Yargıtay Başkanı Cirit’ten MHP açıklaması

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, MHP kararı için “18. Hukuk Dairesi üyeleri vicdanlarıyla karar vermiştir ve karar kesindir” dedi

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, MHP kararı için "18. Hukuk Dairesi üyeleri vicdanlarıyla karar vermiştir ve karar kesindir" dedi

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretine katılıp, çay toplamalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Cirit, eleştirileri anlayamadığını belirterek, “Devlet Başkanı ile tüm yüksek yargı organlarının başkanlarının katıldığı bir çay toplantısı yapılmasından doğal bir şey olamaz. Biz Devlet Başkanımızla birlikte olmaktan onur duyuyoruz” dedi.Yargıtay’ın adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğü semineri toplantısında Cirit, gazetecilerin MHP kararı ve Rize ziyareti ile ilgili sorularını yanıtladı. Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin MHP kararıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Bu karar kesin uygulanmalıdır. Herhangi bir hukuk karmaşası da yoktur. Her şey rutin sürecinde yürüdü. Hakimler vicdanlarına göre karar verdiler” dedi. Cirit, daireye yönelik eleştirilerin de “haksız ve yanlış” olduğunu savundu.

Cirit’ten Devlet Başkanı vurgusu

Cirit, Rize ziyareti ile ilgili, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine, “Ben bir polemik içinde olmam” demekle yetindi. Cirit’in, Erdoğan’a “Devlet Başkanı” nitelemesi yapması üzerine aldığı eleştirilere ise şu yanıtı verdi: “Ben bu konuda yapılan eleştirileri anlayamadım. Devlet anlayışımız, Türk geleneklerine göre, devlet başkanına çok ayrı değer verilir. Biz Devlet başkanımızla birlikte olmaktan onur duyarız.”


Cirit, “Devlet başkanı vurgunuzla neyi kastettiniz, başkanlık tartışmaları yapılıyor” sorusuna da “Ben Cumhurbaşkanı’nı kastettim. Cumhurbaşkanı demek istedim” yanıtını verdi.

MHP Kurultayı ne zaman yapılacak?

Yargıtay, MHP’de olağanüstü kurultay olup olmayacağına yönelik tartışmalara dün son noktayı koyarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu karar doğrultusunda 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde seçimli olağanüstü kurultay kararı almıştı.

Bahçeli kurultayda aday olacak

Yargıtay kararının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın basın toplantısı düzenledi. Yalçın, “MHP yargı kararlarına saygılıdır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da saygıyla karşılamış olduğumuzu belirtmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüz genel başkanımıza vermiş olduğu yetkiye dayanarak sayın genel başkanımız bir karar almak suretiyle 26 Haziran ya da 30 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı başkanlık divanına bilahare MYK’ya taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da kongre yapılması için salon kiralanmıştır. Tüzük kongresi değil genel başkanlık seçimli kongre…” diye konuştu.

MHP’li muhalifler kararı sevinçle karşıladı

Ümit Özdağ: Bu doğrultuda adım atılmış olması sevinç verici. Önemli olan MHP’de kurultay yapma iradesinin hem genel merkez hem de ülkücü hareketin diğer unsurları açısından çıkmış olmasıdır. Bu kurultayla beraber MHP’nin iktidar yürüyüşü başlamış olacaktır.


Koray Aydın: Bir siyasetçi olarak mutluyum her şey kendi kuralı ve zemini içinde şekillenecektir. Türkiye’de buna ihtiyaç var. Türkiye’de neredeyse tek adam diktatoryasının dönüşmüş bir siyasal yapı var. Bu hükümranlığı kırmak ve sadece MHP’nin değil diğer tüm siyasi partilere oy vermiş vatandaşlarımızın sözcülüğünü üstlenmek için siyaset önemli bir fırsat yakaladı. Bu işten Türkiye’nin kazançlı çıkacağını düşünüyorum.

Sinan Oğan: Türkiye siyaseti ve MHP’nin önü açılmıştır. kurultay için 3 hafta kadar bir süreye ihtiyaç var.

Meral Akşener‘in avukatı Uğur Tarhan, “Bilindiği gibi beş buçuk aydır bir hukuk mücadelesi veriyorduk. Yargıtay bu kararıyla davamızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Ortada hakkını savunan bir irade vardı. Biz 548 delege adına verdiğimiz bu hukuk mücadelesinden haklı olarak çıkmaktan mutluyuz. Onları mahçup etmedik. Hamdediyoruz, şükrediyoruz. Memleketimize, partimize devletimize hayırlı uğurlu olsun. Kongrede ülkücü irade kararını verecektir” diye konuştu.

Yargıtay’dan karar çıktı: MHP Kurultay’a gidiyor!


MHP Genel Başkan adayları kimler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.