24 Kasım öğretmenler günü: Eğiticilik

Öğreticilikten daha öne çıkan birinci fonksiyon eğiticiliktir… 21. yüzyılın Türkiye’sinde atanamayan öğretmen sayısının 350 bine ulaştığı bu günlerde öğretmenler günü nasıl kutlanacak?

24 Kasım öğretmenler günü: Eğiticilik atanmayan öğretmenler

24 Kasım öğretmenler günü: Eğiticilik

Sistemin vaziyeti ortada iken nasıl kutlayacağız bu günü… İnsanlar dört yıl okumuş atanmamış arkadaş… Neyi kutluyorsun ki sen Allah aşkına… Bugün atanmayan öğretmen sayısı 350 bine ulaşmış…

21.yy’ın Türkiye’sinde diyorum… Atanmayan öğretmen sayısı 350 bin! Ve bu sayının üzerine kürsüye çıkmış birileri… Diyor ki; “Üniversite sayılarını arttırdık, kontenjanlarımızı yükselttik.”


Yani “bakın biz eğitime önem veriyoruz.” demeye çalışıyor kendince… Bende diyorum ki hadi oradan arkadaşım…

Arttır arttır üniversite sayılarını… Bu kurumlar eğlence merkezleri ya zaten, çocukların can sıkıntıları gitsin, dört yıl takılsınlar sonra dönsünler baba evine işte, de mi…

Sen önce üniversiteden diplomasını alıp mezun olan öğretmenin atanması için gerekli müeyyideleri gerçekleştir!

Üniversite sayılarını arttırdığı için kendiyle övünen bu zihniyetin yönetimindeki sistem öyle bir hal aldı ki artık, 12 yıl geçtikten sonra Hakkâri’ye atandığı için sevinen bir öğretmen var bu ülkede…

12 yıl! Dile kolay…

Velhasılıkelam diyeceğim şu ki: Bu sistemin başındakileri de yetiştirenlerin birer öğretmen olması… Bu açıdan öğretmenlik daha çok öğretme kavramıyla değil eğitme kavramıyla bütünleşmektedir.

Tıpkı, geçmişte yaşanmış Paris katliamında ölenler için bulunulan saygı duruşunda yuh çekenler olması gibi…

Tıpkı Ankara katliamında açıklamada bulunan bakanın sırıtması gibi…

İşte bunlar eğitim ve ahlak özürlü insanlardır… Ve bunları da yetiştirenler birer öğretmen değil midir?

Bu yüzden öğretmenler ve bu kutsal mesleği seçecek olan öğretmen adaylar, şunu unutmayın ki, öğreticilikten daha öne çıkan birinci fonksiyonunuz eğiticiliktir!

***

başöğretmen mustafa kemal atatürk öğretmenler günü 24 kasım


Öncelikle başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk‘ün ve bütün öğretmenler ile öğretmen adaylarının bu özel günlerini atanmayan öğretmen sayısının sıfıra düşeceği günleri görmek dileği ile kutluyorum.

Bir öğretmenle neden evlenmemeliyiz?


Görkem Barındık
1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır.