Ana Sayfa Gündem Anıtkabir’deki çocuk oyun parkı sökülüyor

Anıtkabir’deki çocuk oyun parkı sökülüyor

Anıtkabir’e yapılan ve son günlerde yoğun tepki alan oyun parkı, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan partililer ve bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından kısmen söküldü. Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, komutanlığın parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacağını duyurdu.

Anıtkabir'deki çocuk oyun parkı sökülüyor

Nisan ayında bir kargo şirketi tarafından yapılan ve son günlerde tepkileri üzerine çeken oyun parkını protesto etmek için bir araya gelen CHP’liler ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan bir grup, Anıtkabir önüne gelerek, basın açıklaması yaptı. Anıtkabir’in Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan kapısının önünde bir araya gelen eylemciler, Türk bayrağı açarak, ‘Burası park değil Anıtkabir’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı.

CHP İlçe Başkanı Dereli: Park yapılacak yer burası değil!

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli tarafından yapılan basın açıklamasında, Anıtkabir’in 1’inci derece sit alanı olduğunu ve bu alana plastik kaydıraklar konularak ucube görüntülerle saygı mekanına saygısızlık yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Dereli konuşmasına, “Gerekirse sonsuza kadar burada olacağız. Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan bu aydınlık Cumhuriyeti ne tek adam heveslerine, ne otoriter yönetimlerine, ne de halk düşmanlarına, Cumhuriyet düşmanlarına teslim etmeyeceğiz. Çocuklarımızı bizlerde çok seviyoruz. Ancak onlara park yapılacak yer burası değil. Madem çocukları çok seviyordunuz o zaman neden Dünyanın tek çocukbayramı olan 23 Nisan Bayramını kutlatmıyorsunuz? Son sözümüz o ucube kaydıraklar saygı mekanından ya kaldırılacak ya da kaldırılacaktır” ifadelerini kullandı.

chp çankaya ilçe başkanı selçuk dereli atatürk anıtkabir oyun parkı

Salıncakları söktüler

Yapılan basın açıklamasının ardından Anıtkabir’e giren protestocu grup, parkın yapıldığı bölgeye yöneldi. Parka gelen grup, salıncakları kendileri sökmeye başladı. Daha sonra park alanına Çankaya İlçe Başkanı gelerek, komutanlığın parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacağını duyurdu. Eylemciler, daha sonra Anıtkabir’den ayrıldı.

**

Anıt mekanlarda ve ören yerlerinde kafeterya ve oyun parkı olur mu?

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.