Yaşam Hırsızı Kadınlar

Yaşam Hırsızı Kadınlar… Kadın, kocasının çapkınlıklarından şikayetçi, oğlu olunca benim oğlum çapkın olacak diye dolaşıyor cahil. Sen dertlisin… Aynısını başkasına yapıyorsun…

kadınlar kadın güçlendirme

Önce Kadının Kafası Değişecek!

Dayak yiyorsun, oğlunu paşa büyütüyorsun, kendi suyunu bile almıyor, yatacağı zaman yorganını bile annesi kaldırıyor ki yatsın. Sen çocuğunu böyle büyütürsen, başkası ne yapsın…

Lütfen biraz daha sağduyu, biraz daha sorumluluk… Önce kadının kafası değişecek!


O kadın o çocuğu değiştirecek, o kadın erkeği değiştirecek, o kadın sistemi değiştirecek.

Saldır ve Öldür

İnsanların birbirlerine çıkmazda oldukları zaman saldırdıklarını biliyor muyuz?

Çocukların, özellikle erkek çocukların, psikolojik destek alarak büyütülmesi gerekli. Temelden çözüm.. Hal böyle olursa karşılıklı yaşanan şiddetin önüne geçileceğini düşünüyorum. Büyükler psikolojik destek almaya razı olmayacağına göre onları da “gerekirse zorla” hipnotize ederek ve bilinçaltındaki sorunun kaynağına inerek çözüm bulmak doğru geliyor.

Bu öyle bir psikolojik hastalık ki, öldürüyor ve kişi bundan pişman değil!

Bırakın başkasını, kendi kendimize baskıdan vazgeçmeliyiz. Zaten çoğumuz işten eve, evden işe. Doğru düzgün nefes alanımız yok. Aşırı stres, sinir, yorgunluk, geçim derdi derken yüklemeden sigortalar atıyor, sonrası malum. Sistem çöküyor.

Herkes mutlu olduğu şekilde yaşamalı elbette. Kim ister evladının, kardeşinin, kocasının katil olmasını ya da kim ister zarar görmek? Ama bu köle – efendi zihniyeti ilişkileri yıpratan… Kafamızdaki fincanı kırıp dışarıdaki koskoca dünyayı gördüğümüz zaman işte o zaman; belki de ayrıldığımız eşimizin, sevgilimizin tek insan olmadığını, yaşamın devam ettiğini ve hayata yeniden başlanabileceğini görürüz.

Ya da paranın tekrar kazanılabileceğini biliriz ki işe tekrar başlanır. Hayata tekrar başlanır, sevmeye tekrar başlanır, ama öldürünce tekrar yaşamaya başlamaz, sonrası hayat boyu vicdan azabı…

Tamam; erkekler gerçekten işin dozunu kaçırdı ancak sadece erkekleri baz almak doğru olmaz. Kimse haddini bilmiyor. Sokakta rastladığımız herkes potansiyel katil olabilir. Trafikte aracını solladı diye adam öldürenler var.

Kadın hakları, kardelenlerimiz, kızlarımız tarladan okula… Bunlar güzel projeler. Güzel, anladık da esas ayırımı böyle diyerek başlatıyoruz.

Kadınlara verilen genel haklar

Başkaları kadınlara hak veriyor. Bak sen! Dünya tarihine bir bakarsak aklını kullanmayan hakkını kaybeder. Sömürü ülkeleri gibi düşünün aklını kullan geliş, geliştir. Ruhlarla dans edeceğine bir şeyler üret. Yoksa istilacı olan üreten insan elinden her şeyini alıverir. 


Kadın da tarih boyunca dedikoduyla, süslenmeyle, alışverişle vaktini öldürmeseydi; üretseydi kendi hakkını kendisi alsaydı. İimdi atalarımızın bu yanlış kararlarının sonuçlarını yaşamlarımızda çekmezdik. Kimsenin ayrıcalıklı bir hakkı yok!

Kadınlar bulundukları toplumda erkeği öne sürüyorlar. Bu da onların işine geliyor. Mal gibi görüyorlar, yük sayıyorlar.

Evet haklısınız kadınlar yük, eşiniz çalışmıyor ve siz ona bakıyorsunuz. Bunu istiyorsunuz çünkü.

Ne yapsın o insan? Doğru düzgün eğitimini alamıyor, evden pek dışarı çıkmıyor. Evlendirelim de başımıza kalmasın derdi sarıyor. Siz eve ne getirirseniz o… Ailesi evlendiği kişiye teslim ediyor; sanki mahkum!

Bu sefer de o adamla geçinmeye çalış, ona el aç. Bir şey görmüyor ki… Kocası dersen, üstünde her hakkı geçerli görüyor. Kötü davranıyor, hırpalıyor, aşağılıyor. Niye?

Aciz bırakılmış.

İnsan evladına bunu yapar mı, hiç başkasına muhtaç bırakır mı, el açtırır mı? Yapıyor ne yazık ki!

Kadınlar, yük olmayın! Kimsenin kölesi değilsiniz, milletin gönlünü yapmayın, kendinizi harcatmayın!

Kadınlar, “Benden geçti” hiç demeyin!..

Yaşınız ne olursa olsun, ne yaşamış olursanız olun, inanın ki siz aciz değilsiniz. Hiç kimse sizi ezemez, hakkınızı yiyemez. İşte bu yüzden feraha erene kadar sizi kurtaracak olan bulduğunuz her dala sarılın, herkesten yardım isteyin. Biri duymazsa diğeri duyacaktır.


Bu; kimseye muhtaç olmak değildir. Bu; içinde bulunduğunuz zor durumdan çıkabilmeniz için yol göstermedir.