Çocuklar öldürülüyor ey insanlık!

Ne kadar daha susacaksınız? Bu kadar vahşetin karşısında ne kadar daha sessiz kalaksınız? ‘Normal’ hayatlarınıza ne kadar daha devam edeceksiniz?

Çocuklar öldürülüyor ey insanlık! ümran bebek

Dün Halep’ten 5 yaşında bir çocuğun fotoğrafları düştü sosyal medyaya. Enkaz altından çıkartılan, yüzü çamur ve kan kırmızısı içinde 5 yaşında küçücük bir çocuğun fotoğrafı. İlk defa yaşasak böyle bir tabloyu diyeceğim ki “Herkes şaşkın, nasıl böyle bir şeyin olabileceğine anlam veremiyor.” Ama biz buna çoktan ‘alıştık’. Cansız bedeni kıyıya vuran Aylan bebek çok eski değil, annesinin parçalanan bedenini eteklerine topladığı Ceylan Önkol ya da Uğur Kaymaz, Nihat Kazanhan ya da Berkin Elvan ya da 10 Ekim’de öldürülen Veysel Atılgan.

Çocuklar ilk defa öldürülmüyor bu topraklarda.

Çocuklar ilk defa yıkıntılarından altından kurtarılmıyor.


Devlet dersinde kaç çocuk öldürüldü biliyor musunuz?

Kaç ananın feryadı yankılandı kulaklarımızda?

Çocukların öldürülmesine daha ne kadar sessiz kalacaksınız?

Bir ana çocuğunun parçalanan bedenini eteğine toplarken, hala “Akşam ne yemek pişirsem?” diye düşünmeye devam mı edeceksiniz?

İnsanlar ilk defa öldürülmüyor bu topraklarda.

Bir evlat, anasının cansız bedenini günlerce sokak ortasından alamazken ya da babasının cenazesini omuzlarında taşırken televizyon başında oturacak mısınız hala?

Hurşit Külter’den 84 gündür haber alınamazken, Dilek Doğan evinde polis kurşunuyla öldürülmüşken, Ethem’in katili hala serbestken, Tahir Elçi sokak ortasında, göz göre göre vurulmuşken bütün bunları görmezden gelmekteki inadınız niye?

Siz, kapalı kapıların ardına kurduğunuz hayatta güvende olabilirsiniz ama dışarda okul çağına gelemeden öldürülen çocuklar var.

594 haftadır gözaltında ‘kaybedilen’ yakınları için oturan Cumartesi anneleri var.

Roboski, Reyhanlı, Sivas, Çorum, Maraş’ta öldürülen yüzlerce insan var.

Cesedi akrebin arkasına bağlanan Hacı Lokman Birlik var.

Hesabı tutulamayacak kadar acı ve gözyaşı var. Hesabı tutulamayacak kadar vahşet ve canilik var.

Ey büyük insanlık, çocuklar öldürülüyor!

Çocuklar gözümüzün önünde birer birer öldürülüyor.

Ne kadar daha susacaksınız?

Yüreğinizin taşlaşmasına ne kadar daha izin vereceksiniz?


**

Ümran beş yaşındasın savaşın ortasına doğdun

Minik Ümran ve savaşın utanç tablosu


Deniz Akdeniz
Başkent Üniversitesi Sosyal Psikoloji'de yüksek lisansımı yapıyorum. Boş buldukça aklımı kurcalayan konularla ilgili yazmaya çalışıyorum. Burası benim için sesli düşündüğüm, düşünürken fikirlerimi tekrar tekrar şekillendirdiğim bir alan.