Hollanda Ak Parti’nin referandum etkinliğine izin vermedi

Almanya’dan sonra Hollanda da Ak Parti’nin Rotterdam kentinde yapmak istediği referandum etkinliğine izin vermedi.

Hollanda Ak Parti'nin referandum etkinliğine izin vermedi

Hollanda hükümeti, Türk yetkililerin Rotterdam’da düzenlemeyi planladıkları referandum etkinliğine izin vermeyeceklerini açıkladı. Başbakan Mark Rutte de konuya ilişkin bu sabah bir açıklama yaptı. Reuters’a konuşan Hollanda hükümetinden bir yetkili, kararın Ankara’ya en kısa sürede iletileceğini söyledi.

Rotterdam kentinde 11 Mart’ta yapılması planlanan etkinliğe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun katılması bekleniyordu.


Başbakan Rutte’nin açıklaması

BBC Türkçe’nin Hollanda devlet televizyonu NOS’tan aktardığı habere göre, Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Facebook hesabından açıklama yaparak, Türk yetkililerden referandum etkinliği için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Rutte’nin mesajında, “Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda’nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil” ifadesini kullandığı bildirildi.

Almanya’dan ise üçüncü iptal

Öte yandan Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin Pazar günü Almanya’nın Köln kenti yakınlarındaki Frechen beldesinde katılacağı etkinlik de salonu işleten şirket tarafından iptal edildi.

AA’nın haberine göre, Rhein-Erft-Kreis polisince yapılan açıklamada, Golden Palast adlı salonu işleten kişinin, pazar günü yapılacak etkinliği düzenleyenlere salonu kullanıma vermeyeceğini bildirdiği ifade edildi. Açıklamada, polisin elinde bulundurduğu bilgilere göre, mal sahibi ile işletmeci arasındaki sözleşmede salonda siyasi etkinliklerin yapılmayacağının yer aldığı kaydedildi.

Daha önce, Bakan Zeybekci’nin konuşacağı bu etkinliğin Köln-Porz belediye salonunda düzenlenmesi planlanmış ancak belediye buna izin vermemişti.

Yeni salon aranıyor

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğine yakın (UETD) kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Zeybekci’nin konuşma yapabilmesi için başka bir salon aranıyor.


Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önceki gün konuşma yapacağı etkinlik de “park yeri ve girişlerin yeterli olmadığı” öne sürülerek iptal edilmişti.

Almanya ile Türkiye arasında diplomatik kriz

Deniz Yücel: Almanya’nın gazetecisine verdiği değer


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.