Sağlık Bakanlığı: 15 kişi hayatını kaybetti 69 yaralı var

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre Beşiktaş saldırısında 15 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Hastanelerde 69 yaralı tedavi altında.

Sağlık Bakanlığı: 15 kişi hayatını kaybetti 69 yaralı var

SON DAKİKA: Sağlık Bakanlığı, Vodafone Arena Stadyumu yakınlarında patlamalarındaki bilançoyu açıkladı. Bakanlıktan gelen açıklamalar 15 kişinin hayatını kaybettiği, 69 kişinin de yaralandığı şeklinde oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre 15 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Hastanelerde 69 yaralı tedavi altında.

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş – Bursaspor maçı sonrasında iki ayrı patlama gerçekleşti. Terör saldırılardan biri Süzer Plaza ile yan yana olan daha önce Beleştepe olarak bilinen yerde düzenlendi. İkinci patlama ise Maçka Parkı girişinde oldu. İlk saldırının bomba yüklü bir araçla düzenlendiği, Maçka Parkı’ndaki saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştiği değerlendiriliyor.


istanbul beşiktaş patlama süzer plaza maçka parkı terör saldırısı

Çok sayıda şehit ve 100’e yakın yaralı olabilir

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada alçak saldırılarda şehit ve yaralılar olduğu bilgisi verildi. Patlama sonrası silah seslerinin duyulduğu iddia ediliyor. Olay yeri yakınlarında daha sonra 3’üncü bir patlama sesi daha geldi. Bu patlamanın ise kontrollü bir patlama olduğu, şüpheli bir paketin patlatıldığı bildirildi. Hain terör saldırılarında 100’e yakın yaralı olduğu belirtiliyor.


İçişleri Bakanı: İki ayrı patlama oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada ise Beşiktaş’ta 2 ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı. Bakan Soylu, “Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı’nda. Maçka Parkı’ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi” dedi.

İçişleri Bakanı: İki ayrı patlama oldu

Bakan Soylu, “İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bakan Soylu şöyle devam etti: “Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildi. Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız.”

İstanbul’da bulunan bakanlar olay yerinde inceleme yaptı

İstanbul'da bulunan bakanlar olay yerinde inceleme yaptı


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bombalı saldırının meydana geldiği yerde inceleme yaptı. Kurtulmuş, Soylu, Akdağ ve Kaya, Beşiktaş’taki Vodafone Arena yakınında patlamanın meydana geldiği yere geldi. Burada incelemelerde bulunan Kurtulmuş ve beraberindeki bakanlar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan bilgi aldı.

Video: Beşiktaş’ta 2. patlama Marmara otelinden amatör kamera

Video: Vodafone Arena’da patlama amatör kamerada


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.