Marmaris’teki kaza anı görüntüleri ortaya çıktı

Muğla Marmaris karayolu Sakar Geçidi’nde uçurumdan devrilen minibüsün, kazadan saniyeler önce kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde fren lambaları yanmıyor

Bir yolcu otobüsünün araç kamerası görüntüsünde, midibüsün Sakar Geçidi’nde viraja gelmeden çok hızlı bir şekilde sağ şeritteki aracın yanından geçtiği, viraja yaklaşmasına rağmen fren lambalarının yanmadığı görülüyor.

Görüntülerde midibüsün önce sağ, sonra sol şeride geçip bölünmüş yolun orta kısmında bulunan beton bariyerlere çarptığı ve devrildiği yer alıyor. Çarpmanın etkisiyle yolda lastik izleri görülürken ilk vurduğu yerde bazı yolcuların yola savrulduğu ve minibüsün uçurumdan düştüğü görülüyor.


Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkisinde şarampole yuvarlanan 03 FR 747 plakalı midibüs, yaklaşık 15 metre aşağıdan geçen karayoluna düşerek 35 AL 1645 otomobile çarpmıştı. Kazada 24 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Midibüste bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun, Anneler Günü kapsamında dün sabah saatlerinde İzmir Buca’dan Marmaris’e gitmek üzere hareket ettikleri öğrenilmişti.

marmaris sakar muğla buca midibüs kaza cenaze yaylacık

Sürücünün son sözü: İşimiz çok zor, bittik!

Yaylacık’tan günübirlik tura gidenleri taşıyan iki midibüsten birinin Muğla – Marmaris karayolu Sakar Geçidi’nde 30 metreden alt yola uçmasıyla ölen Fatma Sevindik (58), Nesrin Öksüz (53), Habil Güler (57), Mükerrem Salcan (63), Selda Altay (41), Ayşe Kolcu (54), Melisa Şele (18), Feray Akın (55), Gülüzar Kılıç (52), Cemile Sönmez (59), Fermudiye Ay (49), Leyla Konakçı (46), Zeynep Öksüz (54), Ayşenur Namlıarkan (52), Hatice Güllü, Leman Kılıç, Zübeyde Çalık, Armağan Sertbaş, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Mübeccel Dedeoğlu, Münire Güler, Sultan Karadağ ve Serpil Kaldırımcı’nın cenazeleri toprağa verilmek üzere sabah Buca’ya getirildi. Üç cenaze daha sonra Çanakkale’ye götürülürken, diğerleri Buca’dan uğurlandı.

Kazada kızları Hatice Güllü ve Fatma Sevindik’i kaybeden, diğer kızı Bahar ve torunu Simge Sinur ise yaralı olan 88 yaşındaki Niyazi Gülbak, “Bir süredir hep geziler oluyor. Sevinçle gittiler” dedi.

17 yaşındaki lise öğrencisi Melisa Şele Menderes ilçesinde toprağa verildi. Anne Abide Şele’nin “Daha gelinlik giydirecektik sana kızım. Sen benim nefesimdin” feryadı yürekleri dağladı.

Kaza yapan aracın sürücüsü Armağan Sertbaş’ın cenazesi, diğerlerinden ayrı olarak Kaynaklar Merkez Camisi’nden kaldırıldı. Eşi Duygu kazada ağır yaralanırken çiftin 11 aylık kızları Nehir, yola fırlayıp yaralandı. Armağan Sertbaş kendi midibüsü ile servis şoförlüğü yapıyordu. Aracı S plaka olduğu için şehir dışı gezilere çıkamıyordu. Bir arkadaşı, “Bu geziye aslında eşiyle gezmek için gelmeyi planlamışlar. Ancak bir araç daha kiralanınca, ‘Nasılsa geliyorsun. Sen kullan’ denmiş” dedi.


Yaralı kurtulan Duygu Sertbaş’ı hastanede ziyaret ettiğini anlatan yakını Hüseyin Karataş ise kaza anında sürücü Armağan Sertbaş’ın, eşine son anda “Duygu işimiz çok zor. Bittik” diye seslendiğini aktardı. Karataş, “Ben de şoförüm. Bence teknik bir arıza var. Frene basmış olsa diğer tekerleklerde fren izi olurdu. Tekerlekte kitlenme olmuş gibi… Aracı döndüremiyor” dedi.

Torunu olmuştu

Gülizar Kılıç (52) için Uzundere Cemevi’nde tören düzenlendi. Kılıç’ın üniversite sınavlarına hazırlanan 21 yaşındaki kızı Deniz için çalışmaya devam ettiği, psikolog olan kızı Özge’nin de 7 ay önce anne olduğu belirtildi.

marmaris sakar muğla buca midibüs kaza kalpli veda anneler günü

Kalpli veda

Kaza sırasında araçta olanlardan üçü kardeşti. Fatma Sevindik ve Hatice Güllü öldü, Bahar Sinur ağır yaralandı. Geriye, kazadan yarım saat önce çektikleri mutluluk fotoğrafları kaldı. Kardeşler fotoğrafları üzerine kalp çizip sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı.

Başbakan Yıldırım: Annesizliği bilirim

Buca Eyüp Sultan Camisi’ndeki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve siyasiler katıldı. Kazada hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıarkan ve Serpil Kaldırımcı gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

başbakan binali yıldırım marmaris sakar buca yaylacık kaza cenaze

Başbakan Binali Yıldırım, “Anneler Günü, annelerin acısıyla birleşti. Annesini genç yaşta kaybeden biri olarak anasızlığın ne olduğunu bilirim. Büyük bir kaza, her yönüyle araştırılacak. Araştırmalar sonucunda kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır. Sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor, eksikler eğer araçta varsa, yolda varsa veya sürücüde varsa bunların hepsi ortaya çıkarılacak” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ölenlerin çoğunun oturduğu Yaylacık Mahallesi’ndeki cenaze törenine katıldı.

Hep birlikte geziyorlardı

AYŞENUR Namlıarkan ve kızı Yasemin gezilere birlikte giderdi. Ayşenur Namlıarkan kazada hayatını kaybederken kızı Yasemin hastanede tedavi altında. Anne kızdan ise geriye midibüste en son yan yana çekilmiş fotoğrafları kaldı. Ayşenur Namlıarkan’ın komşusu Rabia Solanıgir, “Tura gideceklerinden haberim yoktu. Haberim olsaydı belki ben de giderdim” dedi.

Midibüsün sahibi tutuklandı


Muğla’da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin adliyeye sevk edilen midibüsün sahibi tutuklandı. Kazanın ardından jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan midibüsün sahibi Bülent Ç. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bülent Ç, çıkarıldığı mahkemece “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan tutuklandı.

Trafik kazalarının ardındaki sır


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.