OHAL 3 ay uzatıldı, Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunun ardından yaptığı basın açıklamasında MGK’nın tavsiye kararı üzerine OHAL’in 90 gün daha uzatıldığını duyurdu. Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak.

OHAL 3 ay uzatıldı, Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak

Numan Kurtulmuş: FETÖ lideri Feto’nun tutuklanması ile ilgili dosyalar Amerikan makamlarına bildirildi

Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle: 

“Bu dönemde TBMM’nin hayati önemde meselelerle karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürecek, aynı zamanda 2023 ve 2051 hedefleri için atılım ruhuyla hareket edecek. 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının bu ruhla hareket edeceğini biliyoruz. TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.


TBMM üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir

Bakanlar Kurulunda dört bakanlığımız sunumlarını gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığımız FETÖ, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede gelinen tabloyu takdim etti.

Numan Kurtulmuş, “Gerekli düzenlemelerin neler olacağı konusunda görüşlerini paylaştı. Adalet Bakanlığımız çeşitlik konularla ilgili gelişmeleri taşımıştır. Cezaevlerindeki durumun gözden geçirilmesi, darbecilerin yargılanması ve FETÖ lideri FETÖ’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili yapılan çalışmalar. Dört dosya FETÖ’nun iadesiyle ilgili ABD’ye sunuldu.

15 Temmuz’dan sonra tutuklama talebiyle ilgili dosya 10 Eylül’de takdim edildi. ABD’li yetkiler de dosyanın alındığını 23 Eylül’de bildirdi. Türkiye 15 Temmuz’da darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır. Bu örgütün başındaki kişi FETÖ‘dur. Bu kişinin Türkiye’ye iadesiyle ilgili olarak ABD makamlarının sorumluluğunu yerine getirmesi için görüşmeler yapılıyor.

İktidar partisiyle muhalefetiyle milletin temsilcisi olan 550 vekilin büyük bir atılım ile hareket edeceğini düşünüyoruz. TBMM üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir.  Bu Meclis’in hedefi hem terörü yok edecek ortamı sağlamak için katkı sağlamak, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek olacaktır.

4 partinin katılımıyla KHK komisyonu

Sunumlar çerçevesinde 4 bakanlığımızı ilgilendiren çok detaylı konuşmalar, görüşmeler yapıldı. İçişleri Bakanlığımız FETÖ, PKK, DAEŞ başta olmak üzere mücadelede gelen noktayı kurula takdim etti. Bundan sonraki süreçte personel teknoloji ve istihbarat bakımından gerekli düzenlemelerin neler olacağına dair görüşlerini paylaştı.

Adalet Bakanlığımız çeşitli konularla ilgili gelişmeleri paylaştı. Cezaevlerindeki son durum, darbecilerin yargılama süreçleri ve özellikle FETÖ lideri FETÖ’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili olarak bakanlığımızın yaptığı çalışmalar.

Dışişleri Bakanlığı ile ilgili sunum yapıldı. Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgili sunumlarını dikkatlice müzakere ettik. Fırat Kalkanı operasyonu Suriye’nin bütünlüğünün korunması, DAEŞ başta olmak üzere PYD saldırılarından korunması ve Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşmasını engellemek için yapılan bir operasyondur.

Burada ÖSO unsurlarına Türkiye destek vermektedir. Operasyon bizim açımızdan başarılı bir şekilde devam etmektedir. Fırat Kalkanı ile ilgili bu mücadele özellikle DAEŞ ile ilgili bir mücadeledir. Kararlılıkla sürdürülecektir. Güvenli bölge haline gelmesi, Cerablus halkının olduğu gibi kendi şehirlerine geri dönülmesini sağlamak öncelikli hedeflerimizdir.

DAEŞ’e karşı sürdürülen operasyonlarda pozisyonumuz net

Bu bölgenin bütünüyle terör örgütlerinden temizlenmesi için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu ifade ediyor. Türkiye’nin başından beri söylediği başka bir husus var. Suriye, Suriye halkınındır.

Türkiye, DAEŞ’in bir sebep olduğunu ifade ediyor. Bu bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için uluslararası koalisyonla işbirliğine hazır olduğunu ifade ediyor. Musul ve Rakka operasyonları yapılacaksa yerel unsurlarının sahada olması, uluslararası koalisyonun da yerli unsurlardan oluşan yapıya destek vermesi asıldır. Rakka ve Musul operasyonlarının bu çerçevede yürütülmesini düşünüyor Türkiye. DAEŞ çıkarılırken başka terör örgütlerine teslim edilmesine asla müsaade edilmez.

YPG’nin asıl unsurlardan birisi olarak görülmesi asla mümkün değildir. Bu da ilgili muhataplarımıza bildirilmiştir. Münbiç cebinde önemli bir kısım terör örgütleri çekilmiştir ama buradaki YPG/PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna çekilmesini talep ediyoruz.

Halep’in ÖSO unsurlarından temizlenmesine neden olan Esad güçleri bombalama eylemine devam etmektedir. İnsanlık bu trajediyi seyretmekle yetiniyor. Hastaneler yok ediliyor, çocuklar katlediliyor, insani yardım malzemelerini götüren konvoylar vuruluyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir.


Başta ABD ve Rusya olmak üzere ilgili ülkelerin aralarındaki tahterevalli oyununu bırakmasını talep ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın Ekim ayının 9’unda 20 bin öğretmeni daha alacağını ifade etmek isterim. Bu öğretmenlerimizin kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlere atanacaklar. ”

Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak: Son gelişen haberlerden satır başları şöyle:

ÖSYM, Diyarbakır’da KHK’larla açığa alınan ya da ihraç edilen öğretmenlerin isimlerinin ÖSYM sisteminden silinmesini istedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunun ardından konuştu: “Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak. OHAL üç ay daha uzatıldı.”

Darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan sekiz darbeci askerden ikisinin birinci derecede sığınma talebinin 21 Eylül’de arşive kaldırılması üzerine, aynı talep bugün yeniden yetkili makamlara sunuldu.

OHAL 3 ay uzatıldı, Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak
Fotoğraf: Reuters

Başvuruyu yapan avukatları Stavrula Tomara “Talepleri kabul edilirse mülakat işlemlerine devam edilecek ve sığınma taleplerinin incelenmesine geçilecek” dedi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 şehirde yaşayan 148 kişi hakkında başlattığı soruşturma kapsamında 115 kişi için gözaltı kararı çıkardı.

Karar, illerin emniyet müdürlüklerine gönderildi.

Uşak’ta ‘cemaat ablası’ oldukları öne sürülen 14 kadın adliyede.

Eskişehir’de aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 12 jandarma personeli adliyeye sevk edildi.

OHAL 3 ay uzatıldı, Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak
Askerler adliyede…(Fotoğraf: Eyüp Kelebek / DHA)

Aydın’daki soruşturma kapsamında, telefonlarında şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ olduğu belirtilen doktor çift, KKTC’ye tatile gidecekleri sırada İzmir’deki havalimanında gözaltına alındı.

Adıyaman merkezli olmak üzere Aydın, Bilecik ve Kocaeli’de yapılan operasyonlarda 38 kişi gözaltına alındı.

OHAL 3 ay uzatıldı, Dört partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak
Fotoğraf: Mahir Alan / DHA

Amasya’daki ‘FETÖ’ operasyonunda daha önce gözaltına alınan 30 kişiden 13’ü tutuklandı.

OHAL 3 ay uzatılırken emniyette 12 bin 801 polis açığa alındı

Ekonomi: 3 Ekim piyasalarda bilinmesi gereken 5 önemli olay

Erdoğan’ın politikalarını sürdürdüğü sürece AK Partiliyim

Dink’in katili Samast görüntülerde anlatıyor: “Bilgi almaya çalışıyorlardı”


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.