Satranç Müzesi’nde satranç öğrenme ayrıcalığı

Başkentliler Satranç Müzesi’nde satranç öğrenmenin ayrıcalığını yaşayacak.

Satranç Müzesi'nde satranç öğrenme ayrıcalığı

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, yaz döneminde her yaştan satranç severi ya da satranca ilgi duyanları buluşturacak. Yaz Dönemi Satranç Kampı’nda bilmeyenler satranç sporunu öğrenirken, bilenler satrançta stratejilerini geliştirecek.

Yıl boyunca satranç eğitimleri veren Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin Yaz Dönemi Satranç Kampı Temmuz ayında başlıyor. Haftada 3 gün olan yaz dönemi satranç kampında eğitimler 2 farklı grupta verilecek.


Birinci grup yeni satranç öğrenen çocuk ve yetişkinler için, ikinci grup ise orta ve ileri düzeyde satranç öğrenmek isteyenlere yönelik olacak. 1-15 Temmuz tarihleri arasında birinci dönem, 15-30 tarihleri arasında ikinci dönem ve 1-15 Ağustos tarihleri arasında üçüncü dönem kursları gerçekleştirilecek.

İki hafta sürecek kurslarda, eğitimler salı, çarşamba, perşembe günlerinde, 13.30 ve 17.30 saatleri arasında toplamda 24 saat olacak.

Yeni başlayanlar için hızlandırılmış eğitim programı olan Yaz Kampında, Türkiye Satranç Federasyonu’nun turnuvalarına katılan sporcular için de turnuva hazırlık kursları düzenlenecek.

Eğitimlere, satranç ile tanışmak ve satranç bilgisini ileri düzeye taşımak isteyen tüm satranç severler katılabilecek. Müzede satranç hakkında temel bilgilerden başlanarak, satranç terimlerine kadar geniş bir çerçevede eğitimler verilecek.


Müze’de başlangıç eğitimleri 2. Kademe Antrenör Nihan Şahin Güneş, orta ve ileri düzey satranç eğitimlerini ise 4. Kademe Antrenör Dr. M. Sabri Koçak gözetiminde olacak. Satranç kampına katılan kardeş sporcular indirimden faydalanabilecek.

Veliler, çocuklarıyla birlikte satranç öğrenecek

Satranç kampı

Satranç Müzesi’nin satranç ile iç içe ortamında velilerin, çocuklarıyla birlikte satranç öğrenirken keyifli vakit geçireceklerini ve Satranç Müzesi’nde satranç öğrenmenin ayrıcalığını yaşayacaklarını belirten Gökyay Vakfı Satranç Müze Müdürü Binnur Uçakhan Yaz Dönemi Satranç Kampı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Yaz sezonuyla birlikte müzemizde renkli ve dikkat çekici etkinlikler düzenlemeye başladık. Müzemizde çeşitli kültür sanat faaliyetlerinin yanı sıra yıl boyunca olduğu gibi yaz sezonunda da satranç eğitimleri vereceğiz. Temmuz ayı itibarıyla satranç öğrenmek isteyenlere ve satrançta kendini geliştirmeyi hedefleyenlere eğitimler vereceğiz.

Birinci grupta satranç tahtasını tanımakla başlayıp taşların özellikleri ve önemini öğrenmeye yönelik bir eğitim süreci mevcut. İkinci grupta ise daha çok ayrıntıya ve stratejiye hakim olmak isteyen satranç severlere yönelik bir çalışma programı var.


Taktik hücum teknikleri, kombinezon çözümleri gibi… Ayrıca eğitmenlerimizin bu 3 aylık süreçte birebir eğitim vermesi de mümkün. Satranç eğitimlerinin, satranç ile donatılmış bir müzede olmasının her açıdan konuklarımıza mutluluk vereceğine inanıyoruz. Hep beraber hem eğlenip hem öğreneceğiz. Tüm Ankaralıları, satranç sporuna ilgi duyan herkesi müzemize davet ediyorum.”

Yaz tatilinde çocuğunuz için 5 etkinlik önerisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.