CHP’de Vefanın Adı

Kemal Kılıçdaroğlu partisini iktidar yapamamıştır ama en azından dikkat çekici ve toplumun yararına vaatlerinin bir kısmının iktidar başta olmak üzere tüm partiler tarafından kabulünü sağlamıştır.

kemal kılıçdaroğlu mustafa balbay chp kurultayı kurultay genel başkan adayı

Oldu mu şimdi?

Kimin nereden geldiğini ve ne olduğunu tartışmak elbet yersiz ama bir insanın vefa borcu oldukları zayıf düştüğü anda güç gösterisi yapıp, bu işten payelenmeye çalışmaları da hiç olmuyor işte.

Kemal Kılıçdaroğlu; kim ne derse desin, onca seçim kaybetmiş olmasına rağmen bence başarılıdır.


En azından Deniz Baykal gibi bir liderden sonra o koltuğu doldurabilmiştir.

Vay efendim AKP’ye karşı zafer elde edememiş de CHP’yi iktidar yapamamış gibisinden bel altı saldırılarının altı pek de dolu değil.

Dilin kemiği yok tabii…

Çünkü rakip AKP… Kolaydı sanki.

Değil Kılıçdaroğlu, tüm liderlerin durumu aynıdır.

Şimdi seçim sonuçlarını bahane edenler, bu balondan bahane ile CHP Genel Başkanı değişsin diye ortalığa çıkanlar var. Yazanlar, yorum yapanlar zaten gırla. Ki onları ciddiye bile almıyorum. Çünkü onlar; her seçimden sonra aynı şeyi yazanlar. Eski tarihli yazılarını çıkarıp yeniden yayınlayanlar…

Şimdi de Mustafa Balbay genel başkanlığa adaymış.

Geç bunları kardeşim, sen ancak CHP’de milletvekili olur sonra da bulursan bir gazetede yine yazmaya başlarsın.

Çünkü senin liderlik vasfın yok. Çünkü sen zaten kaybederek milletvekili olmuşsun.


Çünkü sen bir anlamda liderine, seni milletvekili yapana karşı vefasızlık yapıyorsun.

Sonuç olarak demem oki; ne olursa olsun CHP, Kılıçdaroğlu ile yola devam etmelidir. Ki Kılıçdaroğlu, CHP kurulduğundan beri parti olarak verdiği en güzel vaatleri geçen seçim sıralamıştır.

Ve bunu bulan, kamuoyuna dili döndüğünce anlatan da Sayın Kılıçdaroğlu’dur.

Genel Başkan olduğu andan itibaren de daha önceki CHP gibi seçimlerde sadece iktidara saldırarak muhalefet edilmeyeceğini de elinden geldiğince göstermiştir.

O bunu yaparken sürekli iktidarı eleştirip, karşılığında hiç yeni bir şey üretmeyenlerin CHP’nin yönetiminde söz sahibi olması ya da başına geçmesi; CHP için geri dönülmez hatalardan olacaktır.

Yani öyle ‘partiyi iktidar yapacağım’ demekle olmuyor. Hele rakip AKP ise…

Evet, Kılıçdaroğlu partisini iktidar yapamamıştır ama en azından dikkat çekici ve toplumun yararına vaatlerinin bir kısmının iktidar başta olmak üzere tüm partiler tarafından kabulünü sağlamıştır. Bakış açısına göre memlekete yararı olmuştur yani.

Şimdi bırakın adamı ki rahat rahat çalışsın.


Böylece en azından vefanın İstanbul’da bir ilçe olmadığını da tüm partililer anlar.