Kız ört bacaklarını – Oğlum göster amcalara pipini!

Kız çocuğumuz oynarken aman etek giyme açılır bir tarafın derken, oğlumuza; “Göster amcaya pipini” deriz. Öyle ya erkek; varlık amacı o! Daha doğrusu sizlerin yarattığınız erkek o. Kız büyür sevgilisi olur. “Aman ha adam gibi konuş ne erkek arkadaşı?” denir. Oğul çapkın olur “sana kız mı yok?” olur. İnce ince işlenir “erkeksin sen; her şeyin sahibi, her hakkın sahibisin.”

kız çocuk erkek çocuk pipi cinsel algı yaratmak

Bir Türkiye trajedisi

Erkek adam ağlamaz, erkek adam gülücük işareti yapmaz, erkek adam öyle sevdiğini söylemez, erkek adam romantik olmaz! Ne olur peki? Tecavüzcü mü olur? Ağır tahrik oldum deyip karısını mı öldürür? Namus deyip bacısını mı vurur? O zaman mı erkek olur? Salyaları akarak bağırdığında mı daha erkektir? İncittiğinde, kırdığında mı sevdiğini büyür? Sevgi sözcükleri yerine ağız dolusu küfredip, gerine gerine oturduğunda mı adam olur? Kızının sırtından sopayı, karısının karnından sıpayı eksik etmediğinde mi erkektir? O zaman batsın erkekliğiniz de sizi böyle yetiştiren analığınız da babalığınız da!..

Kız senin saat 3’te ne işin var sokakta?

Haydi gururlanın tablonuzla: Bugün itibariyle 267 kadın öldürüldü! Ne oldu dikleşti mi biraz omuzlarınız? Oysa daha tecavüzlerden bahsetmedik bile. Onun rakamını veremiyorum, o kadar çok ki. En son daha birkaç gün önce, daha 19’unda bir kıza İstanbul’un göbeğinde Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde tecavüz ettiler. Yetmedi, var olan 65 lirasını ve cep telefonunu gasp ettiler. Erkek ya, vardır elbet haklı bir yanı! İçinizdeki çürümüşlük o kadar ayyuka çıktı ki kelimelerinizle kustunuz! Her zamanki açıklamalarınız birbirini kovaladı; 19 yaşındaki bir kız saat 3’te nereden geliyormuş? Doğru ya nasıl es geçtik, bu önemli detayı. Saat 3’te ne işi var kızın sokakta? Mesela çıkmadan önce araştırmış mı bu ülkede tecavüz hakkı kaçta başlar diye? Uslanmayacağız değil mi biz hiç? Namussuzu aklamak için elimizden ne gelirse yapacağız. Bakın bunlar daha önceki özlü (!) sözlerimiz:


kadın– Canım o saatte dışarı da ne işi varmış?

– O etekle çıkarsan tabi tecavüze uğrarsın!

– Kız zaten alkollüymüş!

– Kızın rızası varmış (Bahsettikleri kız henüz reşit bile değil!)

– Şeytana uydum!

– Çok seviyordum, aşırı duygusallıktan hepsi.


Bunlar tecavüze uğrayan, öldürülen kadınlara yaftaladıklarınız… Kısaca namussuzun hiç suçu yok! Bir de “Yaptıysa yaptı, namusunu temizledi evladım”cılar var. İşte temel tam orada; ailede atılmıyor mu zaten?

Kadının yazgısı doğunca başlıyor. Kırk kata sararız kızımızı; namustandır, edeptendir saklamak, lakin oğlumuzun anadan üryan fotoğraflarıyla omuz dikleştiririz! Kızımız oynarken aman etek giyme açılır bir tarafın derken, oğlumuza; “göster amcaya pipini” deriz. Öyle ya o erkektir; varlık amacı odur! Daha doğrusu sizlerin yarattığınız erkektir o.

Kız büyür, sevgilisi olur. “Aman ha adam gibi konuş, ne erkek arkadaşı?” denir. Oğlan çapkın olur, “sana kız mı yok?” denir. İnce ince işlenir, “Erkeksin sen; her şeyin sahibi, her hakkın sahibisin.” Farkında mısınız yarattığınız canavarların bugün ne yaptığının?

Oysa çok mu zordu cinsiyetsiz çocuk büyütmek; iki bacağın arasındaki uzvun değil de beynin, yüreğin, karakterin daha önemli olduğunu anlatmak. Ama yapmadınız! Göklere çıkarırken oğullarınızı, olabildiğince geriye ittiniz kızlarınızı ve bugün o her şeyi yapma hakkına sahip erkekleriniz yüzünden ölüyoruz! Her hakka sahip olduğunu zanneden en erkek olan oğullarınız hayatımıza yön verme hakkını görüyor kendilerinde.

Farkında mısınız, kadınların büyüttükleri erkekler kadınları öldürüyor! Sahi çok mu zor; “ben çektim sen de çek, ben giymedim sen de giyme!” zihniyetinden kurtulmak?! Çok mu zor bana nasıl giyinmem gerektiğini anlatmak yerine, oğluna tecavüz etmemeyi öğretmek! Susma! Sessiz kalma! Daha fazla çürüme, çürütme!

İlgili yazılar

Toplumsal cinsiyetin bilinçaltında kadın olmak

Kadınlar nerede yanlış yapıyor?


Erkeği güçlü görmek isteyen; toplum değil kadın


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.