82 Kerkük olmasa da Bahçe olabilir!

Devlet Bahçeli “Beş bin ülkücü hazır bekliyor Kerkük’e gitmek için ve 82 Kerkük, 83 Musul olur” dedi. AKP’ye desteğini sürdürmeye devam ederse 82 Kerkük olmasa da; Devlet Bahçeli’nin doğum yeri ‘Bahçe’ olabilir!

82 Kerkük devlet bahçeli musul

82 Kerkük olmasa da Bahçe olabilir!

Belki de Türkiye’nin Ortadoğu’daki en önemli konusudur Musul ve Kerkük.

Irak topraklarındaki her iki yer de petrolünden dolayı önem arz ederken; Kerkük, Türkmenlerinden dolayı Türkiye için değerli bir bölgedir.


Geçtiğimiz aylarda Musul’daki uluslararası koalisyon güçlerinin operasyonu Türkiye’de konuşulurken bugünlerde de Kuzey Irak’taki referandumdan dolayı Kerkük konuşuluyor…

Kerkük’teki Türkmenlerin varlığı bizim hükümeti de harekete geçirdi. O yüzden referanduma karşı bir tavır takınıldı. Kerkük gerçekten Türkmenlerinden dolayı mı bizi karşı harekata geçirdi?! Kanımca hayır! Daha çok bunun nedeni Kerkük petrolünün, bağımsızlığını kazanması durumunda Kuzey Irak’a kalacak olmasıdır!

IRAK Türkmen Cephesi’nin Genel Başkanı Erşat Salihi geçtiğimiz haftalarda 15 yıldır bağırıp çağırdıklarını söyleyerek ne İran’ın ne de Türkiye’nin bu sese kulak verdiğini belirtti. Kimselerinin yanlarında olmadığını vurguladı bir anlamda.

Erşat Salihi

Bizim hükümet ve hükümetin en büyük destekçisi Devlet Bahçeli ise Kerkük’e askeri operasyondan bahsetmekteler…


Geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli açıklamada bulundu: “Beş bin ülkücü hazır bekliyor Kerkük’e gitmek için… 82 Kerkük, 83 Musul olur” dedi.

Bir zamanlar da hatırlanacağı üzere mitingde ülkücüler bağırarak “Vur de vuralım, öl de ölelim” gibi AKP’ye yönelik bir slogan atmışlardı. Bahçeli de bu slogan üzerine “Merak etmeyin, onun da sırası gelecek!” demiş ve bunun üzerine savcılık soruşturma açmıştı. Bahçeli merak etmesin, bundan sonra ne söylerse söylesin artık kimse kendisine soruşturma açamaz. Çünkü, artık güçlü bir zırhla koruma kalkanı altında!

O gün ülkücüleri AKP üzerine göndermeye çalışan bir Bahçeli varken bugün AKP’nin yanında yer alarak, AKP’nin bir zaman dostu olan Barzani’ye karşı ülkücüleri gönderiyor!

Neredeeen nereye değil mi?

Bilmeyenler için şunu söyleyeyim: Devlet Bahçeli Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde doğmuştur. Ailesi buranın köklü ailelerindendir. Muhtemel ki, soyadı da bu yüzden ‘Bahçeli’ olsa gerek. Ayrıca ailesi koyu bir CHP hayranıdır…

Neyse şunu ifade etmek istiyorum: Bahçeli ’82 Kerkük’ demişti ama; Kerkük olmasa da eğer AKP’nin destekçisi olmaya devam ederse AKP de kendisine bir kıyak geçerek Osmaniye’nin ‘Bahçe’ ilçesini 82 yapabilir!


Neden olmasın değil mi?

Bundan sonra Bahçeli düşünsün!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…