O halde imamlar ç*k de kessin!

Kartal Öğretmen Selma Akay İmam Hatip Ortaokulu’nda mahalle imamı derslere girdi. Madem imamlar formasyon almadan ders verebiliyor; oldu olacak doktora gitmeye de gerek yok, sünnet edilecek mahalle çocuklarının ç*klerini de bu imamlar kessin!

mahalle imamı derse girdi O halde imamlar ç*k de kessin

O halde imamlar ç*k de kessin!

Bugüne kadar eğitimle ilgili kaç yazı yazdım bilmiyorum. Sayısız yazım oldu. Artık sıkıldım AKP iktidarının eğitim politikasını eleştirmekten bıktım, yoruldum. AKP’nin hangi bakanlığına el atsak elimizde kalıyor…

Sokaklara bakıldığında tecavüze uğrayan kadın demiyorum, tecavüze uğrayan bebekler var. Ailelerin emanet ettiği yurtlarda tecavüze uğrayan erkek – kız çocukları var. Sokaklarda öldürülen kadınlar var. Burada bir eğitim sorunu yok mu sizce de?


Bakan sayısının kaş kez değiştiğini unuttuğumuz eğitim bakanlığı var…

Herhalde en çok sıkıntı yaşadığımız bakanlıkta bu bakanlık olsa gerek. Düşünsenize bir tane çocuğa sahip Nimet Baş (Çubukçu) gibi bir kadın bakanımız bu ülkede “3 çocuk yapın” dedi.

Mesleği mühendislik olan İsmet Yılmaz bu ülkede eğitim bakanı oldu.

AKP iktidarının eğitimi geliştirmek gibi bir amacı olduğunu düşünmüyorum. Düşünenler de aldanır diye düşünüyorum…

FETÖ neden eğitimde uzmanlaşmıştır. Sadece maddi getirisinden miydi? Hayır! Aynı zamanda kadrolaşmak için. Eğitimde kazanılan öğrencileri her yerde kendi bulundukları makamlara taşıyarak güçlenmekti. FETÖ’nün adamlarını şu an eğitimde ekarte ederek AKP kendi adamlarını okulda yöneticilik pozisyonuna getirerek siyasi kadrolaşmaya gidiyor. Dün FETÖ vardı okullarda; bugün AKP. Değişen bir şey yok yani. Sadece siyasallaşan bir eğitim var!

Her kamu kurumunda (örneğin yargıda) olduğu gibi eğitimde de ciddi bir siyasileşme var. CHP açıklama yapıyor. Finlandiya‘dan adam getirip bize anlatmasını istedik diyor; AKP de herhalde Arabistan’dan getirerek eğitime model oluşturmaya çalışıyor…


Çocuk gelinlerin yolu nasıl açılacak?

Bakın, Meclis’te yine geçirmek istedikleri bir yasa var. Daha önce geçiremedikleri imamların nikah kıyması meselesini tekrar ısıtıp geçirmeye çalışıyorlar. Ancak bu kez Meclis’ten iyi “geçirecek”ler! Alt komisyondan gelip Meclis’te onaylanırsa bakın görün siz Anadolu’da 15 yaşındaki çocukların çatır çatır zorla evlendirildiklerini!..

Şimdi birileri der ki, “Kardeşim imam da yaslara bağlı kalarak evlendirecek”. Yok kardeşim, bu Türkiye’de merdiven altında yapılan üretim gibi evlilik üretimi yapılır! Bu ülkede koskoca ülkeyi yönetenler yasalara bağlı kalmıyor, Danıştay kararları uygulanmıyor ki, bundan sonra uygulamayanlar çıkmasın!..

Bu gidişle müftüler, imamlar resmi nikah kıyacak ve ardından da “çocuk gelinler”in yolu açılacak! Kadınlar bugünlerde yine sokaklarda; o yüzden bu kadınlara sokaklarda destek verilmelidir!

Mahalle imamı derslere giriyor

Yeni bir haber ortaya çıktı… Kartal Öğretmen Selma Akay İmam Hatip Ortaokulu‘nda mahalle imamının derslere girdiği iddia ediliyor. Eğer bu doğruysa bu eğitim zaten çoktan bitmiştir!

Madem formasyona sahip olmayan imamlar ders verebiliyor; oldu olacak doktora gitmeye de gerek yok, sünnet edilecek mahalle çocuklarının ç*klerini de bu imamlar kessin!


Sonuçta “6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diyerek ahkam kesen alimlerin olduğu bir ülkede ç*k de kesilir herhalde değil mi?!..

Müftü nikah kıyarsa cemaat ne yapmaz!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…