Sizi mutlu edecek 10 yiyecek

Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre, 10 yiyeceğin modunuzu değiştirdiği, sizi mutlu ettiği kanıtlanmıştır.

Sizi mutlu edecek 10 yiyecek

Kahve: Kahve, içildikten ortalama 40 dakika sonra serotoninin (mutluluk hormonu) üretimini arttırır ve bu da kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlar. Dolayısıyla güne kahveyle başlamak kötü geçme ihtimali olan gününüzü daha mutlu karşılamanızı sağlayabilir.

Ceviz: Düzeyindeki değişikliklerin depresyona neden olduğu bilinen alfa linolenik asit açısından ceviz oldukça zengindir. Ceviz tüketimi ile ALA düzeyinizi düzenleyebilir ve sinirinizi alırken mutluluğunuzu arttırabilirsiniz.


Midye: B12’nin az olması vücutta depresyon etkileri gösterebilir ve midyeler içinde bulundurdukları B12 vitamini sayesinde sizin daha mutlu hissetmenizi sağlar. Her gün midye yemek imkansız gibidir o yüzden alamadığınız B12’yi biftek, tavuk veya somondan da karşılayabilirsiniz.

Şitake mantarı: Asyalıların hayat enerjisini arttırdığını iddia ettikleri ve bağışıklığı güçlendirmesiyle bilinen şitaki mantarı, içeriğindeki magnezyum ve selenyum sayesinde modunuzun gün boyu yüksek olmasına yardımcı olacaktır.

İstiridye: İstiridyeler doğada çinko bakımından en zengin türlerden biridir ve yapılan araştırmalarda çinko seviyesinin düşük olmasının anksiyete belirtileri gösterdiği saptanmıştır. Sperm kalitesinin de istiridye yemekle arttığı gözlenmiştir.

Nar: Antioksidan içeriğinin yüksek olduğu bilinen nar ile yapılan bir araştırmada; iki hafta boyunca her gün bir bardak nar suyu içen insanların içmeyenlere oranla daha neşeli olduğu ortaya çıkmıştır.

Yoğurt ve Kefir: Protein ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olan ve ara öğünlerin baş tacı olan yoğurt, mutlu olmaanızı sağlayan şeyler listesinde bulunmaktadır. Günde iki kere yoğurt yiyen kadınların daha az sinirli oldukları araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Turp: Noradrenalin ve dopamin(yaptığınız şeylerden zevk almanızı sağlayan kimyasal) salımını arttıran turplar da kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlayacaktır.

Çikolata: En bilinen mutluluk kaynağı çikolatadır. Çikolata ne kadar bitterse o kadar yararlıdır ve bitter çikolatanın sakinleştirici özelliği vardır. Stress ve acı hislerini düzenlediği bilinen endorfin hormonu da çikolata sayesinde düzene girmektedir.


Kayısı: Özellikle 65 yaş üzeri insanlarda kayısının mutluluğa mutluluk kattığı söylenir. İçeriğinde modunuzu yüksek tutacak zeaksantin, lütein ve antioksidanlar bulunmaktadır.

Mutluluk veren besinler hangileri?


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.