Liseli gençler sloganlarıyla “obeziteye hayır” dedi!

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından lise öğrencileri için düzenlenen “Gençlerde Obeziteyle Mücadele” slogan yarışmasının kazananları belli oldu.

Liseli gençler sloganlarıyla "obeziteye hayır" dedi!Türkiye’nin dört bir yanından yüzden fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmanın ödül töreni Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapıldı.

Yarışmaya başvuran öğrenciler, öğretmenleri ve ailelerinin katıldığı tören, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Banu Baybars Hawks, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Sarphan Uzunoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.


Yarışmada birinciliği “Obezite sosyal parmaklıktır kilolarının esiri olma” sloganıyla Ezgi Yılmazbaş, ikinciliği “Sağlığına özen, obeziteye kırmızı kart göster” sloganıyla Aslıhan Şen, üçüncülüğü ise “Bu kadar güzel yaşamak varken; hayatı ağırdan alma!” sloganıyla Melisa Yıldırım aldı. Yarışmada ayrıca, Hakan Altunel “Abur cubur olacağı budur” sloganıyla, Nilsu Ertem de “Abur cubur sonucu budur” sloganıyla mansiyon ödülü kazandı.

“Sağlık iletişimine önemli bir yer veriyoruz”

Obezitenin gençler ve çocuklar arasında önemli bir sorun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sevda Alankuş, “Bunun yanı sıra obezite sağlık iletişiminin de bir parçası. Bu, iletişim fakülteleri için yeni bir konu. Biz üniversite olarak sağlık iletişimine önemli bir yer veriyoruz. Diğer yandan gençleri bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek istiyoruz. Bu çerçevede lise öğrencilerine ulaşmak istedik. Onların bizzat yaşadıkları bir sorun konusunda kendilerini nasıl ifade edeceklerini görmek için böyle bir yarışma düzenledik” diye konuştu.

“Zorlu bir değerlendirme süreci oldu”

Liselilerin gözünden obeziteye bakmak için bu yarışmayı düzenlediklerini dile getiren Prof. Dr. Banu Baybars Hawks, “Bir sağlık iletişimi kampanyası yapsak bunun sloganı ne olurdu fikrinden yola çıkarak arkadaşlarımıza ulaştık. Geniş bir katılım aldık, zorlu bir değerlendirme süreci oldu çünkü çok güzel sloganlar vardı. Bugün de o sloganları ufak ödüllerle taçlandırdık” dedi. Üniversitede verilen sağlık iletişimi derslerine değinen Sarphan Uzunoğlu ise, “Öğrencilerimize, ileride daha fazla gelişecek olan bir sektörün parçası olmaları için uygulama, web sitesi ve sağlık iletişimi kampanyası geliştirmeleri, gerektiğinde televizyon spotu çekmeleri yönünde eğitim veriyoruz. Bu kavramsal olarak yeni bir alan. Ancak iletişim için sağlık her zaman olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Biz sadece bu işi profesyonelleştirmeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Dereceye giren öğrencilerden obezite mesajları

Yarışmanın birincisi Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencisi Ezgi Yılmazbaş duygularını, “Benim sloganım “Obezite sosyal parmaklıktır kilolarının esiri olma” idi.


Amacım insanları kırmadan onlara yaptıklarının yanlış olduğunu göstermekti ve bunu başardığıma inanıyorum. Bu benim için büyük bir gurur. Liseden mezun olduğumda bu slogan benim ve ben bir ödül aldım diyebileceğim bir anım oldu” şeklinde ifade etti.

İkincilik ödülünü alan İstek Vakfı Bilge Kaan Koleji öğrencisi Aslıhan Şen, “İnsanları bilinçlendirmeyi düşündüm. Çünkü sağlık çok önemli ve kilo aldığımız zaman da sağlığımızla ilgili sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu nedenle bu yarışmaya katılmak istedim” dedi.

Yarışmada üçüncü olan Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Yıldırım ise, “Bu girişimi gördüğümde çok beğendim. Zaten sağlık konusunda çalışmalarım vardı. Bu yarışma sayesinde üniversiteyi tanıma ve bilgi sahibi olma şansı da yakaladım” diye konuştu.

Mansiyon ödülü alamaya hak kazanan Samsun Çarşamba Fen Lisesi öğrencisi Hakan Altunel, yarışmayı internette gördüğünü ve katılmaya karar verdiğini söyledi.


“Kadir Has Üniversitesi’ne bu yarışma için teşekkür ediyoruz” diyen Altunel, çevresinde de bu konuda sorun yaşayan insanlar olduğunu dile getirdi. Mansiyon ödüllü Tuzla İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nilsu Ertem ise “Hazırladığım sloganın insanlara moral olmasını ve sağlıklı beslenmeye yönlendirmesini istedim” dedi.

Obezitenin önlenmesi için doğru besleniyor muyuz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.