Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne saldıran kişi yakalandı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklayan kişi yakalandı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne saldıran kişi yakalandı

İstanbul Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi geçtiğimiz Pazartesi günü kundaklanmıştı. Sanat Merkezi önüne gelen bir kişi, sanat merkezinin giriş kısmına benzin döküp ateşe vermişti. O anlar güvenlik kameralarınca kaydedilmişti. Sanatçı Müjdat Gezen, yaptığı açıklamada hedef gösterildiğini belirtmişti.

İtfaiyenin kısa sürede söndürdüğü yangının ardından bahçede yürütülen aramalarda şişe ve çöp kovalarında plastik eldiven bulundu. Binanın girişinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.


müjdat gezen sanat merkezi yakıldı

Saldırı ile ilgili Sözcü’ye konuşan Müjdat Gezen, “Bir kundaklama olayı. Görüntülerde de mevcut. Sakallı bir herif elinde benzin bidonu ile sokağa giriyor ve döküp ateşe veriyor. Polisin çalışması sürüyor. Umarım en kısa sürede aydınlatılır” dedi.

Uğur Dündar: Azmettiriciler ortada

Konuyla ilgili ilk tepkisini twitter’dan gösteren duayen gazeteci Uğur Dündar “Sanat merkezi yakılmak istenilen büyük mizah ustası Müjdat Gezen ve öğrencilerine geçmiş olsun. Azmettiriciler ortada!” dedi.

Müjdat Gezen: Bu bir terör suçu

Sanat Merkezinin kundaklanmasıyla ilgili olarak konuşan ve “Burası dünyanın ilk ve tek parasız özel okulu” diyen Müjdat Gezen, “Terör polisi görüntüleri izledi. Bu terör suçuna giriyor”dedi. Kadıköy’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasıyla ilgili Müjdat Gezen açıklama yaptı.

müjdat gezen sanat merkezi ateşe verildi kundaklama

Müjdat Gezen şöyle konuşmuştu:

“Yangınlar, alevler bizim içimizdeki alevleri söndüremez. İçimizde ateş farklı bir ateş. Atatürk ateşi, Cumhuriyet ateşi. Ona bir şey olmuyor . Yalnız birazdan izleyeceğiniz görüntüde bu okulun neden yanmadığını, koruyucusunun kim olduğunu çok güzel göreceksiniz. Çok hoşunuza gidecek o görüntü. Alevlerin arasında bronzdan Atatürk silüetini çok net göreceksiniz. Burası dünyanın ilk ve tek parasız özel okulu, 26 yıldır… Burada adı geçen gazete ve Burhan Kuzu böyle bir fiştik atıyor. Yine Akit gazetesi bundan 2-3 yıl önce bana böyle bir şey yaptığında koruma istemiştim. Emniyet vermemişti. Akit haberini yaptığı son haberden sonra emniyetten bana telefon geldi ‘koruma ister misiniz’ diye. Okula eve ve tiyatroya koruma teklifini kabul ettim.”

Müjdat Gezen’i hedef gösteren Yeni Akit’e tepki

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasının ardından Yeni Akit gazetesi sanat merkezindeki yangını ‘P…..nk’ Müjdat’a büyük şok’ diye duyurdu, sosyal medyadan tepki yağdı.

Müjdat Gezen'i hedef gösteren Yeni Akit'e tepki

Müjdat Gezen Sanat Merkezi

Müjdat Gezen Sanat Merkezi, kısa adıyla MSM, İstanbul’da yerleşik, Ziverbey mevkiinde bulunan, içeriğinde Müzik, tiyatro vb. eğitimlerin olduğu bir sanat merkezidir. Tiyatro, Klasik Türk Müziği, Türk Halk müziği, Hafif Batı Müziği, Klasik Gitar bölümlerinde 4 yıl süresince ücretsiz olarak eğitim vermektedir.


MSM, gönüllülerin bağışları ve merkezin sanatsal faaliyetlerinden ve kurslardan elde edilen gelirlerle etkinliklerini sürdürmektedir. Ayrıca yetişkinler için akşam okulları, Actor Studio, hafta sonu kış okulları, yaz okullar ile de tiyatroyla hobi olarak ilgilenenlere ücretli eğitim vermektedir. 2003 Senesinde Cihangirde MSM2 hizmete girmiştir. Cihangir MSM2 Konservatuvar bölümü 2 senelik olup bu bölümü bitirenlere ‘DİPLOM’ verilir. 2 Senelik konservatuvarı pekiyi derecesiyle bitirenler; ziverbeydeki MSM1 de lisans tamamlama eğitimi almaya hak kazanırlar.

MSM, Türkiye’de geleneksel Türk tiyatrosu eğitimi veren ilk kurumdur. Meddah ve Orta oyun eğitimin içinde önemli bir yer tutar. Eğitim sahne tatbikatı ağırlıklıdır; ama yeterli derecede kuramsal derslerle de nitelikli sanatçı yetiştirme yolunu benimsemiştir. Her yıl Nisan ayında yetenek sınavı yapılır. Bu sınavda başarılı olan 13-16 öğrenci okulda okumaya hak kazanır. İlk sene hazırlık sınıfı sonunda yapılan Final sınavında başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa kabul edilir. Türkiye’de ücretsiz konservatuvar eğitimi veren tek konservatuvardır. 2005 senesinde Kadıköy Bahariyede MSM Sahnesi açılmıştır. Türk tiyatrosunun emektarları Müjdat Gezen önderliğinde MSM öğrencileriyle oyunlar sergilemektedirler. Mezun olan veya halen okumakta olan öğrenciler bu sahnede oyunlarını sergilemektedirler.

Müjdat Gezen kimdir?

Gezen, 1963 yılında ilk özel tiyatro çalışmasını yaptı. Münir Özkul ve Muammer Karaca Tiyatroları’na girdi. 1963-64 yıllarında sanat dergilerinde şiirleri çıktı. 1964-1966 yılları arasında askerlik yaptı ve oyun yazma denemelerinde bulundu. 1966 yılında Ulvi Uraz Tiyatrosu’na girdi. 1967 yılında arkadaşlarıyla birlikte Halk Oyuncuları’nı kurdu. 1968 yılında ilk kez kendi özel tiyatrosunu açtı ve aynı sezon İstanbul Tiyatrosu’nda çalıştı.

1970 yılında sahne çalışmaları ve film çalışmalarında ve aynı zamanda TV çalışmalarında bulundu. Aynı yıl Elif adlı kızı dünyaya geldi. Gazete ve dergilerde yazdı. 1975 yılında ilk kitabı yayımlandı.1999 yılı itibariyle 28 yayımlanmış kitabı vardır. Ayrıca, ilkokul Türkçe kitaplarında yazıları mevcuttur.

1982 yılında bir yayınevi kurdu. Yine aynı yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı ve sonradan İ.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Türk Tiyatrosu öğretmenliği yaptı. Aynı yıl, yazar arkadaşı Kandemir Konduk’la birlikte “Güldürü Üretim Merkezi”ni kurdu ve büyük gazetelerde mizah sayfası yönetti.

1991 yılında MSM’yi kurdu. 1992 yılında “MSM Ormanı”‘nı kurdu. 1995 yılında Hamlet Efendi adlı oyunu ödül aldı ve Devlet Tiyatroları’nda oynandı. 1996-1998 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde yazdı. 1997 Devlet Tiyatroları’nda oyun yönetti. Aynı yıl Babam adlı oyunu ödül aldı. 1998 yılında ilk kez adını taşıyan tiyatrosunu kurdu. Yüz civarında filmde, elli civarında oyunda, binden fazla radyo ve TV Skecinde rol aldı, bunların bir bölümünü yazdı ve yönetti.

Müjdat Gezen aynı zamanda şair

74 adet şiirden oluşan “Şiirim geldi bırakın beni” isimli bir albümü var. Albümde kendisiyle birlikte Savaş Dinçel, Mustafa Alabora, Perran Kutman, Ali Poyrazoğlu, Rutkay Aziz ve Sunay Akın gibi isimler yer alıyor.


Hakaret suçu sebebiyle Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı, Nurettin Canikli, Bülent Gedikli, Hüseyin Tanrıverdi, Ebide Sözen, Köksal Toptan, Nimet Çubukçu, Murat Mercan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Muzaffer Baştopçu, İbrahim Yiğit ve Seracettin Karayağız’a 4’er bin lira tazminat ödeme cezasına çarptırıldı.

Gergerlioğlu: AK Parti inişe geçmeye başladı

Evetçi misin terörist mi? Halk nasıl kutuplaştırılıyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.