3 milyon Suriyeli ne demek?

Hükümet 3 milyon Suriyeli göçmeni Türk vatandaşı yapmak için kolları sıvadı. İktidar bununla ne amaçlıyor? Acaba sonuçlarının ne olacağı düşünülüyor mu?

Hükümet 3 milyon Suriyeli göçmeni Türk vatandaşı yapmak için kolları sıvadı. İktidar bununla ne amaçlıyor? Acaba sonuçlarının ne olacağı düşünülüyor mu?

3 milyon Suriyeli ne demek?

3 milyon Suriyeli ne demek mi?

Beceriksiz iktidar, beceriksiz hükümet demek!


Başarısız bir dış politika demek!

“Biz bu ülkeyi yönetemiyoruz!” demek.

“Bu ülkeyi babamın çiftliği gibi yönetirim!” demek.

“Siz ne derseniz deyin, ben istediğim gibi at koşturacağım!” demek.

“Başkanlık için makyavelistim!” demek.

Açlık, yokluk, yoksulluk demek!

Sağlıksız yaşam koşulları demek!

Daha fazla bebek ölümleri demek!

Daha fazla istihbarat eksikliği demek!

Ekonomik kriz demek!

İstihdamın daralması demek!

Neymiş efendim? Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilecekmiş…

Tam bir öngörüsüzlük, çıkarcılıktır; ne yaptığını bilmemeliktir!

Neymiş efendim? Kalifiyeli insanları Almanya, Avrupa kapıyormuş.

Bre cahil! Beyin göçü için yıllardır sen kendi ülkende ne yapıyorsun?!

TUBİTAK’ın değer vermediği projeler dünyada ödül alırken, sen kalifiye Türk mucitlerini ne yapıyorsun, yeni mi aklına geldi Suriyeli kalifiyeler?

Türk halkı da bunu yedi!


Bunu senin makarnacılara, kaypak medyana söyle!

İnanır mı bizim halkımız! 3 milyon Suriyeli’yi neden Türk vatandaşı yapmak istediğini bilmiyor mu?

ABD, İngiltere veya Avrupa’nın herhangi bir ülkesi öyle kolay vatandaşlık veriyor mu? Adamlar vatandaşlık vermemek için bin bir bahane çıkarıyor insanın karşısına; seni almamak için yeni yeni kurallar getiriyor, çıkarıyorlar.

Avrupa Suriyelilerle yaşamamak için bırak vatandaşlığı, mülteci olarak bile barındırmamak için sana milyar Euro’lar önermedi mi?  Peki neden? Senin kara kaşına kara gözüne mi?

Adamlar önce kendi vatandaşının güvenliği, huzuru, mutluluğunu düşünüyor. Bizim beyimiz ne düşünüyor; nasıl daha güçlü olacağının yolunu arıyor.

Bu adamların tek gayesi kendi mutluluğu; halk umurlarında bile değil! Bunların uygulamış olduğu politikaların ceremesini ileride bu halk zaten çekecek!..

Eee biz Suriyeliler için ne yapıyoruz?

Sadece kalifiye insana değil; tüm Suriyelilere vatandaşlık vermeye kalkıyoruz. Bununla amacın ne olduğu belli değil mi? Peki sonra?..

Ucuz iş gücü ortaya çıkacak ve benim halkım üç kuruşa sabah akşam ezilecek, sömürülecek; “Çalışmıyorsan daha orada kapı, bak kapıda binlerce Suriyeli!” denecek!

Siz ne yapacaksınız?

“Gemicik”leriniz ile ticaretinize devam edeceksiniz.

Baba, size olan bir şey yok ki, olan yine gariban halkıma olacak.

Ne demişti bunların bir siyasetçisi “Suriyeliler ucuz iş gücü oluşturuyor!”. İşte size Türk halkına nasıl bakıldığına bir örnek!

Bunların milliyetçiliği bu kadar!

Askerler üzerinden milliyetçilik yaparlar; mesele ekonomi milliyetçiliği olunca “Suriyeliler kardeşimiz”…

3 milyon Suriyeli sizin kardeşiniz olduğu için değil; amaca giden yolda her şeyin mübah olduğu bir argümandan başka bir şey değil; olamaz da!

Çünkü; siz, onlara kardeş diye değil; oy olarak bakıyorsunuz!

Bu halka yalan söylemeyin; halkı kandırmayın, kandırmaya çalışmayın!..


***

Medya ve toplumun Suriyelilere sormadığı sorular


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…