Erdoğan’dan Diriliş Ertuğrul’a övgü; Okan Bayülgen’e tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde krize neden olan Diriliş Ertuğrul dizisine sahip çıktı.

Erdoğan'dan Diriliş Ertuğrul'a övgü; Okan Bayülgen'e tepki

Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ’a “Bu millet sizi bağrına bastı, onlar basmasa ne yazar” dediğini aktaran Erdoğan, diziyi izlemediğini söyleyen ’43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nin sunucusu Okan Bayülgen’i isim vermeden”Beyefendi izleyememiş. Fırsat bulursa izleyecekmiş. Benim torunlarım bile bırakamıyorlar” sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen TRT World tanıtım gecesinde konuşan Erdoğan şöyle konuştu:


“Diriliş Ertuğrul’un yapımcısına söyledim; bu millet sizi bağrına bastı, onlar basmasa ne yazar? Benim torunlarım bile bırakamıyorlar. Tamamını izlemek yetmiyor, özetini de izliyorlar. Türkiye’de gönülleri fethetmiş bir dizi bu. Beyefendi de izleyememiş, fırsat bulursa izleyecekmiş.”

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu ödülünü yere atmıştı

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi pazar akşamı düzenlenen ’43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde ‘En iyi Dizi’ ödülünü Yeşilçam’ın en önemli isimlerinden Türker İnanoğlu’nun elinden almıştı.

Ödülü, ekip adına dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ kabul etmişti.

Bozdağ ve ekip konuşma yapmadan sahneden ayrılmış, gecenin sunucusu Okan Bayülgen ilerleyen dakikalarda bu durumdan dolayı özür dilemişti.

Bayülgen şöyle konuşmuştu: “Diriliş Ertuğrul dizisi ilk ödül alan işlerden biriydi. Ve buraya geldiklerinde bu konuyla ilgili ‘baştan tembihlediğimiz’ bir hostesimiz tarafından alelacele çekilip götürüldü. Teşekkür etme imkanı bile bulamadılar. Bu açıdan, ben de Diriliş Ertuğrul’u hiç de seyretmediğim için kendilerine söz vermek istiyorum. Bundan sonra her gün seyredeceğim. O gün yayınlanmasa bile ben ekran başında olacağım.”


Okan Bayülgen’in bu konuşması hükümete yakın medya organları tarafından ‘küstahlık, saygısızlık ve skandal sözler’ gibi başlıklarla haberleştirilmişti.

Dizi ekibi salonu terk etmiş, yapımcı Bozdağ ödülü iade ettiklerini özetle şu açıklamayla duyurmuştu:

“Ödül töreni sırasında Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı ve Senaristi olarak bizlere ödül veren siz izleyicilerimizi selamlama ve teşekkür konuşması yapmam engellenmiştir. Her ödül alan kişiye konuşma hakkı verilirken, bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum.

Bu engellenmenin haklı başarımız ve siz izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak ödül törenini protesto ederek Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcı ve senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste geri iade ettim.

Ayrıca Programın sunucusu Okan Bayülgen’in özür yerine Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören ve siz değerli izleyicilerimizin takdirini kazanan dizimizi hiç izlemediğini söyleyerek alaycı bir konuşma yapması ve bundan sonra izleyeceğini belirtmesini de nezaketten uzak bir davranış olarak değerlendiriyorum.

Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması Bayülgen’in kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin. Kendisinin dizimizden alacağı hiçbir kıymet değeri olamayacağını konuşması bizlere göstermiştir.”


Dizinin oyuncusu Cavit Çetin Güner ise, ödülü ayakkabısının yanına koyduğu fotoğrafı Instagram hesabından “Pabucum daha değerli şu an” sözleriyle paylaşmıştı.

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi oyuncusu Altın Kelebek ödülünü yere attı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.