Cami yapsan ne olur namaz kılsan ne olur?

2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi, 11 bakanlıktan daha fazladır. Siz böyle bir ülkede bilimin, sanatın gelişebileceğini mi düşünüyorsunuz? O zaman, hadi gidelim Taksim’e cami yapalım!

2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi, 11 bakanlıktan daha fazla cami namaz

İktidar bir gününü boş geçirmiyor maşallah, Allah zeval vermesin!

Çalışıyor adamlar yahu, ne desek az bu hükümete! AKP iktidarının işi, ne zaman zora girse bir dini argümana başvuruluyor!


Bu kimi zaman miting meydanlarında Kuran’ı sallayarak, kimi zaman ise camilerde siyaset yaparak olmaktadır. Bu, belki de iktidar için olması gereken bir şeydir. Çünkü oradan beslenmektedir…

Hatırlayın, 1995 yılında hayatını kaybetmiş, TRT ekranlarında resim yapan bir ressam vardı: Bob Ross.

Ne derdi resim yaparken? “Belki burada küçük bir kuş vardır” diyerek, o hayal ettiği yere küçük bir fırça izi kondururdu!

İşte AKP iktidarı da boş gördüğü yere hemen bir cami kondurma çabası içerisinde! AKP iktidarı dönemine bakın, İstanbul başta olmak üzere Anadolu’da birçok yerde boş görülen yere cami yapılmaya çalışılıyor. Olayı somutlaştıralım…

2013 yılında, Çamlıca Tepesi‘ne “İstanbul’un her yerinden görünsün” diye bir cami yaptırıldı. Bu caminin karşısında başka bir cami daha var. Cemaat de, “Çamlıca Caminin karşında bir cami daha var; o dolmazken bu nasıl dolacak!” dedi. İşte bu kadar! İstanbul’un her yerinden görünecek cami dolmayacak!

Şimdi yeni bir cami de İstanbul’da Taksim Meydanı’na yapılacak. Her yeri camiyle dolduruyoruz! Şimdi biri çıkar der ki; “Bre zındık sen kafir misin?” Yok kardeşim, kafir değilim. Mesele bu milletin daha nereye kadar din ile kandırılacağı meselesi…


İktidarın amacı, her yerde olduğu gibi burada da siyasi kadrolaşma! Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin civarında sözleşmeli öğretmen alacak bu günlerde. Şimdi buraya dikkat! En çok hangi branşa öğretmen alacak biliyor musunuz? Birinci sırada Sınıf Öğretmenliği, ikinci sırada İngilizce Öğretmenliği ve üçüncü sırada ise AKP döneminde her daim olduğu gibi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği.

Ne demek istiyorum?

‘AKP her yerde siyasi kadrolaşma yapıyor’ diyorum. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan bütçe bugün 11 bakanlıktan fazladır; 2017 yılı bütçesinde de bu böyledir. Devletin dine bu kadar girdiği ve bu kadar bütçe ayırdığı (düşük bütçeye sahip) bir ülkede siz bilim, sanat, gelişim bekleyebilir misiniz? ‘Evet’, diyenler varsa alın size Ortadoğu coğrafyası!..

İktidar, özellikle liselerde din derslerini parçalara ayırarak bilerek ve isteyerek daha fazla Din Kültürü öğretmeni alımı için savaş vermiştir, vermeye devam ediyor!

Cemaati olmayan birçok yere de cami yaparak imam alıyor; müezzin atıyor!

Boş gördüğü her yere cami yapıp millete namaz kıldıran bu iktidar döneminde yolsuzluk arttı, rüşvet arttı, rant arttı! Bir ülkede, neden bir ihale kanunu 163 kez değişir? Bunu sorun kendinize!

Bazı iş adamlarının milyonlarca vergisi bir kalemde silinirken fakir fukaranın ekmek parası gereksiz vergilerle cebinden alınmaya çalışılıyor.


Böyle şeylerin olduğu bir ülkede cami yapsan ne olur, namaz kılsan ne olur?

Taksim Camii projesine Kurul’dan onay verildi

Çamlıca Caminin 233 kilo som altından maketi yapıldı


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…