Bir Türkiye felsefesi: Çok da şeyapmamak lazım!

Başbakanım çok yaşa. Sen biliyordun işin doğrusunu; biz göremedik kusura bakma. Hayatımı ve Türkiye’me bakış açımı tek bir cümlenle değiştirdin. Her şey o kadar açık ve net ki şimdi. Bundan sonra yaşam felsefem; “Çok da şeyapmamak lazım!”

Bir Türkiye felsefesi: Çok da şeyapmamak lazım! düşünün lan kafanız acımaz
Hayat sokakta

Çocukluğumdan beri hayatıma yön verecek bir özlü söz aradım. Gazali, Fuzuli, Rumi, olmadı Hegel, Hermes, Aristo, Sokrates okuyabildiklerimi okudum, bir mana için bakınıp durdum. Nereden bilecektim üzerimdeki tüm yükü kaldıracak olan sayın güler yüzlü başbakanmış.

Hatırlamayanlar için hafızaları tazeleyelim. Şu videoya bakın önce…


O zamanlar Başbakan değil tabii Sayın Binali Yıldırım. Türk Telekom davetindeki konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olabileceğini fazlasıyla kanıtladı bence:

“Bulut sistemi dedikleri bir şey var… Son zamanlarda herkes oraya bir şey atıyor. Gelen oradan işine yarayanı alıyor kullanıyor. Ben öyle anlıyorum. Farklı bir şeydir. Şey yok artık. Böyle… Sistematik bir şey yok. Abur cubur dolduruyorsun. Herkes ihtiyacını oradan alıyor ama hiç de karışmıyor. İstediğini buluyorsun. Bu bilişim, fazla kafa yorarsan sıyırırsın. Kullanacaksın. Nimetlerinden kullanıp, yararlanıp, işini göreceksin. Kafayı taktın mı o zaman işin kötü. Çok fazla hikmetine, çok da şeyapmamak lazım.


Bulut sistemini anlamaya çalışırken bulutların üstüne çıkıyoruz

Oh be. Bak sana da bir rahatlama geldi mi? Mükemmel bir kafa bence. Bulut sistemini anlamaya çalışırken bulutların üstüne çıkıyoruz birlikte. Hava oralarda süper bence. Ben bugüne kadar anlamamışım ne yapmaya çalıştıklarını. Videoyu yeterince izlememişim. Neden Binali Yıldırım o kadar insan içinden başbakan oldu çözememişim… Bulut lafını çıkart buradan. Koy bir Türkiye bak her şey yerli yerinde o zaman. Bak şimdi yapayım ben senin için.

Türkiye’de artık sistematik bir şey yok. Abur cubur dolduruyorsun. Herkes ihtiyacını oradan alıyor ama hiç de karışmıyor. İstediğini buluyorsun. Bu Türkiye’ye fazla kafa yorarsan sıyırırsın. Kullanacaksın. Nimetlerinden kullanıp, yararlanıp, işini göreceksin. Kafayı taktın mı o zaman işin kötü. Çok fazla hikmetine, çok da şeyapmamak lazım.

türkiye güzel ülke de çevresi kötü
Ne varsa duvar yazılarında var.

Oldu mu dostum? Şimdi tüm dış politika, Anayasa değişikliği, KHK’lar, terör saldırıları filan oturdu mu kafada? Okudukça hafifledin mi? Tam kafası gelmediyse birkaç kere daha oku. Hatta kendisinden dinle. O kadar pozitif bir zat ki kendisi… Başkanım sen çok yaşa. Aydınlık insansın vesselam.

Başkanlık Sistemi, Türkiye ve bir ergenlik hikayesi

Türkiye’de Son Irk: Metrobüslüler


Özgür Uysal
12 Yapım şirketinin yöneticisi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi lisans, Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans diplomalarına sahip. Cosmopolitan dergisinde Seks ve İlişkiler üzerine yazıyor, Kadıköy Life ve Tourmag dergisilerinde konuk yazar olarak röportajlar yapıyor.