CHP’nin 19 Mayıs Anıtkabir yürüşü

CHP Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri de katıldı.

CHP Anıtkabir'e yürüdü

CHP, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güvenpark’ta gençlerle buluştu.

Ankara Valiliği’nin yürüyüşe izin vermemesi üzerine CHP yönetimi hareket geçti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve emniyet yetkilileri devreye girdi. Polis, güvenlik gerekçesiyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yerine Kumrular’dan yürünmesini istedi. CHP yönetimi de bu konuda sorun görmedi. Güvenpark’ta toplanan bir grup genç ise bulvardan yürümeyi istedi. Ancak polis buna izin vermedi. Polis toplanan gruba iki kez dağılmaları yönünde uyarı yaptı. CHP yöneticileri de amaçlarının Anıtkabir’e yürümek olduğunu belirterek güzergah konusunda sorun olmadığını belirttiler. Polisin anonsu üzerine gençler de belirlenen güzergahta yürümek üzere kabalığa katıldılar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesinin ardından yürüyüş başladı.


Kılıçdaroğlu: Geçlerle birlikte olmaktan çok mutluyum

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, “Gençlerle beraberiz. Bugün 19 Mayıs, gençlik ve Atatürk’ü anma günü. Atatürk’ü, Cumhuriyetimizi, gençlerimizi seviyoruz. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine hep beraber ulaşmak için mücadele ediyoruz. Bugün gençlerin bayramı ve ben gençlerle beraberim. Çok mutluyum.” dedi.

kemal kılıçdaroğlu CHP Anıtkabir'e yürüdü

Açıklamanın ardından grup, Kumrular Caddesi üzerinden Anıtkabir’e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında grupta bulunanlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Başbakan Kılıçdaroğlu” şeklinde sloganlar attı, 10. Yıl Marşı’nı söyledi.


Yürüyüş Anıtkabir’de son buldu

Yürüyüş, Anıtkabir’in Anadolu Meydanı girişinde sona erdi. Burada parti otobüsünden kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Hepinize yürekten teşekkürler. Bugün bir ilki daha tarihe kazıdık. Korkuyu sarayın duvarlarına hapsettik artık. Biz halkız, biz güçlüyüz, biz yürekliyiz, biz milli mücadeleciyiz, biz Kuvay-i Milliyeciyiz, biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Yasak getiriyorlar. ‘Efendim yürüyemezsiniz’ Ne zaman? 19 Mayıs’ta. Unutmayın, 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayağa kalktığı bir tarihtir. Hiçbir yasak bize sökmez. Onların yasakları onlar içindir.”

chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016

Türkiye Gençlik Birliği “Birinci Vazifen” Yürüyüşü

Sadece efelere oynarken onurlarıyla diz çökeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “19 Mayıs’ta gelin hep birlikte Türkiye’ye selam gönderelim. Ankara’ya, Hakkari’ye, Trabzon’a, Tekirdağ’a, Edirne’ye, Muğla’ya, Antalya’ya, Çankırı’ya, Yozgat’a, Bayburt’a, Kars’a, Ardahan’a, Van’a, Tunceli’ye, bütün Türkiye’ye, dünyaya selam olsun. Kimse unutmasın biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.

chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016

Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir’e çelenk bıraktı

Kılıçdaroğlu ve partili gençler, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu alana geldi. Kalabalık nedeniyle mozoleye ulaşmakta zorlanan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.


Ankara Valiliği’nin 19 Mayıs Anıtkabir yasağına CHP yönetimi karşı çıkmıştı. 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e yönelik saldırı istihbaratı olduğu bilgisi MİT tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılmıştı.


chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016 kemal kılıçdaroğlu

chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016

chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016

chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016 üst araması güvenlik önlemleri

chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016 kılıçdaroğlu

chp anıtkabir yürüyüşü 19 mayıs 2016

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.