Bir Silgi Bir Kalem ile siz de bir çocuk sevindirin!

Farklı bölgelerdeki okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarını, gönüllülerin bağışları ile karşılayan bir platform yaratan Bir Silgi Bir Kalem projesi, bu güne kadar 75 binden fazla çocuğun sevinmesini sağladı. Türkiye’deki en şeffaf bağış platformu Bir Silgi Bir Kalem, her geçen gün artan bağış tutarıyla eğitime destek olmayı sürdürüyor. Projeye desteğini açıklayan yeni şirketlerle bu yıl 100 bin ihtiyaç sahibi çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

bir silgi bir kalem projesi

Sosyal sorumluluğunun farkında bireylerin bağışları, çocukların eğitimlerini sağlıklı şartlarda sürdürmeleri için bir umut ışığı yakıyor. Bir Silgi Bir Kalem projesi de eğitime katkıda bulunmak isteyenleri, ihtiyaç sahibi ilk/orta eğitim kurumları ve öğrenciler ile aynı platformda buluşturuyor. Bir Silgi Bir Kalem, ülkemizin önemli sorunlarının en başında gelen eğitim konusunda farkındalık yaratılmasına destek oluyor. Bu güne kadar 660bin TL’den fazla bağış tutarı ile 75 binden fazla çocuğun yüzünü güldüren proje, kurumlarla da işbirliği yaparak bu rakamların artmasını amaçlıyor.

Platform, bağış sürecinin taraflar için sorunsuz ve sağlıklı tamamlanması için ürünlerin tedarik edilmesi, lojistik destek, bağış sürecinin takip edilmesi ve bağış sonrası geribildirimler gibi konularda da bağışçılara ve okullara destek oluyor. Okullar ve bağışçılar arasında köprü olan proje kapsamında herhangi bir nakdi veya ayni bağış Bir Silgi Bir Kalem ekibi tarafından toplanmıyor. Türkiye’nin en şeffaf bağış platformunda bağışçılar, www.birsilgibirkalem.org adresinden tüm süreci takip edebiliyor.


Bir Silgi Bir Kalem‘in Kurucusu Onur Aydın, bağışçılar aracılığı ile eğitime katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Amacımız, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunarak onlara iyi bir gelecek sağlamak. Bunu da duyarlı bireyler ile birlikte yapmak bizim için çok önemli. Türkiye çapında farkındalık ve bilinç yarattığımızı görmek doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bir Silgi Bir Kalem, gönüllüleri, Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların ayni bağış (kitap, kıyafet, bilgisayar, mobilya) ihtiyaçlarını karşılamaya yönlendiren ve süreci kolaylaştıran bir platform olarak faaliyetini sürdürüyor. Projeye dâhil olacak okullar ve öğrenciler arasında kesinlikle bir ayrım, sıralama yapılmıyor. Bağışçılar tamamen kendileri yardım yapacakları okulları ve öğrencileri belirliyor.


Bağışın okula ulaşması ve okul tarafından kullanılmaya başlamasının ardından, ürünün kullanıldığını gösteren bir fotoğraf ile öğrenciler tarafından kendisine hitaben yazılmış bir teşekkür mektubu bağışçılara site üzerinden gönderiliyor. Bu fotoğrafı görmek gönüllülerimiz kadar bizi de gururlandırıyor. Hedefimiz ulaştığımız çocuk ve okul sayısının gelecek dönemde çok daha fazla artması. Bu bağlamda projemizin destekçilerini artırmaya çalışıyoruz. Online otobüs ve uçak bileti satış platformu NeredenNereye.com ile bir işbirliğine başlıyoruz. NeredenNereye.com, satışını yaptığı her bilet için belli bir miktarı derneğimize bağışlayacak. Bu işbirliği ile şuanda kadar yardımcı olduğumuz yaklaşık 75 bin öğrenciyi 2016 yılında 100 bin öğrenciye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir Silgi Bir Kalem ile işbirliği yaparak eğitime katkıda bulunan Neredennereye.com Genel Müdürü Erol Demirtaş; “Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, topluma artı değer katan projelere imza atan bir firma olarak eğitim konusunda da üstümüze düşeni yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, internet sitemiz üzerinden yaptığımız bilet satışlarından belirlediğimiz oranı, okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıyoruz. Daha güzel bir gelecek için tüm firmaları, markaları projeye destek olmaya davet ediyoruz” dedi.


Daha fazla bilgi için www.birsilgibirkalem.org adresini ziyaret edebilirsiniz…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.