TOSFED’den çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Kadınlar Komisyonu Türkiye’de ilköğretim okullarını gezip trafik ve trafik güvenliği eğitimi vermeye başladı.

Eğitim videosunun devamı için tıklayın

Velinin karnesi nasıl?

Türkiye Otomobil Sporları Federasonu (TOSFED) bünyesinde kurulan Kadınlar Kurulu (TOSK) tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Velinin Karnesi Nasıl?” sosyal sorumluluk projesi, ralli pilotu Orhan Avcıoğlu ile dizi oyuncusu ve co-pilot Ecem Çalık’ın katılımı ile 8 Aralık Perşembe günü Bursa’dan başladı.


TOSFED'den çocuklara trafik güvenliği eğitimi ralli pilotu Orhan Avcıoğlu ile dizi oyuncusu ve co-pilot Ecem Çalık

Her biri uzun yıllar otomobil sporlarında sporcu olarak yer alan ve halen aktif olarak spora hizmet eden Beyza Avcıoğlu, Yeşim Bostancı, Ayşin Uysal, Didem Kargın, Çiçek Güney, Sedef Dündar ve Emire Cantürk Eren’den oluşan komisyonun projesini, Lions 118K Yönetim Çevresi Trafik Bilincini Geliştirme Komitesi Başkanı Emire Cantürk Eren’in önderliğinde Kükürtlü Lions ve Karagöz Lions Kulüpleri de destekledi.

TOSFED'den çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Farklı illerde belirlenen okullarda verilecek seminerlerden oluşan ve ilköğretim öğrencilerini hedef alan “Velinin Karnesi Nasıl” projesi, 8 Aralık Perşembe günü TED Bursa Koleji’nde başladı, daha sonra da Bahçeşehir Bursa Koleji’nde devam etti. Seminerlerde öğrencilere trafik güvenliği ve otomobil sporları ile ilgili temel bilgiler verilirken, Avcıoğlu’nun yarıştığı Ford Fiesta S2000 sergilendi ve Volkicar ile Bursalı ralli pilotu Tezcan Dalfidan’ın show sürüşü gerçekleştirdi.

tosfed eğitimleri

Proje kapsamında annesi otomobil kullanan öğrencilere katılım formları dağıtılacak ve öğrencilerden annelerinin otomobil kullanırken kurallara uyup uymadığını değerlendirmeleri isteniyor.

tosfed trafik eğitimleri

Farklı illerde de devam edecek seminerlerin sona ermesinin ardından, en başarılı 20 veliye TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde, uzman eğitmenler tarafından ücretsiz ileri sürüş teknikleri eğitimi verilecek.


TOSFED'den çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Trafikte 10 Altın Kural uygulaması nedir?

228 otomobil kulübü ve toplam 60 milyonun üzerinde üyeye sahip olan Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA’nın başlattığı Yol Güvenliği Hareketi; üye ülkelerde, yol ve trafik güvenliğini artırabilecek kampanya ve uygulamaların yapılmasını hedefliyor. Bu kampanya çerçevesinde, her ülkede kritik önem taşıyan bir yol güvenliği probleminin ortadan kaldırılması için çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Her gün 3500 kişi yollarda hayatını kaybediyor

FIA verilerine göre, dünyada her gün, çoğunluğu genç insanlar olmak üzere yaklaşık 3.500 kişi yollarda hayatını kaybediyor. Trafik kazaları 15-29 yaş grubunda, ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alırken; ölümlü kazaların %90’ı gelişmekte olan ülkelerde yaşanıyor. 2010’da dünyada toplam 1.3 milyon insan trafik kazalarında hayatını kaybederken, yaklaşık 50 milyon kişinin yaralandığı tahmin ediliyor. Herhangi bir önlem alınmaması durumunda, 2020’ye kadar trafik kazalarında ölen insanların sayısının yılda 1.9 milyona çıkacağı düşünülüyor.

Formula 1 ve dünya ralli şampiyonları da destek veriyor

Uzun zamandır yollar ve yarış parkurlarındaki güvenliği artırmaya çalışan FIA; Birleşmiş Milletler’in On Yıllık Yol Güvenliği Hareketi’nin bir parçası oldu. Birleşmiş Milletler’in öncülüğünü yaptığı bu kampanya ile, dünya çapındaki ölümlü trafik kazalarının azaltılması ve 2020 yılına kadar tam beş milyon hayatın kurtarılması hedefleniyor.

FIA, kendisine üye olan federasyonlar ve otomobil kulüpleri vasıtasıyla, trafik kazalarının azaltılması ve sürücülerin bilinçlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar dahilinde, zaman zaman Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastien Loeb gibi Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonu sürücülerden de destek alınıyor.

10 ALTIN KURAL


GÜVENDE OLMAK İSTİYORUM VE…

  1. Bütün yolcular benim sorumluluğumda olduğundan KEMER TAKMAYA
  2. Kurallar bizi korumak için konduğundan TRAFİK KURALLARINA UYMAYA
  3. Yayalar ve çocuklar, otomobilim gibi metalden yapılmadığı için HIZ SINIRLARINA UYMAYA
  4. Hem aşınma, hem de doğru hava basınçları bakımından yedek lastik de dahil olmak üzere LASTİKLERİMİ KONTROL ETMEYE
  5. Alkollüyken veya uyuşturucu etkisi altındayken, trafik için bir tehlike oluşturduğumdan OTOMOBİLİMİ AYIKKEN KULLANMAYA 
  6. Onları, güvenlikleri için çocuk koltuklarına oturtarak ÇOCUKLARIMI KORUMAYA
  7. Cep telefonuyla konuşmak ve mesajlaşmak beni trafik için bir tehlike haline getirdiğinden DİKKATLİ OLMAYA 
  8. Geç gitmek, hiç gidememekten daha iyi olduğundan YORULDUĞUMDA MOLA VERMEYE
  9. Motosiklet ve bisiklet, kafamı korumayacağı için KASK TAKMAYA
  10. Diğer sürücülere saygı göstererek KİBAR VE SAYGILI OLMAYA SÖZ VERİYORUM.

Polis araçlarına yeni köprülerden geçme yasağı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.