Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İlk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilini kast ederek uzun bir tatil olacak yorumunu yaptı.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İlk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilini kast ederek uzun bir tatil olacak yorumunu yaptı.

Kurban Bayramı tatili de 9 gün mü?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ramazan Bayramı tatilinden sonra düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının akabinde açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, uzun tatil yorumunun kendisine ait olduğunu söyledi. Kurban Bayramı, 12 Eylül pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül cuma gününün tatil ilan edilmesi gerekiyor.

Numan Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları:


“Ölümlü trafik kazasında ciddi bir azalışın olduğunu görüyoruz. Yollardaki kör noktaların tespit edilerek buralara yoğunlaşılmasında bunun payı var. Ama yine de çok büyük bir rakamdır. Türkiye’de trafik kazalarında sıfır can kaybı için çaba göstermeliyiz. Bir ulusal seferberlik mantığı ile alınacak tedbirlerin yerine getirilmesi zorunludur. Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın.

Hükümetten ekonomik müjdeler paketi

Ekonomik müjdelerle ilgili bir eylem planı ortaya konulmuştu. Bu planın her bir maddesiyle ilgili, hangi bakanlığın, hangi kurumların ilgili olduğu, sorumlulukların ne olduğu detaylı olarak tespit edildi. Yatırımların teşviki ve ekonominin canlandırılmasıyla ilgili müjdelerin uygulanmasına dönük bazı yasal tedbirler gerekecek. Bu yasal tedbirlerin de, Arife günü ilan ettiğimiz müjdelerle ilgili gerekli yasal düzenlemelerin de Meclis tatile girmeden evvel çıkarılacağını müjdelemek isterim.


Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin öldürüldü mü?

Bahoz Erdal’ın (Fehman Hüseyin) öldürüldüğüne dair çeşitli kanallardan haber kanallarından ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler var. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapabiliriz.

Mısır – Türkiye ilişkileri

İlişkilerin düzeltilmesi için henüz bir adım atılmadı. Askeri darbe rejimi de yaptıklarını gözden geçirmeli.

Suriyeli mültecilere vatandaşlık

İçişleri Bakanlığımız Suriyelilerin vatandaşlığı meselesiyle ilgili konuda çalışmalarını tamamlamış değildir. Bakanlığımız teferruatlı bir şekilde konuyla ilgili çalışmaları sürdürüyor. Türkiye’ye faydalı olabilecek, teröre asla bulaşmamış ve Türkiye ile Suriye arasındaki köprüyü oluşturabilecek nitelikteki vatandaşların, nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçebilir Suriyeliler, bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor.

Avrupa Birliği’nden vazgeçmeyeceğiz


İngiltere’nin AB’den çıkmasından sonra yeni bir ekonomik ve siyasal sürecin başladığı aşikardır. Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler de kendi rotasında ilerlemektedir. 33. faslın açılması ve bu sürecin Türkiye açısından da yürütüldüğünün önemli bir göstergesidir. Türkiye’nin terörle mücadele içinde olduğu bu dönemde 6 ayda 2 faslın açılması, Türkiye’nin terörle mücadele ederken demokratik kazanımlarını sürdürdüğünün göstergesidir. Avrupa Birliğinde gelişmeler ne olursa olsun Türkiye ile ilişkileri sürecektir. Türkiye bu konuda elinden gelenin en iyisini yapacaktır. 6 aylık sürede iki tane fasıl açılmıştır. Türkiye terörle mücadeleye devam edecektir.”

1 milyon sürücüye sigotacılardan toplam 100 milyon lira iade

Atanmayı bekleyen 400 bin öğretmen ne halde?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.