Kültür Üniversitesi CHP’li vekillerin panelini engelledi

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde CHP’li vekiller ile İstanbul Barosu başkanının katılacağı panel, üniversite yönetiminin ‘razı olmaması’ üzerine iptal edildi.

Kültür Üniversitesi CHP'li vekillerin panelini engelledi süheyl batum ilhan cihaner

Diken‘in haberine göre İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Kulübü, 6 Mart’ta anayasa değişikliğiyle ilgili bir panel düzenlemek istedi. Katılımcı olarak da CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, eski Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Burakoğlu çağrıldı.

Ancak etkinliğe izin çıkmadı. Cihaner, Twitter hesabından haberi “Pazartesi günü yapacağımız etkinlik engellenmiş. Kim mi engellemiş? Tabii ki ‘faşist ve anti demokratik’ Alman Hükümeti!” sözleriyle duyurdu.


Üniversite yönetimi ‘razı olmamış’

Diken‘e konuşan Cihaner, iptal sürecini şu sözlerle anlattı: “Hukuk Kulübü’nden gençler etkinlik yapmak istediklerini söylediler, bir hafta önceden hazırlandılar. Yönetim aracılığıyla da başvurdular. Yönetim de öğrencilere başvurularını önce kaymakamlığa ilettiklerini, kaymakamdan yazı beklediklerini söylemiş. Çocuklar son olarak salon istediklerinde üniversite yönetimi gençlere, sözlü olarak böyle bir etkinliğe ‘razı olmadıklarını’ söylemiş. Onlar da özür dileyerek bize durumu anlattı.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’da konuşmacı olarak katılacağı etkinliklere izin verilmediğini hatırlatan Cihaner, AK Parti’nin bu iptalleri eleştirirken Türkiye’de ‘Hayır’a yapılan baskıları görmezden geldiğini söyledi.


Durumu ‘tam bir çifte standart örneği’ olarak tanımlayan Cihaner, Samsun’da ‘Bir dakika ayağa kalk’ eyleminin valilikçe engellendiğini, Batum’un başka bir etkinliğine izin çıkmadığını, Ümraniye’de de ‘Hayır’ çalışması yapan bir kişinin bıçaklandığını anımsattı.

‘Peki bu anayasaya uygun mu?’

Bekir Bozdağ, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Alman dışişleri bakanının etkinlikleri iptal eden belediyeleri eleştirmediğini söylemişti.

Cihaner, bu hatırlatıldığında şunları kaydetti: “İktidar bu gerilimi azaltacak tek bir açıklama yapmadı. Adalet bakanı, Samsun valisine çıkıp bir şey söyledi mi? İki gencin elinde silahla ‘Hayır’ diyenleri beklemesine bir şey söyledi mi? ”Hayır’ diyenler kusura bakmasınlar, terörist muamelesi görecekler’ diyen savcıya bir şey söyledi mi? Bozdağ, ‘Alman anayasasına uygun mu bu uygulama’ demiş… Peki bu uygulamalar mevcut anayasaya uygun mu? Tabii ki değil.”


Etkinliğe ‘dünyanın en büyük barosu’ İstanbul Barosu’nun başkanı Durakoğlu ve anayasa profesörü Batum’un da katılacağına dikkat çeken Cihaner, “Bir yandan Almanya’nın uygulamalarını eleştirip bir yandan Türkiye’de benzer olaylara ses çıkarmıyorlar” dedi.

Hollanda Ak Parti’nin referandum etkinliğine izin vermedi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.