Gündeme dair sorulara verilebilecek muhalif cevaplar

‘Gündeme dair sorulara verilebilecek muhalif cevaplar var. Basın özgürlüğü nedir, kim Fetö’cü, laiklik ne işe yarar?’

Gündeme dair sorulara verilebilecek muhalif cevaplar

Basın özgürlüğü nedir?

Eğer basının herhangi bir kolunda cumhurbaşkanı ve adamları (atadıkları) hakkında olumsuz bir şeyler söylemiyorsanız size izin verilen ölçekte yazabilmenize ya da konuşabilmenize basın özgürlüğü denir Türkiye gibi ülkelerde.

Hangi Türkiye gibi ülkeler? Kaddafi dönemi Libya’sı, Saddam dönemi Irak’ı, Mussolini dönemi İtalya’sı, Hitler dönemi Almanya’sı gibi ülkeler…


Muhalif basına yönelik yapılan operasyonlar gerçekten Fetö ile ilgili midir?

Hükümet aleyhinde konuşmak demek Fetö’cü olmak demektir kimilerine göre.

Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür mü?

Başkanlık gelmezse birileri, özellikle de biri çok kızar. Kızınca da ne yapacağı belli olmaz.

Devlet Bahçeli neden partisini yönetmek yerine AKP politikalarını desteklemekle ilgileniyor?

%10’luk barajla uğraşacağıma Tuğrul Türkeş’in gittiği yoldan giderim diyor herhalde. Gerçi öyle de destek, böyle de destek!

Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyon siyasi bir operasyon mudur?

Kim Fetöcüdür bilemeyiz. Ancak kimi bakanın, devlet adamının ve belediye başkanının Fethullah Gülen’e dair methiyelerini unutmadık. Bu kişilere dair herhangi bir operasyon yapılmadığını da biliyoruz. Fethullah Gülen’in birilerinin (!) güçlü desteği ile borusunu öttürdüğü dönemde dahi cesurca bu yapılanmadan bahsedip kitaplar yazmış Hikmet Çetinkaya gibi bir kişinin Fetö’cü olabileceği iddiası ile gözaltına alınması, Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonun siyasi olup olmadığını yeterince gözler önüne sermektedir.


Başkanlık muhabbetlerinden sonra sıra neye gelecek?

Sıranın neye geleceği gayet açık. Sıra laikliğe gelecek. Çünkü laiklik yüzünden yobazlar yobazlıklarını yaşayamıyorlar!

Laiklik neye yarar?

Bak işte o saymakla bitmez. Laiklik kız kardeşin tecavüze uğrarsa tecavüze uğradığını kanıtlayabilmesi için 4 şahide ihtiyaç duymamasına, 4 şahit bulamadığı takdirde zina yapmış sayılıp kırbaçlanmamasına yarar!

Laiklik bir erkeğin şahitliğine karşılık 2 kadının şahitliğinin eş tutulmamasına yarar. Laiklik hırsızlıkla suçlanan birinin 2 elinin kesilmemesini sağlar. Laiklik kadınların ezildiği ülkelerde, hele ki bizimki gibi Ortadoğu genetikli bir ülkede kadınların çok eşliliğe kurban gitmemesini sağlar. Kısacası dinin ve şeriatın katı kural ve dayatmalarının insanların özgürlüklerini istismar etmesini engeller.

Laiklik kimin işine gelmez?

Din istismarcılarının.

Kimdir bu din istismarcıları? Şimdi saymaya başlasam birkaç gün sürer. İyisi mi ben size oldukça çoklar diyeyim, siz anlayın!


Hukuk neden Cumhuriyet Gazetesi ile yılan dansı yapıyor?


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.