KYK burs ve kredi ödemeleri başlıyor

KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu, ilk defa burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilere müjdeyi verdi. KYK burs ve kredi ödemeleri bugünden itibaren başlıyor.

KYK burs ve kredi ödemeleri başlıyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu, ilk defa burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilere müjdeyi verdi. KYK burs ve kredi ödemeleri bugünden itibaren başlıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu sayfasından burs ve öğrenim kredisi başvurularını geçtiğimiz aylarda yapan ve burs ve kredi almaya hak kazanan tüm öğrenciler alacak.

2016 KYK burs ücretleri ne kadar?

KYK resmi sitesinden yaptığı açıklama dahilinde burs ücretlerini; lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak duyurdu.


KYK burs ve kredileri Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsamak suretiyle 3 ayın ödemesi toplu olarak yapılacak. Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler.

Ayrıca önemli bir konu da söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca halihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

Ödeme tablosu

TC Kimlik numarası ödeme tarihi 

0 İle Bitenler Ayın 6’sı itibariyle
2 İle Bitenler Ayın 7’si itibariyle
4 İle Bitenler Ayın 8’i itibariyle
6 İle Bitenler Ayın 9’u itibariyle
8 İle Bitenler Ayın 10’u itibariyle


Burs ve kredi ücretleri hangi bankalardan çekilebilecek? Kartlar ne zaman verilecek?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler.

İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANK Kart’larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden istedikleri zaman, ATM’lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler.

Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

Burstan yararlanacak öğrenciler

  • Ön lisans öğrencileri.
  • Lisans öğrencileri.
  • Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler (şehit çocuğu/kardeşi, gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez).
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler.
  • Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.

Yükseköğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.


Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler

  • Ön lisans öğrencileri.
  • Lisans öğrencileri.
  • Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.).
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez).
  • Yüksek lisans (master ve doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK burs başvuruları ne zaman? Kimler burslardan faydalanabilir?

Kapatılan üniversiteler: Öğrenciler yeniden tercih yapacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.