İşte size bir AKP ekonomi tablosu

İşte size bir AKP ekonomisi… Kuru fasulye artık Kırgızistan’dan geliyor. Kırmızı biber, sarımsak Çin’den. Buğday Rusya’dan. Çay Sri Lanka’dan. Soğan, karpuz İran’dan. Araç yakıtının ise %60’ı vergi…

İşte size bir AKP ekonomi tablosu

AKP’den gelecek yardım Allah’tan gelsin!

Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Olağan Genel Kurulunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım bu halkın gözünün içine bakarak “ekonomi mükemmel” dedi.

“Hay ağzınıza sağlık Sn. Başbakan!” demeyi, bu toplumun bir ferdi ve “halkçı” biri olarak o kadar çok isterdim ki…


Sn. Yıldırım’ın bu söylemi, gerçekten uzak ve akılları zorlar nitelikte. Tabi haklılar; çünkü 2008 yılındaki ekonomik krizde de benzer bir taktik uygulamışlar ve “Kriz bizi teğet geçti” beyanında bulunmuşlardı. Böyle söylemek zorundalar. Onlar siyasetçi ve o koltuklarda kalmak için böyle açıklamalarda bulunmak zorundalar! Sn. Yıldırım pazara çıkmadığı için halktan uzak biri olarak gönül rahatlığı ile bu açıklamalarda bulunabiliyor…

Yıldırım, kendisini tanımlarken bir gün “Topal Dursun’un oğlu başbakan olabiliyorsa, herkes bu ülkede her şey olabilir!” demişti.

Haklı, Sn. Başbakan ama bu yıllar öncesinde kaldı!

Bugün çoban Mehmet Amca’nın oğlu da Hollanda’da şirketler kurabilir; hatta masalarda zar atabilir!

Nihat Zeybekci’nin itirafı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci geçtiğimiz haftalarda bir televizyon programında yaptığı açıklamada Binali Yıldırım’a katılmadığını belirten bir açıklamada bulunmuştu. Enflasyonun yüksek oluşunu “kur farkı”na ve “alınan vergilerin yüksekliği”ne bağlamıştı. Vergilerdeki artışı da bir anlamda Zeybekci itiraf etmiş oldu! Zaten araçlardaki ÖTV, KDV’nin vergisi, yakıttaki verginin %60 olması bunun en güzel kanıtıdır diye düşünüyorum!


Sadece bu kadar mı? Bugün pazara, markete girdiğinizde sebze ve meyvelerin fiyatları da içler acısı! Tarım ülkesi bu ülkede domatesin fiyatı bile almış başını gitmiş!

7 milyona yakış işsiz

Her ne kadar “4 milyon işsiz var” dense de ülkede 7 milyona yakın işsiz var. Bu işsizlerin çoğu genç ve üniversite mezunu! Koltuklarını korumak, lüks arabalarından inmemek, o denize yakın yerlerde yaptırdıkları villalarında; AKP, bu ülkeden gittikten sonra rahatça oturabilmek için; bugün kendini gazeteci, yazar zannedenler ülkenin gerçeklerini yazmamaktalar ya da yazamamaktalar! O yüzden biz yazıyoruz!

Ülkenin geçimini sağladığı ve bir zamanlar tarım ve hayvancılık zengini olan bu ülkenin AKP iktidarı döneminde çöktüğü ortadadır!

Önce hayvanlara saman ithal ettik; sonra gittik hayvanın kendisini ithal ettik!

Bugün geldiğimiz AKP Türkiye’sinde ‘yerli otomobil’ yapmaktan bahsediliyor! Evet, muhakkak bir gün bu yapılacak; ancak, bu ülkede bugün kırmızı etin kilosu kasaplarda, marketlerde 50 TL’ye dayanmış, hayvancılık bitme noktasına gelmiş ise araba yapmaktan önce bu ülkede yapılacak daha çok şeyin olduğu ortadadır!

Evet, anlarım; muzu, kiviyi ithal edersiniz. Çünkü Türkiye’de yetişme alanları sınırlıdır, iklim elvermez, sıcak ürün meyvesidir. Bunu anlarız…

Kuru fasulye, soğan, kırmızı biber için ne diyeceğiz?

  • Kuru fasulyeyi, artık Kırgızistan‘dan geliyor.
  • Kırmızı biber, sarımsak Çin‘den…
  • Buğday Rusya‘dan…
  • Çay Sri Lanka‘dan…
  • Soğan, karpuz İran‘dan…
  • Nohut Meksika‘dan…
  • Yeşil mercimek Kanada‘dan…
  • Marul Mısır‘dan…

AKP iktidarı, “Çiftçiye yardımlarımız olacak” diyor. Ben de “AKP’den gelecek yardım Allah’tan gelsin” diyorum!..

AKP’nin 15 yıllık ekonomi bilançosu


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…