmeyecek bir acının, hüznün, yürek yangınının içinde yaşamlarını sürdürecekler.


Peki günlerdir konuşulan ‘kaza mı, kader mi, ihmal mi, sorumsuzluk mu?’ sorularının da ötesinde bilinçli insanlar olarak Biz’ler neler yapabiliriz? 


Soma yanındayız

Birçok kuruluş, dernek bu yönde kolları sıvadı ve adım adım harika planlamalarla soma halkının, yaralı ve vefat etmiş insanımızın yakınlarının yanlarında olmak için seferberlik başlattılar. Bunlardan biri de çok yakından takip ettiğimiz Umut Treni Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile işbirliği yaparak tüm okuyucularımızdan yapabilecekleri ne varsa yardım desteği rica ediyoruz.

Umut treni yardım

Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Adres: Yalı mah. İstasyın Cad.No: 6 Dükkan: 4/C Beşçeşmeler- Maltepe/ İstanbul

Tel: 0 216 305 42 45 – 535 422 71 20

Banka Hesap no: Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Garanti Bankası E/5/Bostancı Şubesi

Hesap no: 1251/6299888

İBAN TR52 000 6200125100006299888

Bir çok ünlü de Soma Faciası’na yardım için destek oldular, duyarlılıklarından dolayı Türk halkını ve örnek olan ünlülerimizi de kutluyoruz.

cristiano_ronaldo_soma_ya destek ve insanlık dersi


Ben de Soma’ya ulaşmak, destek çıkmak istiyorum diyorsanız Umut Treni 05354227120 adresine yardım desteklerinizi ulaştırmanızı diliyoruz. 

Soma: Bu kadar bilmezdik kömürün karasını!


Hale Karaarslan
İndigo Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayıncı olarak görev yapıyor. İndigo Dergisi’ni kendisi ve yazarlar için bir okul olarak görüyor. Yaşama ve insana dair pek çok şey öğrenerek, yürekleri sonsuz güzellikle çarpan bir sevgi ailesinin içinde her gün biraz daha maskelerinden arınarak, özünü, kendi olanı buluyor. İki harika çocuğunun öğretmenliğinde ve eşinin her konuda kendisini destekleyen sevgisi eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. İstanbul ve Marmaris'te yaşıyor.