Çocuklar için yaz eğlenceleri: 7 harika öneri

Suluboya atölyesinden animasyon yapmaya, oyuncak müzesinden çocuk partilerine… Koca yaz ne yapacağım diye düşünerek şimdiden sıkılanlara çocuklar için İstanbul ve Bodrum’dan seçilen harika öneriler…

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu: İstanbul Akvaryum

Anne babalar üzülmesin, onların da katılabilecekleri pek çok organizasyon var. ERA Kolejleri’nden Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin, çocuklar için hazırlanan etkinlikler arasından seçim yaparak, öğrencileri eğlendirirken geliştiren birkaç rota önerdi.

1- Akbank Sanat’ta Sahne Çocukların

Akbank Sanat'ta Sahne Çocukların yaratıcı drama atölyesi su içinde suluboya

Akbank Sanat’ın yaz atölyelerinde birbirinden keyifli çalışmalar çocukları bekliyor. Yaratıcı Drama Atölyesi yetenekli çocukları sahneye davet ederken, renklerin peşinden gitmeyi seçenler Sarkis’in suluboya tekniğini öğrenip Su İçinde Suluboya Atölyesi’ne katılabilir. Biz ailece yetenekliyiz diyorsanız Ailece Müzik tam size göre. Yetişkinlerin çocuklarla birlikte katıldığı bu atölyede, hayal gücü ve eğlence buluşuyor.


2- Oyuncak Müzesi’nde Kendi Oyuncağınızı da Yapabilirsiniz

sunay akın Oyuncak Müzesi'nde Kendi Oyuncağınızı da Yapabilirsiniz

Şair Sunay Akın’ın kurduğu Oyuncak Müzesi, her çouğun görmecsi gereken büyülü bir dünya. Dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonerlerden toplanmış oyuncaklar arasında Disney karakterlerinden masal cücelerine çok tanıdık yüzler bulacaksınız. Yaz boyunca müzede düzenlenen atölyelerde kendi oyuncağınızı yapmayı öğrenme şansınız da var.

3- Rahmi M. Koç Müzesi’nde Hafta Sonu Atölyeleri

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Hafta Sonu Atölyeleri

Zengin bir koleksiyona sahip olan Rahmi M. Koç Müzesi’nde hafta sonlarında 4-14 yaş arası çocuklar için atölyeler düzenleniyor. Tasarım, mutfak, astronomi, boyama ve denizcilik gibi farklı alanlardaki atölyelerde çocuklar hem yeni arkadaşlar ediniyor hem de atölyede hazırladıkları ürünleri alıp evlerine götürebiliyorlar.

4- İstanbul Modern’de Ailece Sanat

İstanbul Modern'de Ailece Sanat yaz sanat atölyeleri

Sanatseverleri buluşturan İstanbul Modern’de Yaz Sanat Atölyeleri birinden renkli. İster kendi animasyon filminizi hazırlayın isterseniz rastlantısal olarak seçilen kelimelerle bir atölye sürecinde oluşan şiire tanıklık edin. Çocukların aileleriyle katılabilecekleri Ailece Sanat ise hafta sonlarını iple çekmek için güzel bir sebep. Anne babaların da dahil olabileceği bu eğitimlerin içerikleri müzedeki sergilere paralel olarak belirleniyor.

5- Çocukların Eğlence Cumhuriyeti KidZania

Çocukların Eğlence Cumhuriyeti KidZania

Çocukların ilgi duydukları meslekleri deneyimledikleri KidZania’da bu yaz sıkılmak yok. Hazırlanan yaz okulu programında radyo programcılığından şefliğe, spor okulu aktivitelerinden sanat atölyelerine uzanan pek çok aktivite var. Toplam 11 haftalık yaz okulu programına minimum bir haftalık kayıtla katılmak mümkün.

6- Bodrum’da eğlence: Kids Paradise

Bodrum'da eğlence: Kids Paradise palmarina aqua park

Palmarina Bodrum bünyesindeki eğlence parkı Kids Paradise, çocuklara kendi enerjilerini sonuna kadar kullanarak, oynayabilecekleri birçok alan sunuyor. 5-12 yaş grubu çocuklara hizmet veren ve sabahtan akşama kadar fiziksel aktivite ve eğlenceyi birlikte sunan Kids Paradise, yaz tatili keyfini ikiye katlıyor. Çocukların hayal gücünü, kas ve motor becerilerini geliştirici etkinlikler sunan Kids Paradise, 650 metrekarelik Aquapark’ı, macera dolu simülasyonların izlenebildiği 8D sineması, özel yapım Atlıkarıncası yani Carousel’i, oyun ortamından uzaklaşmadan damak tatlarına uygun yemek yiyebilecekleri ve özel partiler düzenleyebilecekleri çocuk restoranı ile eğlence dolu dünyasını gün boyunca çocuklarla paylaşıyor.

7- Dünyanın en büyük tematik akvaryumu: İstanbul Akvaryum

istanbul akvaryum

İstanbul Akvaryum; Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi…


Coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapmaya hazır mısınız? Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlendi.

***

Öğrenciler için yorucu bir tatil dönemini geride bıraktık. Okullar kapandı ama hayatın her yeni günü, hepimize farklı bilgiler taşımaya devam ediyor. Eğlenirken de yaşamın sosyal yönlerine odaklanmak, yaşıtlarımızla ya da farklı yaş grupları ile bir araya gelip etkinlere katılmak, şüphesiz ki sosyal yönden eğitimin önemli bir parçası. Geliştiren, yeteneklerinizi keşfetmenize olanak veren her türlü seçeneğe yönelin ve hak ettiğiniz tatilin tadını çıkartın!

Yaz tatili çocuklarınız için nasıl verimli geçebilir?

Çocuklara ve ailelere verimli yaz tatili önerileri

Keyifli bir tatil geçirmenin 10 yolu

İstanbul’a yakın gezilecek 10 yer


İki kez okumak isteyeceğiniz 6 kitap önerisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.