Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık

ABD’nin 45. başkanı Donald Trump seçim kampanyaları süresince özellikle cinsiyetçi ve ırkçı sözleriyle oldukça büyük tepki çekmişti. Trump bütün bu eleştirilere rağmen başkan seçildi. “ABD’deki tepkiler, protestolar, Obama ile Oval ofis buluşmaları, Müslümanlık karışıtı sözleri ve Trump’un kabinesinde kimler yer alacak? ABD ve dünya nasıl bir ABD başkanı ile karşı karşıya?” konuları merak edilmeye devam ediyor…

Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık

Donald Trump ve Barack Obama Oval Ofis’te buluştu

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump ile Barack Obama görüşmesi gerçekleşti. Peki eski başkan ve yeni başkan neler konuştu?

Trump: Obama ile görüşmek onur verici

Donald Trump’da daha önce hiç karşılaşmadığı Obama ile görüşmekten onur duyduğunu söyledi. Görüşmelerinin beklediğinden uzun sürdüğünü belirten Trump, ”Başkan ile gelecekte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” ifadesini kullandı.

Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık
Fakat kameralar farklı bir hikaye gösteriyor.

Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık

Donald Trump, Başkan Barack Obama’yı Beyaz Saray’da ziyaret ederken iki tarafın da hoşnutsuzluğu ifadelerine yansıdı.


Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık

Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık

Seçimden önce Trump Obama’yı “tarihteki en kötü başkan” olarak tanımlarken Obama da Cumhuriyetçi adayın Beyaz Saray’a uygun olmadığını ifade etmişti.

Trump, Hawaii doğumlu Obama’nın doğum sertifikasının meşruiyetini sürekli olarak sorgulamış, Obama ise bu yüzden Trump ile dalga geçmişti.

İkili Oval Ofis’te bir saatten uzun süren görüşmelerinin ardından basının karşısına geçtiklerinde birbirlerine yönelik açıklamalarını geride bırakıp birlik mesajları vermeye çalıştı.

Müslümanları aşağılayan mesajlarını da silmiş

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre ise; Donald Trump ayrıca Twitter’da paylaştığı Müslümanları aşağılayan mesajlarını da sildi. Trump yaklaşık bir yıl önce California eyaletinde yaşanan ve 14 kişinin öldüğü bir silahlı saldırının faillerinin radikal İslamcı olduğunun anlaşılmasının ardından Trump, ülkeye göçmen ya da turist olarak girmek isteyen Müslümanların geçici olarak engellenmesini istemişti.

Trump Müslüman karşıtı sözleri sildi, ‘teknik aksaklık’ açıklaması yapıldı

Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık

ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, seçim sürecinde tepki çeken Müslümanlara ülkeye girme yasağı getirilmesi gibi vaatleri kampanya sayfasından silindi. Bu durumun basına yansımasının ardından yapılan açıklamada vaatlerin teknik bir aksaklıktan dolayı silindiği ve siteye geri yüklendiği açıklandı.

Hürriyet’in haberine göre, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump’ın, seçim kampanyası sırasında dile getirdiği ve tepki çeken radikal vaatlerden geri adım atmaya başladığı öne sürüldü. Müslümanlara ABD’ye giriş yasağı getirilmesi, İklim Anlaşması’ndan vazgeçilmesi, Yüksek Mahkeme için planladığı yargıç listesi, ekonomi ve savunma gibi alanlarda dile getirdiği vaatler Trump’ın seçim kampanyası için kullandığı internet sitesinden silindi.

Seçim vaatlerinin siteden seçim günü silindiği tahmin ediliyordu. Ancak konuya ilişkin Trump için çalışan ekip, Amerikan medyasına bir açıklamada bulundu.


Trump cephesinden Amerikan medyasına yapılan açıklamada, San Bernardino saldırısının ardından siteye yüklenen vaadin teknik bir aksaklıktan dolayı kaybolduğu belirtildi. AFP’nin haberine göre; gazetecilerin durumu sorgulamasının ardından vaadin siteye geri yüklendiği belirtildi.

Trump’a yönelik protestolar artıyor

Eylemlere, genellikle Trump’ın başkanlığının ırk ve cinsiyet fay hatlarını derinleştireceğini düşünen gençler katılıyor.

Portland Emniyet Müdürlüğü, bazı protestocuların dükkanlara zarar verdiklerini, ellerinde beyzbol sopaları taşıdıklarını ve taş attıklarını açıkladı.

Donald Trump da ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinin ardından Twitter üzerinden attığı mesajla protestoları eleştirdi.

Trump: Protestoları medya kışkırtıyor

Donald Trump: Protestolar, Oval ofis, Obama, Müslümanlık

Trump, “Çok şeffaf ve başarılı bir başkanlık seçimi geçirdik. Şimdi de medyanın kışkırttığı profesyonel eylemciler, protesto düzenliyor. Büyük haksızlık” yazdı.

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın kabinesinde kimler yer alacak?

Önemli pozisyonlar için, çoğunlukla şahin isimler ön plana çıkıyor. Ulusal Güvenlik Danışmanlığı için en büyük adaylardan biri “Gülen’in iadesi” sinyali veren emekli General Mıchael Flynn. Trump’ın Gıulıanı’yı Adalet Bakanı olarak düşündüğü de sızan bilgiler arasında.

ABD’nin 45’inci başkanı seçilen Donald Trump, 20 Ocak 2017’de Amerikan Kongresi bahçesinde düzenlenecek yemin töreninin ardından görevine başlayacak.

Donald Trump ABD’nin 45. başkanı oldu


Piyasalar Trump şokunu atlattı mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.