Nuriye Gülmen ve Semih Akça’ya özgürlük pankartı açan öğrencilere gözaltı

Akdeniz Üniversitesi mezuniyet törenine, mezun olan öğrenciler tarafından açılan döviz ve pankartlar damga vurmuştu. Pankart açan İletişim Fakültesi öğrencileri gözaltına alındı.

Nuriye Gülmen ve Semih Akça'ya özgürlük pankartı açan öğrencilere gözaltı

“Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük!” yazılı pankart açtıkları için gözaltına alındılar

9 Haziran saat 17.30’da Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde İletişim Fakültesi öğrencileri “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük!” yazılı pankart açtı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ise pankart açan kişilere yönelik sabah erken saatlerde operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, ‘Açlık grevinin 93’üncü gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük’ yazılı pankartı taşıyan öğrencilerden Dilan Esen, Mehmet Alpsoy, Rıdvan Seven, Onur Durdağı, Selimcan Alabay ve Musa Badur “DHKP-C propagandası yaptıkları iddiasıyla” gözaltına alındı. Pazartesi gününden bu yana “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlaması ile halen gözaltında tutuluyorlar.

İki haftaya uzatılan gözaltı süresi ve soruşturmaya getirilen gizlilik kararının ardından Antalya Gençlik Muhalefeti bir açıklama yaparak “Nuriye ve Semih Hocanın Öğrencileri Serbest Bırakılsın!” dedi.


Antalya Gençlik Muhalefeti’nin gerçekleştirdiği açıklamada, “Bir dayanışma örneği gösteren arkadaşlarımızı gözaltına alarak dayanışmayı da hapsedeceklerini zannetmesinler. Biz Nuriye ve Semih hocayla, sırf onlara özgürlük istedikleri için gözaltına alınan arkadaşlarımızla dayanışmamızı kararlılık ile sürdüreceğiz. Eğer ki bunu yapmak suçsa, eğer ki bunu yapmak “Terör propagandası” ise buyursunlar bizleri de alsınlar. Dilan Esen, Mehmet Alpsoy, Rıdvan Seven, Onur Durdağı, Selimcan Alabay, Musa Badur’a özgürlük!” dendi.


Akdeniz Üniversitesi öğrencileri de sessiz kalmadı

97 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumlarına dikkat çektikleri için gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin arkadaşları ve aileleri, gözaltındaki altı öğrencinin serbest bırakılmasını istedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Akça'ya özgürlük pankartı açan öğrencilere gözaltı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şubesi’nde, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ile gözaltındaki öğrencilerin ailelerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.


Açıklamada konuşan üniversite öğrencisi Berna Şahin, arkadaşlarının işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemlerinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için özgürlük istediklerini vurguladı. Şahin, “Daha birkaç gün önce onlar özgürlük isterken şimdi arkadaşlarımızın özgürlüğünü isteme sırası bize gelmiştir” dedi.

Akdeniz Üniversitesi mezuniyet törenine damga vuran pankart


Görkem Barındık
1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır.