Atatürk’ü kaldırıp yerine Abdülhamit fotoğrafı astılar

Bilecik’te üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta Atatürk fotoğrafının kaldırılıp yerine 2’nci Abdülhamit fotoğrafının konulmasına öğrenciler tepki gösterdi.

Atatürk'ü kaldırıp yerine Abdülhamit fotoğrafı astılar

Hürriyet Mahallesi’ndeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurdunun girişindeki ‘Türk Büyükleri’nin bulunduğu duvarda Atatürk’ün fotoğrafı yerine 34’üncü Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamit’in fotoğrafının konulması bazı öğrencilerin tepkisiyle karşılandı. Öğrenciler, duvarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2’nci Abdülhamit, Mevlana’nın, 2’nci Mahmut, Mehmet Çelebi, 1’nci Beyazıt ve 1’inci Murat’ın fotoğraflarının yer aldığını belirterek, ‘Burada Atatürk’ün de fotoğrafı vardı. Onu kaldırıp yerine 2’nci Abdülhamit’in fotoğrafını koydular’ dedi.

Yetkililer, yurtta ayrı bir Atatürk köşesi yapıldığı için fotoğrafın kaldırıldığını söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bilecik İl Müdürü İsmail Şen, yurda ayrı bir Atatürk Köşesi yapıldığını söyledi. Türk büyüklerinin olduğu yerdeki Atatürk fotoğrafının da yıpranması nedeniyle kaldırıldığını ifade eden Şen şöyle konuştu:



“Yurttaki görevli arkadaşlar buradaki Türk büyüklerine yönelik bir resim çalışması yapalım diye bize bir teklif getirdiler. Biz de ‘Tamam, bir hazırlık yapın’ dedik. Duvardaki bazı yıpranmıştı. Atatürk fotoğrafının da kenarları yırtılmış ve deforme olmuştu. Bu nedenle Atatürk fotoğrafı kaldırıldı ve biz yurda Atatürk Köşesi yapalım dedik. Atatürk ile ilgili ayrı bir köşe yaptık. Bizim nazarımızda Atatürk’ün yeri çok daha farklıdır. Yani eğer öyle bir köşe yapılacaksa orada bir tan ziyade ona has bir köşenin olması daha uygundur. Türk büyüklerini bulunduğu yerin düzenlemesi devam ediyor. Orada yıpranmış olan yenisiyle değiştirilecek.”(DHA)

Adana Kız Lisesi öğrencileri Atatürk fotoğraflarının indirilmesine isyan etti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.